Ολυμπιακός: Οι στόχοι, η διάθεση και οι… ιδανικές συνθήκες της προετοιμασίας!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται απ’ το απόγευμα της Τετάρτης (05/07) στο Μιλς της Αυστρίας και σήμερα Πέμπτη θα μπει στην… τιρολέζικη ρουτίνα των επόμενων 13 ημερών. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ορίσει κάποιους σημαντικούς πυλώνες για την προετοιμασία του Ολυμπιακού και αυτοί αφορούν την εμπέδωση της φιλοσοφίας του απ’ τον κορμό της ομάδας. Η αποστολή του Ολυμπιακού

για τη φετινή προετοιμασία απαρτίζεται απ’ τους εξής ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Μπα, Ντόη, Ρέτσος, Μπαγκαλιάνης, Χουάνγκ, Πέπε, Μπουχαλάκης, Λιάτσος, Φορτούνης, Μπιέλ, Καρβάλιο, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Βρουσάι, Μπουτούτσι, Ελ Αράμπι.

To πλάνο για τους “φευγάτους”

Πρόκειται για ένα σχήμα στο οποίο δεν υπάρχει κανένα νέο πρόσωπο, ενώ πολλοί απ’ τους παραπάνω παίκτες θ’ αποχωρήσουν απ’ το ρόστερ της επόμενης σεζόν με τη μορφή δανεισμού ή με άλλον τρόπο. ‘Ετσι ο Μαρτίνεθ με τη βοήθεια του Αντόνιο Κορδόν, (ο οποίος επίσης βρίσκεται στην Αυστρία και πραγματοποιεί παράλληλα τις επαφές του για νέες μεταγραφές) έχει ως στόχο να εξαντλήσει τα περιθώρια αξιοποίησης των παικτών οι οποίοι αγωνίστηκαν ως δανεικοί την περασμένη σεζόν (χωρίς να είναι ξένα σωματα και να επηρεάσουν έτσι την ποιότητα της προετοιμασίας) και φυσικά να κάνει ξεκάθαρο το στίγμα του σ’ εκείνους οι οποίοι είναι η “ραχοκοκαλιά” του Ολυμπιακού.

Τα ζητούμενα του Μαρτίνεθ

Ο Μαρτίνεθ έχει φτιάξει έναν “χάρτη” με τους συνεργάτους του και έχει ξεκαθαρίσει πως οι στόχοι της φετινής προετοιμασίας είναι συγκεκριμένοι και πως πρέπει να επιτευχθούν παρά την παρουσία παικτών που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Αυτοί σχετίζονται με την απόκτηση των απαραίτητων και πολύτιμων στοιχείων φυσικής κατάστασης. Ο 42χρονος τεχνικός θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο, το οποίο θα αποδίδει πιεστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Οι βάσεις θα μπουν απ’ την Αυστρία και το προπονητικό κέντρο “Volders Sportplatz”. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να μπούν στην… καρδιά του Μαρτίνεθ, αλλά και να χτίσουν με το πρώτο πολύτιμο λιθαράκι την εικόνα τους για τη σεζόν που ακολουθεί. Το δεύτερο ζητούμενο για τον Μαρτίνεθ είναι περισσότερο πνευματικό και σχετίζεται με την αρχική προσέγγιση των παικτών με την τακτική που θ’ ακολουθήσει ο Ολυμπιακός. Η πρώτη γνωριμία έγινε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ωστόσο στην Αυστρία ο Μαρτίνεθ θα έχει την ευκαιρία να γίνει πιο σαφής με το πρόγραμμα στο γήπεδο, αλλά και το… φροντιστήριο απ’ τον ίδιο και τους συνεργάτες του στη συνέχεια της ημέρας!

Ιδανικές συνθήκες

Οι συνθήκες είναι ιδανικές σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία στην περιοχή, καθώς ο υδράργυρος πέφτει πάνω από δέκα βαθμούς, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του Πειραιά αυτή την περίοδο. Οι αποστάσεις που θα καλύψει ο Ολυμπιακός για τα τρία φιλικά με Σλοβάτσκο (8/7), Νόρντζελαντ (14/7) και Σαμπάχ (19/7) είναι πολύ μικρές κι έτσι οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές για τους “ερυθρόλευκους”. Στο “Volders Sportplatz” του Μιλς, είχε πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας της την περασμένη σεζόν η Φιορεντίνα και θεωρείται ένας απ’ τους πλέον “τίμιους” και προπονητικά αξιοποιήσιμους χώρους της περιοχή του Τιρόλου

Το novasports.gr και ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος βρίσκονται στο Μιλς της Αυστρίας και θα σας παρέχουν ενημέρωση για την προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά και κάλυψη των φιλικών αναμετρήσεων των Πειραιωτών στο Τιρόλο. Μείνετε συντονισμένοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα