Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ θέλει να κάνει “ντόρο”

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα απ’ τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος, καθώς έχουν κερδίσει από 42. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ

ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με 1-2 στο Φάληρο και από τότε ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν εντυπωσιάσει στα φετινά ντέρμπι καθώς πλην της ήττας απ’ τον ΠΑΟΚ, έχουν να θυμούνται την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την ΑΕΚ, την ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τη “φτωχή” νίκη 1-0 επί του Άρη. Τα ντέρμπι μπορεί να μη δίνουν πρωτάθλημα, δίνουν όμως αίγλη και αυτοπεποίθηση στον νικητή. Στο φετινό αμφίρροπο πρωτάθλημα πρόκειται για δύο στοιχεία που θα μετρήσουν αρκετά, ειδικά στη μίνι κούρσα των playoffs.

Ο Μίτσελ θέλει να φύγει ως νικητής απ’ τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο για το υψηλό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και για να πετύχει την πρώτη μεγάλη επιτυχία στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής οι “ερυθρόλευκοι” είναι συμμαζεμένοι σε ό,τι αφορά την αγωνιστική τους εικόνα, αλλά δεν έχουν χαρίσει ένα μεγάλο βράδυ στους φίλους της ομάδας και στους εαυτούς τους. Οι νίκες επί Αστέρα Τρίπολης (5-0) και Βόλου (0-4) δεν θα αποτυπωθούν έντονα στο yearbook.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλει τη νίκη στο ντέρμπι, όχι μόνο για τους πολύτιμους τρεις πόντους, αλλά και για να πάρει σημαντική ώθηση για τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η αντίστροφη ανάγνωση βέβαια οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι πρωταθλητές πρέπει να είναι ιδιατέρως προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, καθώς ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικούς τριγμούς στην πνευματική ισορροπία της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα