Ολυμπιακός: Αυτές είναι Ντεμίρσπορ και Όσιγιεκ

Η τουρκική Ντεμίρσπορ ή η κροατική Όσιγιεκ θα είναι στον δρόμο του Ολυμπιακού στα play offs του Europa Conference League, στο απευχές σενάριο αποκλεισμού του από την Γκενκ.

Αντίπαλοι διόλου ευκαταφρόνητοι, από χώρες παραδοσιακές δυνάμεις, με κόσμο και καλούς ποδοσφαιριστές.

Η Άδανα Ντεμίρσπορ

ιδρύθηκε το 1940, εδρεύει στα Άδανα, έχει χρώματα το γαλάζιο και το σκούρο μπλε και έδρα το «Νέο Στάδιο», 33 χιλιάδων θεατών. Η τέταρτη θέση που κατέλαβε την περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη στην ιστορία της εξασφαλίζοντας την πρώτη της παρουσία στην Ευρώπη. Στον β’ προκριματικό γύρο απέκλεισε την Κλουζ της Ρουμανίας με νίκη 2-1 εντός και ισοπαλία 1-1 εκτός.
Προπονητής της τουρκικής ομάδας είναι ο Ολλανδός άλλοτε θρυλικός φορ, Πάτρικ Κλάιφερτ. Στο ρόστερ της ανήκει ο Νιγηριανός πρώην ερυθρόλευκος εξτρέμ Χένρι Ονιεκούρου, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν επίσης ο Τούρκος μέσος Ντορουκχάν Τεκέζ, ο στόπερ από τη Γουαδελούπη Αντρέ Γκραβιλόν, ο Γαλλοτούρκος εξτρέμ Γιουσούφ Σαρί και ο Νορβηγός δεξιός μπακ Γιόνας Σβένσον.

Η Όσιγεκ ιδρύθηκε το 1947, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, χρώματα έχει μπλε-άσπρο και γήπεδο την Opus Arena, 13 χιλιάδων θεατών. Ήταν τρίτη στο τελευταίο πρωτάθλημα Κροατίας, όπου η καλύτερη θέσης της ήταν η δεύτερη το 2021, ενώ έχει κατακτήσει κι ένα Κύπελλο, το 1999. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε την ουγγρική Ζαλαεγκερζέγκι με δύο νίκες, 1-0 και 1-2. Το 2001 είχε αποκλειστεί από την ΑΕΚ, με δύο ήττες, 2-1 και 2-3.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Κροάτης Στιέπαν Τόμας. Αρχηγός και καλύτερος παίκτης της είναι ο μέσος Μίχαελ Ζάπερ, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Αργεντινός φορ Ραμόν Μιέρες και ο Βόσνιος στόπερ Λέον Μπάρισιτς. Στο δυναμικό της ανήκει και ο 25χρονος Έλληνας στόπερ Στέφανος Ευαγγέλου, με θητεία σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΣ και Πανιώνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα