Ολυμπιακός: Να φτιάξει μομέντουμ πριν την Ισπανία

Εγκιβωτισμένος σε μια πολλαπλή ισοβαθμία επτά ομάδων που βλέπουν την εξάδα αλλά και την έξωση από τη….. δεκάδα ο Ολυμπιακός δεν έχει καν τη δυνατότητα ενός πισωγυρίσματος στη συγκεκριμένη φάση της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι μετρώντας τρεις νίκες στη σειρά ψάχνει το….4-0 απέναντι σε μια ομάδα που δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες. Αν εξαιρέσουμε την… επιβλητική εικοσάρα με την οποία φιλοδώρησε τη Μπαρτσελόνα η Μονακό μοιάζει να παραπατάει με τρεις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Η

υπεράσπιση της έδρας που εξελίχθηκε σε επικίνδυνη αποστολή στον πρώτο γύρο είναι βασική συνθήκη για τον δεύτερο γύρο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη επί της Αρμάνι και ψάχνει ανάλογη συνέχεια με μια ομάδα που πιθανώς την ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη στην Ευρωλίγκα. Από τον Νοέμβριο του 2021 Ολυμπιακός και Μονακό έχουν παίξει 11 φορές!

Η Μονακό θα επισκεφθεί για έβδομη φορά το ΣΕΦ και μετράει 2 νίκες και 4 ήττες. Οι δύο νίκες της ήταν σημαδιακές πάντως. Στις 22 Απριλίου του 2022 σόκαρε το ΣΕΦ όταν με μια απίστευτη εμφάνιση νίκη με 96-72 ισοφαρίζοντας τη σειρά των πλέι οφ. Μια σειρά που κρίθηκε στα πέντε ματς και έστειλε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Λίγους μήνες αργότερα στις 27 Οκτωβρίου οι Μονεγάσκοι έβαλαν φρένο στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού κερδίζοντας τον με 81-76. Τότε, οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεκινήσει με φούρια τη σεζόν και τρεις γρήγορες νίκες στην Ισπανία. Φέτος, η ιστορία μοιάζει αντεστραμμένη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μονακό λίγο πριν φύγει για την Ισπανική ‘’τουρνέ’’ του. Την ερχόμενη εβδομάδα τον περιμένει με νωπές τις δάφνες από τον θρίαμβο στο Κλάσικο η Μπαρτσελόνα και κυρίως αμέσως μετά η Μπασκόνια σε ένα κομβικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός βρίσκει πατήματα και σημεία αναφοράς και θέλει να φτιάξει μομέντουμ πριν τη δύσκολη εβδομάδα που τον περιμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα