Ολυμπιακός: Ο Φρομ, ο Τζούριτς, ο σχεδιασμός και ο Αμερικανός Σόι…

Αποχώρηση από την Ευρώπη, απώλεια του Super Cup από τον Φοίνικα, συνεχόμενες ήττες από τον ΠΑΟΚ και αποκλεισμός από το League Cup, εντός έδρας ήττα πρωταθλήματος από τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, αποχώρηση του Κασαμπαλή και έλευση του Προύσαλη, εκτός ομάδας ο κόουτς Δημήτρης Καζάζης. Καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί

η χρονιά που διανύουμε για τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», Νοέμβριο και Δεκέμβριο έπαιξαν με τη …φωτιά και έκαψαν τους 3 από τους 5 συνολικά στόχους (απομένουν πρωτάθλημα και Κύπελλο) που είχαν θέσει τον Ιούνιο στήνοντας την ομάδα. Εκεί, πιθανότατα, να έγιναν και τα λάθη που «πληρώνουν» τώρα οι Πειραιώτες.

Πέτριτς αντί Φρομ  

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η πρώτη πιθανότατα ανορθογραφία στον σχεδιασμό ήταν η αντικατάσταση του έμπειρου και καταξιωμένου Γερμανού Φρομ με τον άπειρο αλλά, η αλήθεια είναι, πολλά υποσχόμενο Σέρβο Πέτριτς. Ο Φρομ ήταν η ήρεμη δύναμη πέρσι στον Ολυμπιακό. Μπορεί τους πρώτους 2 μήνες να μην απέδωσε αυτά που περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά από τον Ιανουάριο και μετά ήταν ο παίκτης τον οποίο θαυμάζαμε με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας. Ο Ολυμπιακός πέρσι, ήταν άλλη ομάδα με Φρομ και άλλη ομάδα χωρίς Φρομ. Αυτό επιβεβαιώνεται και φέτος με τον Πέτριτς να μην μπαίνει στα …παπούτσια του Γερμανού και να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα σε πολλά ματς. Καλός, εξελίξιμος παίκτης ο Πέτριτς αλλά ακόμη δεν έχει δείξει τις δυνατότητές του και σίγουρα δεν είναι ο πρωταγωνιστής τον οποίο έψαχνε ο Καζάζης και οι συνεργάτες του. Το κασέ των δύο παικτών δεν ήταν σίγουρα το ίδιο και αυτό ίσως να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην παραμονή του Φρομ. Εξαψήφιο το νούμερο του Γερμανού, πενταψήφιο του Σέρβου με την οικονομική διαφορά να φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού στο τάραφλεξ.

Δεν πίστεψαν στον Τζούριτς  

Κεφάλαιο Τζούριτς. Ο Μήτσος ήθελε να γυρίσει σαν …τρελός στον Ολυμπιακό. Ήθελε να κάνει το τελευταίο τριετές συμβόλαιο στην καριέρα του και να παίξει στην ομάδα η οποία τον ανέδειξε με τον Καλμαζίδη να πιστεύει στο ταλέντο του στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Όμως το καλοκαιρινό έντονο φλερτ δεν κατέληξε σε γάμο γιατί οι «ερυθρόλευκοι» απλά δεν πίστεψαν ότι ο Τζούριτς θα ήταν ο γνωστός Τζούριτς. Αποφάσισαν λοιπόν να πάνε με ξένο κεντρικό τον καταξιωμένο Σλοβένο Παγιένκ και Έλληνες πασέρ. Η επιλογή αυτή έδενε τα χέρια στον σχεδιασμό. Με Τζούριτς στο κέντρο ο Ολυμπιακός θα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ξένο πασέρ με τον διεθνή Ολυμπιονίκη Αμερικανό Σόι να είναι ψηλά στη λίστα του Καζάζη. Αυτό δεν έγινε και έτσι ο Ολυμπιακός κινήθηκε με πασέρ τους Στοιβαχτή και Κασαμπαλή που δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος του μοιράσματος αφού δεν είχαν και τις κατάλληλες λύσεις που θα τελείωναν τις φάσεις. Μάλιστα το έργο τους έγινε ακόμη πιο προβλέψιμο όταν ο Ολυμπιακός στερήθηκε για περισσότερο από έναν μήνα τις υπηρεσίες του τραυματία Σέρβου Μιγιαίλοβιτς.

Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί εκτός 3 στόχων από πολύ νωρίς. Ο επόμενος κόουτς (πιθανότατα) που θα κάτσει στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου θα έχει πολλές καυτές πατάτες στα χέρια του. Απομένει να μάθουμε αν η αλλαγή προπονητή και η αλλαγή πασέρ ήταν οι μοναδικές κινήσεις που θα γίνουν από τον Ολυμπιακό…

Keywords
Τυχαία Θέματα