Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 : Μαροκινός "μάγος" στο Φάληρο

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 : Μαροκινός "μάγος" στο ΦάληροantaloΚυρ, 01/03/2021 - 21:33

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς εξασφαλίζοντας με το "καλησπέρα" του 2021 ένα γερό αβαντάζ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η επιθετική δεινότητα του Ελ Αραμπί, η καλή διαχείριση από τον Πέδρο Μαρτίνς σε κομβικά σημεία τόσο του 1ου όσο και του 2ου ημιχρόνου, όπως βέβαια και η αδυναμία της ΑΕΚ

να αξιοποιήσει τις δικές της ευκαιρίες όπου θα μπορούσε να "απαντήσει" κάτι έως και... πολλά στο Φάληρο!

 

Έτσι ξεκίνησαν

O Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε να ξεκινήσει με παίκτες πιο έτοιμους αφήνοντας στον πάγκο τους Βαλμπουενά και Ντρέγκερ.
Ο Σα κάτω από τα δοκάρια, ο Ραφίνια και ο Χολέμπας στα άκρα και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Σεμέδο και Μπα.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Εμβιλά και ο Καμαρά μπροστά τους ο Φορτούνης, στα εξτρέμ ο Μπρούμα με τον Βρουσάι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

O Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τις πιο γνώριμες, σε αυτόν, λύσεις, κι αυτός σε σχήμα 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ και τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσάρου, Λόπες μπροστά τους. Οι Κρίστινσον και Σιμάο στον κάθετο άξονα με τους Γκαρσία, Μάνταλο, Λιβάϊα μπροστά τους και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Ρυθμιστικό γκολ απ’ τον συνήθη «ύποπτο»!


Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο κεφάτα στο ματς προσπαθώντας να αξιοποιήσει τη συνοχή του εν αντιθέσει με την Ένωση η οποία έψαχνε τα δικά της «πατήματα»!
Αυτό το σκηνικό «ταίριαξε» ιδανικά στο μυαλό των γηπεδούχων που πίεσαν από τα πλάγια αναζητώντας το ένστικτο του Ελ Αραμπί. 
Στο 10’ ο Χολέμπας σέντραρε και ο Μαροκινός με προβολή αστόχησε χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα!
Το «μήνυμα» δεν έγινε αντιληπτό από τους παίκτες της ΑΕΚ καθώς στο ίδιο δημιουργικό δόγμα ο Εμβιλά σέντραρε τρία λεπτά αργότερα και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 1-0!
Η αντίδραση ήταν κατά το ήμισυ αυτή που έπρεπε για την ομάδα του Χιμένεθ που «ανέβηκε» πιο ψηλά στο γήπεδο, μαρκάροντας πιο αποτελεσματικά δίχως όμως να γίνει σε κανένα σημείο απειλητική ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου!
Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν τις ευκαιρίες στο ανοιχτό πεδίο.
Μια καλή ευκαιρία έχασε ο Φορτούνης στο ημίωρο σουτάροντας διαγώνια λίγο έξω από τα δοκάρια σε μια από τις λιγοστές αξιόλογες προσπάθειες της ομάδας του σε αυτό το χρονικό διάστημα!

Οι τρεις αλλαγές και οι δύο χαμένες ευκαιρίες!

Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει πολλά στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου, βάζοντας τους Ολιβέϊρα, Γαλανόπουλο και Σβάρνα αντί των Ανσαριφάρντ, Γκαρσία και Μπακάκη, η περίπτωση του οποίου κρίνεται αναγκαστική καθώς αισθάνονταν αδιαθεσία στα αποδυτήρια μετά από έναν τραυματισμό λίγο πριν την ανάπαυλα!


Στο 49’ ο Ολιβέϊρα μπήκε από τα πλάγια σεντράροντας εκεί όπου οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, όμως ο Σιμόες που βρήκε ξάφνου (!) την  μπάλα… «λουκούμι» στο σημείο του πέναλτι, σούταρε πάνω από τα δοκάρια!
Για να φτάσουμε στο πιο καθοριστικό δίλεπτο της αναμέτρησης, εκεί όπου μέτρησε η ουσία σε ένα ντέρμπι!
Ο Μάνταλος στο 67’ βρέθηκε απέναντι στον Σα, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ να αποκρούει αρχικά ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας διεθνής με 2η προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού!
Πριν προλάβει η ΑΕΚ να καταλάβει τι... έχασε σε εκείνο το σημείο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε σχεδόν τα πάντα!

Στην επόμενη φάση, χρειάστηκε να γίνουν πολλαπλά λάθη στην άμυνά της, όπου οι Κρίστισιτς, Νελτεστάρου. Τσιγκρίνσκι δεν μπίορεσαν να απομακρύνουν σε "γέμισμα" προς την περιοχή τους ενώ ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα η οποία στρώθηκε στον Ελ Αραμπί στο... χειρότερο σενάριο για τους φιλοξενούμενους!

Ο Μαροκινός εκτέλεσε πραγματοποιώντας το 2-0! Κάπου εκεί φάνηκε η αυλαία του ντέρμπι δεδομένων των συνθηκών!

Ο επίλογος γράφθηκε στις καθυστερήσεις από τον Βαλμπουενά ο οποίος μπαίνοντας με το γνωστό του θράσος στην άμυνα της Ένωσης, ανατράπηκε από τον Σιμόες. Ο Γάλλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ!

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off antalo Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΕΛΛΑΔΑ Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 στο πρώτο ντέρμπι του 2021 την ΑΕΚ όντας αποτελεσματικοί χάρις σε δύο γκολ του Ελ Αραμπί κι ένα του Βαλμπουενά
Article publish on Κυρ, 01/03/2021 - 21:33 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα