Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-83: Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε του… Γκος (hls)

Από πολύ νωρίς στο ΣΕΦ μύρισε έκπληξη την οποία τελικά οι “ερυθρόλευκοι” απέφυγαν. Το Περιστέρι με τον Ελάιζα Λονγκ να είναι σε μεγάλα κέφια, είχε εκπληκτικά ποσοστά γενικότερα στα σουτ μέσης και μακρινής απόστασης και κατάφερε να προηγείται με διαφορά από 7-9 πόντους σταθερά. Ο Ολυμπιακός σε όλο αυτό το διάστημα έμοιαζε να είναι κουρασμένος, ίσως και λίγο… σίγουρος

πως θα κερδίσει, με αποτέλεσμα να περάσει το πρώτο εικοσάλεπτο και το Περιστέρι να έχει εντυπωσιάσει.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, πάλευαν στην άμυνα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως έπαιζαν με πολύ καθαρό μυαλό στις επιθέσεις τους, μοιράζοντας ιδανικά το παιχνίδι πότε κοντά και πότε μακριά από το καλάθι. Βέβαια το ποσοστό πάνω από 50% που είχαν από το τρίποντο, έπαιξε κι αυτό τον δικό του ξεχωριστό ρόλο. Εκτός του Λονγκ, σε φοβερή κατάσταση για τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” ήταν και ο Χουγκάζ που με 18 πόντους έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, καθώς επίσης και οι Πουλιανίτης – Λοβ με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Το πρώτο μέρος λοιπόν ολοκληρώθηκε με σκορ 43-52 και τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα προβάδισμα 9 πόντων, ξεκάθαρο και απόλυτα δίκαιο. Στην επανάληψη, όμως, ο Ολυμπιακός σταδιακά άρχισε να… ξυπνάει. Το ξυπνητήρι του ήταν ο Νάιτζελ Γκος που πραγματοποίησε μια ακόμα, συνεχόμενη, εξαιρετική εμφάνιση τραβώντας την ομάδα του από την παγίδα του Περιστερίου και δίνοντας ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του.

Ο Αμερικάνος τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ στο πλάι του ήταν ένας άλλος πόιντ γκαρντ του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Τόμας Γουόκαπ που με 10 πόντους και 6 ασίστ έδωσε εξίσου σημαντικές λύσεις, όταν η ομάδα του Πειραιά μάζεψε την διαφορά και κατάφερε να προσπεράσει. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δούλεψε απόλυτα επαγγελματικά για να μείνει στο προβάδισμα μέχρι το τέλος και να επικρατήσει με 91-83.

Το Περιστέρι θα μπορούσε να είναι μέσα στο ματς ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, από τη μία ο Γκος και από την άλλη ο Ράιτ που πήρε μερικές ακόμα κρίσιμες επιθέσεις αποδείχθηκαν απόλυτα συνεπείς με το σκορ και έτσι το φινάλε δεν είχε χτυποκάρδια για τον Μπαερτζώκα και τους παίκτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα