Ολυμπιακός: Έχουν βρει το “κουμπί” του (videos)

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε πολλά πράγματα ν΄αλλάξει σε σχέση με την προσέγγιση των παικτών του στο παιχνίδι, ενώ οι όποιες υποδείξεις του αφορούσαν μικρά τακτικά ζητήματα. Στη γενική εικόνα οι παίκτες του έμειναν πιστοί στο πλάνο, ωστόσο για δεύτερο συνεχόμενο ματς (μετά τον Πανσερραϊκό) συναντούν μια ομάδα που σκέφτεται κατά 99% την άμυνα και κατά 1% την επίθεση.

Αν

το ματς “στραβώσει” και η μπάλα δεν… θέλει να μπει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για ν’ αλλάξεις τη μοίρα σου. Ο Ολυμπιακός είχε σαφή υπεροχή στο Περιστέρι και έφτασε κοντά στο γκολ με τις ευκαιρίες του Ποντένσε και του Γιόβετιτς. Οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους παίκτες του Ατρόμητου και διαμαρτύρονται για τρεις περιπτώσεις πέναλτι, δείγμα της συνεχούς παρουσίας στα καρέ των Περιστεριωτών.

O Ολυμπιακός δοκίμασε 21 φορές να σκοράρει το πρώτο του γκολ στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά οι παίκτες του σημάδεψαν την εστία μόλις μία φορά. Εκεί κρίθηκε το ματς. Στην αστοχία των Πειραιωτών σ’ ενα ματς που το “μισό-μηδέν” σου χαρίζει το τρίποντο. Οι απουσίες Φορτούνη, Καμαρά, αλλά και Μπιέλ, Ελ Αραμπί δεν φάνηκε να επηρεάζουν την ομοιογένεια του Ολυμπιακού. Ίσως με την παρουσία Φορτούνη να ήταν πιο αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός, αλλά και να είχε εκμεταλλευτεί καλύτερα τις πολλές στατικές φάσεις γύρω απ’ την περιοχή του Ατρόμητου.

Ο Καρβαλιάλ πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς δεν είχε αξιόπιστη επιλογή στον πάγκο πλην Γιόβετιτς, που θα τον βοηθούσε στο επιθετικό σκέλος. Ήταν λοιπόν ιδανικές οι συνθήκες για τον Ατρόμητο να πάρει τον βαθμό και τα κατάφερε έχοντας βρει το “κουμπί” του Ολυμπιακού. Όπως το έχουν βρει και άλλοι, καθώς οι Πειραιώτες έχουν να πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, ως πρωτοπόροι σε εκτός έδρας ματς της Super League απ’ τις 30 Οκτώβριου και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός στα ματς με Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Πανσερραϊκό και Ατρόμητο “πετάει” τα πρώτα 45λεπτά στα σκουπίδια.

Ο Ολυμπιακός του 2024 θα είναι ποιοτικότερος, αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί υπομονή και πίστη στο πλάνο. Η επαφή με την κορυφή είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα