Ολυμπιακός: Επιβάλλει το αήττητο!

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά και οι υπόλοιπες δοκιμασίες του Ολυμπιακού με τους μεγάλους της Super League, έχουν μια κοινή συνισταμένη. Οι Πειραιώτες ανεξαρτήτως αγωνιστικής ημέρας καταφέρνουν να μη χάσουν ή να κερδίσουν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στην ΑΕΚ έδειξε μάλλον

κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο η “ένωση” φάνηκε να μην πιστεύει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στον πρωτοπόρο της βαθμολογικής κούρσας. Αμφότερα τα σουτ των Καρίμ και Άμραμπατ κατέληξαν σαν… μήλα στα χέρια του Βατσλίκ και ο Ολυμπιακός κινδύνευσε περισσότερο στο ματς απ’ την ασυνεννοησία του Τσέχου με τον Μανωλά.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ταμπού. Όλοι μιλούν ελεύθερα και χωρίς ενοχές για την ουσία. Κανείς δεν κρύβεται και όλοι αποδέχονται λάθη και ευθύνες. Ο Μαρτίνς μίλησε για την ποιότητα της ΑΕΚ στις μεταβάσεις που ταλαιπώρησε την ομάδα του και ο Βαλμπουενά για τις κακές μέρες που όλοι ξεχνούν αν συνδυάζονται με νίκες. Είναι ακόμα ένα κέρδος της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει ο Μαρτίνς απ’ τη διοίκηση. Ο Πορτογάλος οδηγήσει τον πιο οπορτουνιστή Ολυμπιακό της ιστορίας και οι περισσότεροι είναι εντάξει με αυτό.

Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα πρόσωπο πολύ μακριά απ΄αυτό που πολλοί την περίμεναν. Ούτε έτοιμη να καταρρεύσει, ούτε ασταθής αγωνιστικά. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είχε πλάνο και με λίγη πρισσότερη ουσία στο παιχνίδι της, θα είχε πετύχει γκολ. Ο Άμραμπατ ήταν εξαιρετικός, αλλά ο μοναχικός κούκος της ΑΕΚ δεν έφερε την άνοιξη. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι Σωκράτης και Μανωλάς κράτησαν μόνοι τους το “μηδέν” στην άμυνα, με συνεχείς επεμβάσεις. Τα λάθη ήταν συνεχόμενα για τους Πειραιώτες και οι επιστροφές… καταστροφές. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά και δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά, αλλά όπως σχεδόν σε όλα τα ματς, μετά τα πρώτα 30-35 λεπτά η ένταση των πρωταθλητών πήρε την κατιούσα.

Για τον Ολυμπιακό έμειναν τέσσερα ματς μέχρι τα πλέι οφ της Super League με Βόλο (ε), ΟΦΗ (μ), Αστέρα Τρίπολης (μ) και Άρη (ε) και με βάση τη μέχρι στιγμής φιλοσοφία του δύσκολα θα χάσει λιθαράκια απ’ την πολύτιμη διαφορά που έχει χτίσει. Τα παιχνίδια με την Αταλάντα είναι μια άλλη ιστορία και ορθώς ο Μαρτίνς τα ξεχώρισε απ’ αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ίδιο έκανε και ο σκόρερ του ντέρμπι, Γιάν Εμβιλά. Εκεί θα χρειαστούν περισσότερα εφόδια και διαφορετική προσέγγιση.

ΥΓ. Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι απ’ τους πάικτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο διάστημα προσαρμογής. Την μπαλίτσα που ξέρει θα την παίξει. Αυτό έκανε και χθες στα περιορισμένα λεπτά συμμετοχής. Η παρουσία του κάλυψε αυτή του Ονιεκούρου, οποίος σε ακόμα ένα ματς προσπαθούσε να κολλήσει στο πλάνο της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα