Ολυμπιακός: Κάποιος να προσέχει τον Αγκιμπού

Είναι αναμφισβήτητα το κεντρικότερο πρόσωπο της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ο Αγκιμπού Καμαρά ήρθε από το… πουθενά για να ενθουσιάσει τους φίλους του Ολυμπιακού και να αναγκάσει τον Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει φανέλα βασικού ήδη σε οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η περασμένη του θητεία στη δεύτερη ομάδα της Λιλ Β, τον έκανε γνωστό

μόνο στην πιάτσα των σκάουτερ και των μάνατζερ, ωστόσο τα πεπραγμένα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τη μετοχή του 20χρονου “διαμαντιού”.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πως να προστατεύσει τον Αγκιμπού. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ήταν αναμενόμενο πως δεν θ’ αργούσαν να ηχήσουν οι σειρήνες από το εξωτερικό για τα κάλλη του μέσου από τη Γουινέα. Βοήθησε βέβαια (κυρίως) ο ίδιος, καθώς πέρα από το γκολ του απέναντι στη Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Champions League, ήταν σταθερά καλός στα ματς της φάσης των ομίλων του Europa League με Αντβέρπ και Φενερμπαχτσέ. Για έναν 20χρονο, τα ματς του υψηλότερου ποδοσφαιρικού επιπέδου, αποτελούν τον πιο αξιόπιστο καθρέπτη της ποδοσφαιρικής του αξίας.

Το ρεπορτάζ που κάνει λόγο για ενδιαφέρον των σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, είναι ένα μικρό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και για όσο ο νεαρός μέσος θα έχει την ίδια παρουσία στα ματς του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ο Αγκιμπού έχει δείξει μέσα από τις δηλώσεις του στο Novasports, πως είναι ιδιαιτέρως προσηλωμένος στην καθημερινή του ρουτίνα. Μάλιστα όταν ο παρουσιαστής της “Ωρας των Πρωταθλητών”, Γιαννίκος Δούσκας, τον είχε ρωτήσει μετά το φινάλε του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης σε ποια ομάδα του εξωτερικού ονειρεύεται ν’ αγωνιστεί, είχε απαντήσει χωρίς περιστροφές πως ασχολείται μόνο με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο όλα αυτά αλλάζουν γρήγορα και στον Ολυμπιακό υπάρχει εγρήγορση για να μην “καεί” η περίπτωση του Αγκιμπού. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα αποδυτήρια, αλλά και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς είναι το πρώτο ανάχωμα για τον 20χρονο. Από εκεί και πέρα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ (όχι μόνο ο Μαντί Καμαρά) έχουν από κοντά τον Αγκιμπού για να τον κρατούν… στη γη. Φυσικά και οι άνθρωποι της διοίκησης, οι οποίοι ηγούνται της καθημερινότητας του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν στο μικροσκόπιο τον μικρό Καμαρά και θεωρείται πως δύσκολα θα δουν κάτι διαφορετικό από εκείνον στο μέλλον. Εξ’ άλλου ο Μαντί Καμαρά είχε αναλύσει στην κάμερα του Novasports με ποιον τρόπο ακριβώς καθοδηγεί τον συμπατριώτη του.

Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία πολλών ποδοσφαιριστών που ήρθαν και μεταπωλήθηκαν με πολλαπλάσια αξία. Ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο είναι σχετικά πρωτόγνωρο. Να αποκτηθεί δηλαδή ποδοσφαιριστής τόσο μικρής ηλικίας σ’ αυτή τη θέση και να προκαλέσει τόσο γρήγορα “ντόρο”. Ο Αγκιμπού φέρνει στο νου την περίπτωση του Νέρι Καστίγιο, ο οποίος πωλήθηκε αντί 15 εκ. ευρώ στη Σαχτάρ Ντόνετσκ το 2007 (παρέμεινε ρεκόρ για χρόνια σε ό,τι αφορά Μεξικανό ποδοσφαιριστή), έχοντας έρθει στους Πειραιώτες σε ηλικία 16 ετών για να περάσει μια επταετία ωρίμανσης στους ερυθρόλευκους.

Ο Νέρι Καστίγιο απ’ το φυτώριο του Ολυμπιακού σε μια μεταγραφή εκατομμυρίων! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα πράγματα εξελίσσονται ταχύτερα στο ποδόσφαιρο του 2021 και είναι σίγουρο πως αν ο Αγκιμπού εκτός από ενθουσιασμό και ταλέντο, παρουσιάσει και σταθερότητα τη φετινή σεζόν, σύντομα οι φήμες και τα μεταγραφικά σενάρια θα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα