Ολυμπιακός: Οι αναμνήσεις του Μεντιλίμπαρ και το “ψήσιμο” στους παίκτες

Η αλλαγή του αγωνιστικού και πνευματικού προφίλ του Ολυμπιακού το τελευταίο χρονικό διάστημα πιστώνεται κυρίως στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει βοηθήσει τους παίκτες του να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο, απλοποιώντας την τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών, αλλά και ενδυναμώνοντας το “εγώ” τους, προς όφελος της συνολικής εικόνας. Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον θρίαμβο με 1-4 στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός

θα αντιμετωπίσει απόψε (22.00, MC LIVE Novasports.gr) τη Φερεντσβάρος για τη φάση των palyoffs του UEFA Conference League. Πρόκειται για το πιο σημαντικό ματς του Ολυμπιακού στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία, καθώς κρίνει το… αύριο των Πειραιωτών στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς έχει επενδύσει μεγάλο ποσοστό της προετοιμασίας του ματς στον ηλεκτρισμό παικτών και εξέδρας, με στόχο ν’ αποδιοργνώσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και φυσικά το πλάνο του Μεντιλίμπερ (το απογείωσαν οι οπαδοί της ομάδας με την... παλιακή και γραφική επίσκεψη στο ξενοδοχείο του Ολυμπιακού). Το έκανε χθες στη συνέντευξη τύπου και ακολούθησε σημερινή ανάρτηση στα social media της Φερεντσβάρος με ανάλογο ύφος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial)

Απ’ την άλλη πλευρά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε μαζί του στη συνέντευξη τύπου έναν απ’ τους πιο cool και μετρημένους στις δηλώσεις τους πάικτες, τον Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος μέσος χρησιμοποίησε ελάχιστες λέξεις για κάθε του απάντηση, στρέφοντας την προσοχή στο σημερινό αγωνιστικό πιάτο. Με λίγα λόγια οι παίκτες του Ολυμπιακού προφανώς και δεν πρόκειται να “τσιμπήσουν” απ’ το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει ο Στάνκοβιτς, την ώρα που η πλειοψηφία του “ερυθρόλευκου” ρόστερ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει “καυτή ατμόσφαιρα”, εντός ή εκτός έδρας.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στη χθεσινή (21/02) προπόνηση (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου στις εξαιρετικές αναμνήσεις που μεταφέρει μαζί του, καθώς στη Βουδαπέστη κατέκτησε πέρυσι το UEFA Europa League, ως τεχνικός της Σεβίλλης. Ο Βάσκος τεχνικός θέλει να μεταδώσει στους παίκτες του την πίστη για κάτι μεγάλο, το οποίο σημειολογικά θα ξεκινήσει μαζί του, απ’ το γήπεδο που ο ίδιος σήκωσε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είναι σημαντικό το πολύτιμο ρόστερ του Ολυμπιακού να πιστέψει στις δυνάμεις του και ο 63χρονος τεχνικός μοιάζει πως είναι ο κατάλληλος να ολοκληρώσει αυτή την αποστολή. Για τον Μεντιλίμπαρ ελάχιστοι περρισεύουν του ρόστερ και κυρίως είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν θέσει εαυτό εκτός ομάδας. Οπότε ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει σε εγρήγορση το σύνολο των παικτών που βρίσκονται στη Βουδαπέστη για να χρησιμοποιήσει όσους θεωρεί πως ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες του αγώνα. Έτσι δεν δίστασε να μιλήσει για αλλαγές σε σχέση με την Τούμπα, που φτάνουν ως την όχθη των… εκπλήξεων. Κρατήστε αυτό! ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί στο χορτάρι του “Ferencvaros Stadion” με παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στο φυσικό σκέλος του αγώνα, θυσιάζοντας ένα μικρό κομμάτι ποιότητας με γνώμονα την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ, “ψήσιμο”,olybiakos, mentilibar, “psisimo”