Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0: Βαλμπουενά κέρασε, Εμβιλά ήπιε! (vids)

Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος σε ένα ακόμα ντέρμπι, πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και διατήρησε το +9 από τον ΠΑΟΚ. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Εμβιλά με το πρώτο φετινό δικό του ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο πρώτο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι με τον

Μαντί Καμαρά, με την ΑΕΚ να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της αλλά να μην έχει καλές επιλογές στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, είχε πολλές μεταβάσεις στο ανοιχτό γήπεδο είχε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στα αρνητικά για την Ένωση το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε καμία από τις πολλές στατικές φάσεις (κόρνερ και φάουλ) και έδειξε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Μάνταλου. Από την άλλη ο Μαρτίνς έβγαλε από το οπλοστάσιο τον Βαλμπουενά με τον Γάλλο να δημιουργεί για τον συμπατριώτη του στο 84′ στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέντρο Μαρτίνς με το κλασικό του 4-3-3 ξεκίνησε τους Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Τικίνιο.

Από την άλλη ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε με τους Τσιντώτα, Ρότα, Τζαβέλλα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ σε διάταξη 4-2-3-1.

Ημίχρονο με δοκάρι Καμαρά

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς θέλοντας να έχει τη μπάλα στα πόδια και να επιτεθεί με αρκετούς παίκτες στην περιοχή της ΑΕΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Ένωση να απειλήσει πρώτη σε μια γρήγορη μετάβαση με Ανσαριφάρντ, Άμραμπατ και Τσούμπερ ο οποίος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε από θέση φορ.

Δύο λεπτά μετά ο Αγκιμπού έστρωσε στον Μπουχαλάκη που κινήθηκε στην περιοχή, με τον Έλληνα διεθνή να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Τσιντώτα και τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 10ο λεπτό είχαμε τη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου με τον Μπουχαλάκη να τροφοδοτεί έξυπνα τον Μαντί στην περιοχή, ο οποίος θέλησε να τελειώσει τη φάση μόνος απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά ο Χατζισαφί έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Όλες οι άλλες τελικές στο ματς από τον Τικίνιο, τον Σιμάνσκι και τον Ρότα εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους δύο τερματοφύλακες πλην ενός σουτ του Άμραμπατ στο 37′ που ανάγκασε τον Βατσλίκ να παραχωρήσει κόρνερ.

Η ΑΕΚ τις φάσεις, ο Ολυμπιακός το γκολ με τον Εμβιλά

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με ίδια στόχευση και με τον Μαρτίνς να βάζει τον Ονιεκούρου στη θέση του Μαντί. Ο Νιγηριανός για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν πρόλαβε τον Τσιντώτα μετά από ωραίο τρίγωνο με Καμαρά και Μπουχαλάκη. Στο 57′, ο Ανσαριφάρντ είχε μεγάλη ευκαιρία με δυνατό αριστερό βολέ που μπλόκαρε σταθερά ο καλά τοποθετημένος Βατσλίκ.

Στο 65′ παρολίγον να μπει ένα ασύλληπτο αυτογκόλ από τον Μανωλά. Ήταν μια μεγάλη μπαλιά του Σιμάνσκι προς την περιοχή του Ολυμπιακού, Μανωλάς και Βατσλίκ δε συνεννοήθηκαν, ο Έλληνας αμυντικός έκανε την προβολή και η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία αλλά κατέληξε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Στο 71′ η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με γρήγορη μετάβαση και τον Τσούμπερ να περνά τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας όπου κινήθηκε ο Ανσαριφάρντ και τον Παπασταθόπουλο να κόβει την ύστατη ώρα σε κόρνερ όπως έγινε και στο επόμενο λεπτό με τον Μανωλά στον Τσούμπερ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε μετά από ώρα στο 78′ με κεφαλιά του Τικίνιο που έστειλε τη μπάλα στο σώμα του Μήτογλου και κόρνερ. Απείλησε ξανά στο 84′ με τον Ονιεκούρου να προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Από το κόρνερ προήλθε και το γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι που έκανε την τελική απέκρουσε ο Τσιντώτας και στο “ριμπάουντ” ο Γάλλος ξανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο φετινό του γκολ!


Στο 92′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κάνει και το 2-0, αλλά ο Τσιντώτας στο τετ α τετ νίκησε τον Ονιεκούρου παραχωρώντας κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότας, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (81′ Γέφτιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα