Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 92-58: «Οδοστρωτήρας» και πάει Final-4 μέσω… Βαρκελώνης!

Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα 92-58, έφερε τη σειρά στα ίσα, 2-2 και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Final-4 του Βερολίνου την επομένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Πλην του πρώτου δεκαλέπτου οι Πειραιώτες παρουσίασαν ένα φανταστικό πρόσωπο στην άμυνα και με την επίθεσή τους να είναι σε καλή μέρα, ήλεγξαν την αναμέτρηση και θα τα δώσουν όλα στις 8 Μαΐου, ώστε να δώσουν το παρών σε τρίτο συνεχόμενο Final-4.

Κορυφαίος

του παιχνιδιού ήταν ο ΜακΚίσικ με 21 πόντους, με τους Φαλ (12π.), Γουίλιαμς-Γκος (11π.), Κάνααν (11π.) και Πετρούσεφ (10π.) να ακολουθούν τον Αμερικανό σε απόδοση. Παράλληλα έκαναν ρεκόρ και έδειξαν έτοιμοι για το πέμπτο ματς της σειράς. Μοναδικό ψεγάδι ήταν ο τραυματισμός του Λαρεντζάκη, ο οποίος αποχώρησε μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Αμπρίνες. Από την άλλη πλευρά, οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» μετά το πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας 23 σε αυτό και 35 στα τρία υπόλοιπα. Μοναδικός διψήφιός τους ήταν ο Πάρκερ με 10 πόντους.

Σόου Φαλ, χωρίς… άμυνα

Με τον Φαλ να αρχίζει σε… ημιάγρια κατάσταση και να σκοράρει συνεχώς άρχισε το ματς στο ΣΕΦ, εκεί όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σειρά και ο Παπανικολάου. Όμως η Μπαρτσελόνα εκμεταλλευόταν όλες τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και με τον Βέσελι πρωταγωνιστή μπροστά, προηγήθηκε 19-12, με τον Πίτερς να μειώνει στο 19-14 πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (6’). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το αμυντικό πρόσωπο των Πειραιωτών άρχισε να βελτιώνεται, κρατώντας τους Καταλανούς στους τέσσερις πόντους σε ισάριθμα λεπτά που έμεναν. Παράλληλα με τον Φαλ να φτάνει τους 12, τον Κάνααν να βάζει το πρώτο του τρίποντο στο ματς και τον ΜακΚίσικ να σκοράρει στην τελευταία επίθεση της περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το 10λεπτο δύο πόντους πίσω, 23-21.

«Δάγκωνε» σε άμυνα και επίθεση – Ρεκόρ σε Playoffs

Εν αντιθέσει με την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν τέτοια η ορμή των Πειραιωτών, οι οποίοι «έτρεξαν» 15-0 σερί στα πρώτα του λεπτά (36-23), αναγκάζοντας τον Γκριμάου σε διαδοχικά τάιμ άουτ. Μοναδικό αρνητικό ήταν το γεγονός πως ο Λαρεντζάκης αποχώρησε τραυματίας, ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ του Αμπρίνες, μετά το εύστοχο τρίποντο του Έλληνα άσου. Ο Ρούμπιο έβαλε τέλος στο σερί με δικό του τρίποντο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούσαν στο παρκέ και έφτασαν τη διαφορά στο +19, 45-26 και 47-28 (18’). Οι Καταλανοί πάλεψαν και τη μείωσαν στους 16, με το 53-37 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Φανταστικοί σε αυτό το κομμάτι του ματς ήταν οι ΜακΚίσικ (13π.) και Πετρούσεφ (8π.). Μάλιστα οι 53 πόντοι στην επίθεση ήταν ρεκόρ ομάδας στα Playoffs της Euroleague, ξεπερνώντας τους 50 που είχαν σημειώσει τη σεζόν 2009-10 κόντρα στην Πρόκομ.

«Καθάρισε» τη νίκη

Με… σπασμένα τα φρένα βγήκε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός, βάζοντας από νωρίς τέλος στα όνειρα της Μπαρτσελόνα για νέο μπρέικ. Με 8-0 σερί από Γκος και Κάνααν, η διαφορά ανέβηκε στο 61-37, αναγκάζοντας ξανά τον Γκριμάου να καλέσει τάιμ άουτ, πριν το τηλεοπτικό (24’)! Ακολούθησε αντίδραση από τους Καταλανούς, οι οποίοι «απάντησαν» με το ίδιο σερί, 8-0 για το 61-45 (28’). Όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τρία σερί τρίποντα του Παπανικολάου, που σκόραρε τους πρώτους του πόντους στη σειρά, στην επιστροφή του στη δράση! Σκορ περιόδου, 72-47, με τους Πειραιώτες να «καθαρίζουν» από το 30’ την υπόθεση-νίκη.

Διαδικαστικής σημασίας

Η τέταρτη περίοδος του αγώνα είχε διαδικαστική σημασία, όπου άπαντες περίμεναν το τελικό σκορ του αγώνα. Αξιοσημείωτη ήταν η αποθέωση του Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της αλλαγής του και η αγκαλιά του με τον Μπαρτζώκα. Άλλωστε ο αρχηγός του Ολυμπιακού έλειψε πολύ στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς και η απουσία του ήταν εμφανής. Εν τέλει η αναμέτρηση έληξε με τους Πειραιώτες να επικρατούν 92-58.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-37, 72-47, 92-58

Η στατιστική του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος 11 (3), Κέινααν 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Μήτρου-Λονγκ 2, Φαλ 12, Παπανικολάου 9 (3), Πίτερς 4, Πετρούσεβ 10, Μιλουτίνοβ 8, ΜακΚίσικ 21 (2).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4, Βέσελι 9, Μπριθουέλα 3, Ρούμπιο 3 (1), Κάλινιτς 2, Σατοράνσκι 6, Ερνανγκόμεθ 5, Λαπροβίτολα 5 (1), Αμπρίνες 3 (1), Πάρκερ 10 (2), Νάτζι 6, Γιοκουμπάιτις 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα