Ολυμπιακός: Έχει τον τρόπο να είναι πρώτος

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ενθουσίασε με την εμφάνισή του κόντρα στον Ιωνικό, όμως κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, που είναι και το ζητούμενο.

Μπορεί να ακούγεται κάτι παραπάνω από κυνικό, όμως είναι πέρα για πέρα πραγματικό, το ότι αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός αυτήν την εποχή είναι να κερδίζει τα παιχνίδι έστω και με μισό μηδέν.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΗΓΗ:
In Time Sports

Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν πλήρωσε ακόμη και με απώλεια τίτλου χαμένους βαθμούς από ομάδες όπως ο Ιωνικός.
Τρανταχτό παράδειγμα η σεζόν 2017/18 όταν οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη σε παιχνίδια που στο τέλος ουσιαστικά ευθύνοντας για τον χαμένο τίτλο περισσότερο από την ανατροπή της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης.

Το 1-1 την 3η αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη, το 1-1 με τον Αστέρα την 4η αγωνιστική, η ήττα στο Καραϊσκάκης από τον Ατρόμητο με 1-0 την 6η αγωνιστική, ο Αστέρας του έκοψε βαθμούς και στον Πειραιά με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-1 την 19η αγωνιστική. Μία αγωνιστική μετά έρχεται η ανατροπή της Ένωσης στο Καραϊσκάκης και αμέσως μετά το 2-2 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Μετά κι απ’ αυτό το παιχνίδι το Πρωτάθλημα έκανε φτερά και στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν την αναγέννηση της ομάδας στο τέλος της σεζόν.

Αυτό, για την ώρα, ο Ολυμπιακός, των πολλών αλλαγών και προβλημάτων έχει καταφέρει να το αποφύγει, αφού πέρα από το 0-0 της 1ηςαγωνιστικής με τον Ατρόμητο, σε ματς βέβαια,, που έκανε τουλάχιστον 10 ευκαιρίες για γκολ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει από η Λαμία με 2-1 και με το ίδιο σκορ από τα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ και από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Τρία παιχνίδι που θα μπορούσαν έτσι όπως πήγαν τα πράγματα να έχουν στραβώσει και να έχουν βάλει τους Πρωταθλητές σε περιπέτειες.

Τραυματισμοί, έλλειψη δημιουργίας, αλλά… τρίποντα

Μπορεί να έχει απουσίες, μπορεί να μην παίζει το ποδόσφαιρο που έχει συνηθίσει τον κόσμο του επί Μαρτίνς, μπορεί να κάνει τις μισές (βάση στατιστικής) ευκαιρίες που έκανε, όμως καταφέρνει να κερδίζει τα παιχνίδια και να είναι πρώτο στον πίνακα της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς, οι οποίοι εφόσον δεν χάσει από την ΑΕΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι που ακολουθεί, θα αυξηθούν σε 4 ή έξι.

ΚΟΥΝΤΕ ΠΗΓΗ: In Time Sports

Θυμίζουμε πως στις ίδιες 9 αγωνιστικές η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στην Κρήτη αν και ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, αλλά ούτε και τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-2) την αγωνιστική που πέρασε.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τα Γιάννινα στην Τούμπα και ήρθε ισόπαλος με το “αγγλικό” 4-4 με τον Βόλο, επίσης στην έδρα του.

Όπως και να έχει πρόκειται για στοιχείο που δείχνει πως οι ερυθρόλευκοι έχουν τον τρόπο τους να μένουν “ζωντανοί” και να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα