Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (6-7 πεν.): Άντεξε και στα πέναλτι πήρε ιστορική πρόκριση! (videos)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ιστορική πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τη φάση των “8” του κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας 6-7 στα πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Ο Μαντί Καμαρά αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ!

Πως ξεκίνησαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν έκανε την έκπληξη και παρέταξε την ενδεκάδα του, σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, οι οποίες

ήθελαν τον Ποντένσε εκτός αρχικών πλάνων και επιλογή διάταξης 4-3-3. ‘Ετσι ο Πασχαλάκης θα είναι στην εστία, στην άμυνα οι Ορτέγκα, Ντόη, Μπιανκόν και Ροντινέι, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Καμαρά, Έσε και Αλεξανδρόπουλος, ενώ μεσοεπιθετικά θα δράσουν οι Μασούρας, Φορτούνης και Ναβάρο.

Με αρχηγό τον Κώτσιρα παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Λοντίγκιν κάθισε κάτω απ’ το τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ να είναι η τετράδα στην άμυνα. Κώτσιρας, Βιλένα και Μπερνάρ βρέθηκαν στον άξονα, με τους Μαντσίνι-Βέρμπιτς να παίρνουν θέσεις στα άκρα και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός ορεξάτος, ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο φαληρικό γήπεδο συμπαγής και στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η ομάδα με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες, ενώ η μπάλα διατηρήθηκε πιο πολύ ώρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Καρβάλιο. Στο 8΄ ο Μασούρας συνεργάστηκε εξαίσια από αριστερά με τον Ορτέγκα, ο Αργεντίνος έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Ναβάρο έκανε την προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα! Στο 14′ ο Μαντσίνι από δεξιά βρήκε τον χώρο για τη σέντρα και σημάδεψε τον Σπόραρ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει την μπάλα, σχεδόν στη γραμμή της εστίας του!

Στο 39′ ακυρώθηκε ορθά γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Βέρμπιτς έπιασε δυνατή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη, αλλά από αντικανονική θέση! Τρία λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ σέντραρε, ο Μαντσίνι έπιασε το σουτ στην κίνηση στην πλάτη του Ορτέγκα αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ!

Άγγιξε το γκολ ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ανδρέα Ντόη! Ο Φορτούνης εκτέλεσε από δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έπιασε την κεφαλιά από κεντρική θέση, ωστόσο ο Λοντίγκιν μπλόκαρε. Στο 57′ ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε τον διάδρομο απ’ τον άξονα και σούταρε δυνατά, η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι! Δύο λεπτά αργότερα ο Ροντινέι συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε τον Χουάνκαρ και σούταρε δυνατά, αλλά ο Λοντίγκιν έστειλε την μπάλα κόρνερ με αντυπωσιακή επέμβαση!

Στο 65′ ο Ποντένσε έκανε μαγική πάσα στον Μασούρα μέσα απ΄την περιοχή και αριστερά, κάτω απ’ τα πόδια του αντιπάλου του. Ο Έλληνας χαφ υποδέχτηκε την μπάλα και σούταρε, αλλά κατέληξε πάνω απ΄την εστία του Λοντίγκιν.

Το “ανακάτεμα” Καρβαλιάλ και Τερίμ

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο παιχνίδι με στόχο το πρώτο γκολ. Ο Πορτογάλος κόουτς απέσυρε τον Αλεξανδρόπουλο στο 63′ και τη θέση του πήρε ο Ποντένσε. Στο 67′ Μπερνάρ, Βιλένα αποχώρησαν, στο ματς οι Ζέκα και Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά η πίεση του “τριφυλλιού” δεν είχε αποτέλεσμα.

Πάλεψαν για το γκολ με μεγάλες φάσεις!

Στο 75′ ο Μαντί Καμαρά πέταξε μια σπουδαία μπαλιά στον χώρο, ο Μασούρας έτρεξε στη φάση με συνθήκη δύο εναντίον ενός, καθυστέρησε ελάχιστα και πάσαρε προς τον Ναβάρο, αλλά ο Λοντίγκιν άπλωσε το κορμί του και μάζεψε την μπάλα! Στο 81′ ο Κώτσιρας με τακουνάκι βρήκε τον Σπόραρ στην περιοχή και ο Σλοβένος πλάσαρε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ακόμα μια επέμβαση!

