Ολυμπιακός: Είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Μπα;

Ο Μίτσελ στοχεύει να προχωρήσει σε αλλαγές για το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο “Γ. Καραϊσκάκης” (13/02, 21.00, MC LIVE Novasports.gr) για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League και μία απ΄αυτές είναι ο Ουσεϊνού Μπα στο κέντρο της “ερυθρόλευκης” άμυνας. Ο Σενεγαλέζος

αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει ύστερα από μακρά απουσία, εξαιτίας τραυματισμού. Το τελευταίο του ματς ήταν στις 30 Οκτωβρίου του 2022 με τη Λαμία στο Φάληρο. Ο 27χρονος αμυντικός είχε υποστεί μέσα στον Οκτώβριο ένα διάστρεμμα και μια υποτροπή στον τραυματισμό του τον άφησε εκτός μάχης για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Ο Μπα δεν ακολούθησε την αποστολή του Ολυμπιακού στη Μαρμπέγια της Ισπανίας για τη χειμερινή προετοιμασία, ωστόσο πήρε όλο τον χρόνο που είχε ανάγκη για να επιστρέψει δυνατός στη δράση.

Είναι “αδερφός” με τον Παπέ Σισέ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μπα υπέγραψε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-2019 και φόρεσε την “ερυθρόλευκη” φανέλα την επόμενη σεζόν, όταν και πρωταγωνίστησε σε αρκετά ματς, ανεβάζοντας τη μετοχή του σε υψηλότατα επίπεδα. Μάλιστα το όνομα του είχε “παίξει” σε μεταγραφικά ρεπορτάζ σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων, ωστόσο ακολούθησε μια περίοδος μετριότητας που τον έδιωξε απ΄το προσκήνιο. Ο Μπα κατρακύλησε στην ιεραρχία των στόπερ, με τον Ολυμπιακό μάλιστα ν΄αποκτά τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο, δημουργώντας ακόμα πιο ανταγωνιστικές συνθήκες στα μετόπισθεν.

Θα είναι η τέταρτη ευκαιρία του Μπα επί Μίτσελ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για τον 27χρονο -πλέον- αμυντικό του Ολυμπιακού, αγωνιστικές συγκυρίες όπως αυτή απέναντι στον Παναιτωλικό, αποτελούν μια απ΄τις τελευταίες ευκαιρίες με τη φανέλα των Πειραιωτών. Ο Μπα χρειάζεται ν’ αποδείξει ξανά σε συνθήκες αγώνα πως παραμένει σημαντική και υπολογίσιμη δύναμη στην άμυνα του Ολυμπιακού και πως από εναλλακτική επιλογή του εκάστοτε προπονητή, μπορεί ν’ αποτελέσει βασικό στέλεχος του ρόστερ. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, ενώ έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μια φορά, τον Φεβρουάριο του 2021. Μαζί με τους Φορτούνη, Ανδρούτσο, Βρουσάι, Μασούρα και Σισέ είναι οι παλιότεροι στο υπάρχον δυναμικό του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα