Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης και οι άλλοι!

Τι πιο σύνηθες; Ο Ολυμπιακός έριξε ακόμα μια τεσσάρα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που θα μπορούσε εύκολα να είναι πεντάρα και εξάρα και έφτασε τα 19 γκολ στη Super League, με παθητικό μόλις δύο τερμάτων. Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάστηκε να αλλάξουν ρυθμό μετά την ισοφάριση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα μισάωρο συνέτριψαν την αντίσταση των

Θεσσαλονικέων. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι σήμερα το κεντρικό πρόσωπο, καθώς σκοράρε γι’ ακόμα μια φορά και μάλιστα δις. Η σύγκριση με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αναμενόμενη και δύσκολη, ενώ εκείνη με τον Σεντρίκ Μπακαμπού κάνει τον περσινό αρχισκόρερ του Ολυμπιακού να μοιάζει μακρινή γλυκιά ανάμνηση. Σπουδαία ήταν η παρουσία από πλευράς Πειραιωτών για τον Έσε, αλλά και για τον Ροντινέι σ’ ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ η ταυτόχρονη παρουσία Ποντένσε, Μπιέλ, Γιόβετιτς στην ενδεκάδα αύξησε κατακόρυφα την ποιότητα στο χορτάρι για την ομάδα του ευτυχισμένου Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

9 γκολ ο Ελ Κααμπί φέτος, τα 4 από ασίστ Φορτούνη, ο οποίος έφτασε αισίως τις 7 τελικές πάσες. #olympiacosfc #OLYARIS pic.twitter.com/cljw1EQRt1

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) September 27, 2023

Το κεντρικό πρόσωπο ωστόσο στη μηχανή του Ολυμπιακού είναι χωρίς αμφιβολία ο Κώστας Φορτούνης. Πρόκειται για τον παίκτη, ο οποίος παρασύρει θετικά την υπόλοιπη ομάδα, είτε με τη διάθεση του, είτε με τη δραστηριότητα του στον αγωνιστικό χώρο. Ο κορυφαίος Έλληνας μέσος πέρασε πολλά και έχει φροντίσει το σώμα του, με αποτέλεσμα ν’ αποδίδει σε υψηλότατο επίπεδο, θυμίζοντας τον 25χρονο Φορτούνη. Οι αριθμοί έχουν εισβάλλει δυναμικά στο ποδόσφαιρο και είναι αφοπλιστικοί σε ό,τι αφορά τη χθεσινή εικόνα του Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 93 επαφές στο ματς κόντρα στον Άρη, αρκετές περισσότερες απ’ τον επόμενο παίκτη της ομάδας του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δεύτερος Μαντί Καμαρά είχε 65. Πρόκειται για ένα στοιχείο που μαρτυρά την ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου για τον απόλυτα επιδραστικό Φορτούνη.

“Χορευτής” ο Φορτούνης και απέναντι στον Άρη (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Από εκεί και πέρα, ο “Φόρτου” χόρεψε την άμυνα του Άρη, καθώς δοκίμασε 10 ντρίμπλες, με τις 7 απ’ αυτές να είναι επιτυχημένες. Είναι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, αν αναλογιστούμε πως ο Άκης Μάντζιος είχε κυκλώσει το όνομα του Φορτούνη στα ανασταλτικά του πλάνα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού επιχειρούσε συνήθως με 2 ή περισσότερους παίκτες γύρω του. Στο δημιουργικό σκέλος ο Φορτούνης είχε μία ασίστ προς τον Ελ Κααμπί, 4 “key passes” (πάσες δηλαδή που οδήγησαν σε γκολ ή σε μεγάλη ευκαιρία), προσωπικά δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μέτρησε 1 σουτ στον στόχο, 2 εκτός τέρματος, ενώ είδε 3 προσπάθειες του να σταματούν απ’ την άμυνα του Άρη. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού πέρασε απ’ τα πόδια του Φορτούνη, ο οποίος ήταν ο απόλυτος “μαέστρος”, αλλάζοντας ρυθμό και πλευρές με τις περίτεχνες μακρινές του μπαλιές, καθώς ήταν 100% εύστοχος με 6/6 προσπάθειες.

Το πέναλτι που έχασε ελάχιστη σημασία έχει, απλά θα ήταν μια όμορφη επιβράβευση για τη χθεσινή του εικόνα. Ο Φορτούνης έχει βρει τη θέση που του αναλογεί στον σύλλογο και όσο οι υπόλοιποι προσπαθούν να προσεγγίσουν τα αγωνιστικά στάνταρ του αρχηγού, ο Ολυμπιακός θα είναι όλο και καλύτερος!

Keywords
Τυχαία Θέματα