Στο 86′ ο Ροντινέι βρήκε υπέροχα τον Φορτούνη στα δεξιά, εκείνος έσκαψε “γλυκά” στο κέντρο της περιοχής, ο Μασούρας έπιασε το βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι!

Δοκίμασε buzzer beater ο Βέρμπιτς!

Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ο Σπόραρ πάσαρε έξυπνα με το κεφάλι στον Βέρμπιτς, ο οποίος γύρισε το σώμα του μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Πασχαλάκης και πάλι αντέδρασε θετικά με εκπληκτική επέμβαση! Αυτή ήταν η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε παράταση.

Ο Καρβαλιάλ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στην παράταση, προσθέτοντας στην εξίσωση τον Γιόβετιτς, αντί του Μασούρα. Στο 96′ ο Χουάνκαρ αποχώρησε, στη θέση του πέρασε ο Μλαντένοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ο Τερίμ προχώρησε σε νέα κίνηση με τον Αϊτόρ να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Βέρμπιτς!

Ο Γιόβετιτς φώναξε “παρών”!

Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο, ο Γιόβετιτς έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Στο 99′ ο Ποντένσε βρήκε χωρο από αριστερά και έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα με το εξωτερικό για το κεφάλι του Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος έπιασε δυνατή, αλλά άστοχη κεφαλιά! Με 10 έπαιξε για λίγο ο Παναθηναϊκός λόγω τραυματισμού του Σπόραρ. Στο μπήκαν ματς Ακαϊντίν και Σένκεφελντ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Μαντσίνι. Στο 100′ ο Καρβάλιο αντικατέστησε τον Έσε.

“Μαγείες” του Ποντένσε

Στο 105′ Ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή και με τακουνάκι έδωσε στον Ορτέγκα, ο οποίος δοκίμασε να νικήσει τον Λοντίγκιν στην κλειστή γωνία, ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού απέκρουσε! Στο 108′ Ο Ποντένσε ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε συρτά, αναζητώντας τη γωνία του Λοντίγκιν, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ΄το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

Η κόπωση διαμόρφωσε τις κινήσεις του Καρβαλιάλ

Ο Καρβαλιάλ προχώρησε σε αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης. Ο Ζέλσον Μαρτίνς πήρε τη θέση του Ναβάρο. Στο 115 ο Μπιανκόν και ο Φορτούνης πέρασαν έξω, τις θέσεις τους πήραν οι Ιμπόρα και Βρουσάι. Ο Ιμπόρα πέρασε σε θέση στόπερ, ενώ ο Βρουσάι πήρε θέση δεξιά στη μεσαία γραμμή. Η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς ήρθε στο 120′. Ο Βρουσάι πάσαρε κάθετα στα αριστερά της περιοχής, ο Γιόβετιτς άφησε για να τροφοδοτηθεί ο Ζέλσον, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός στόχου! Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Ο Αϊτόρ και ο Ροντινέι ευστόχησαν στα πρώτα πέναλτι. Σκόραραν στη δεύτερη σειρά και οι Ρούμπεν Πέρεθ και Ζέλσον Μαρτίνς (2-2). Εύστοχοι ήταν στη συνέχεια και οι Αράο και Γιόβετιτς (3-3), όπως και οι Γεντβάι και Ποντένσε (4-4). Ο Πασχαλάκης έπιασε το πέναλτι του Μλαντλενοβιτς, όπως και ο Λοντίγκιν του Καρβάλιο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Οι Κώτσιρας και Βρουσάι δεν αστόχησαν (5-5). Χωρίς λάθος συνέχησαν οι Βαγιαννίδης και Ορτέγκα (6-6). Ο Σχέκενφελντ ήταν εύστοχος για το 6-7 και ο Μαντί Καμαρά αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα