Ολυμπιακός: Γιατί δεν ταίριαξε ποτέ ο Κούντε

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πιέρ Κούντε απ’ τη γερμανική Μάιντς με σκοπό να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητούσε επιπλέον λύσεις πίσω απ’ τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά. Το προφίλ του ήταν αρκετά ενδιαφέρον, καθώς ο Καμερουνέζος μέσος ήταν “ενδεκαδάτος” στην Bundesliga

με τη Μάιντς φέρνοντας στις “αποσκευές” του 70 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Κούντε, ως την πιο συνηθισμένη αλλαγή της ομάδας στα πρώτα ματς εκείνης της σεζόν.

Ο Πιέρ Κούντε ήρθε με σημαντικές βλέψεις. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όλα αυτά μέχρι την ένατη αγωνιστική της σεζόν 21/22. Από εκεί και πέρα ήρθε ένας τραυματισμός και η κλήση στην εθνική για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και η διαρκής εξαφάνιση απ’ τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Κούντε ουσιαστικά επανεμφανίστηκε στα playoffs της Super League. Ο Καμερουνέζος άφησε υποσχέσεις στα ματς με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να τις εκπληρώσει τη φετινή σεζόν. Η τελευταία του εμφάνιση με τα “ερυθρόλευκα” στο πρωτάθλημα ήταν στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τον Βόλο στο “Γ. Καραϊσκάκης” (1-1) με προπονητή τον Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Πιέρ Κούντε ήταν εξαιρετικός στο Μουντιάλ. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Μίτσελ τον εμπιστεύθηκε μόνο στα ευρωπαϊκά ματς της φάσης των ομίλων του Europa League και αν και ο Καμερουνέζος δεν ήταν αρνητικός, δεν μπόρεσε ν’ αλλάξει το… φύλλο. Οι εμφανίσεις του Κούντε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα του Καμερούν ήταν καλές και μάλλον αποτέλεσαν το εισιτήριο για το επόμενο βήμα και τον δανεισμό στην Μπόχουμ, καθώς ο Μίτσελ είχε καταλήξει στη φόρμουλα του κέντρου χωρίς τον Κούντε στα πλάνα του.

Επόμενος σταθμός η Μπόχουμ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στον Ολυμπιακό δεν άφησε εικόνα ελλειπούς επαγγελματία, ωστόσο ο 27χρονος μέσος δεν ήταν ο παίκτης που καιγόταν ν΄αλλάξει την εικόνα του. Ο Κούντε είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση στηριζόμενος στα προσόντα και το βιογραφικό του και πολλές φορές φάνηκε να πιστεύει πως μόνο με αυτά θα έπρεπε να έχει ευκαιρίες απ’ τον εκάστοτε προπονητή. Αν την περασμένη σεζόν, του οφείλονταν περισσότερες ευκαιρίες, λόγω του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος του Μαντί Καμαρά, η σπουδαία φετινή εικόνα του Ιν Μπομ, τον στέλνει εκτός ρόστερ, καθώς συν τoις άλλοις πιάνει θέση ξένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα