Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι θα κριθεί στις… δικαστικές αίθουσες!

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αποφάσισαν οι αρμόδιοι και ο διαιτητής, μετά τη ρίψη κροτίδας στον Χουάνκαρ έπειτα το γκολ του Καμαρά στο 48′.

Αυτή πάρθηκε ύστερα και από τη διαβούλευση όλων των πλευρών, με τον Φάμπιο Μαρέσκα να τελειώνει οριστικά την αναμέτρηση έπειτα και την αποχώρηση του Ισπανού μπακ του Τριφυλλιού με φορείο.

Να σημειωθεί ότι οι Ερυθρόλευκοι πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο πριν την οριστική διακοπή, όμως οι Πράσινοι δεν βγήκαν από τα αποδυτήρια.

Ο

Ιταλός ρέφερι δεν έκανε πράξη αυτό που είπε νωρίτερα και αποφάσισε να μη συνεχίσει τον αγώνα.

Ακόμη, από τη δική του πλευρά ο Παναθηναϊκός πήρε θέση για τον γιατρό του αγώνα και την γνωμάτευσή του για τον Χουάνκαρ, ενώ λίγο μετά έκανε και ανάρτηση για το… ποιος είναι!

Και κάπως έτσι το ντέρμπι θα κριθεί στις… δικαστικές αίθουσες!

Για την ιστορία, στο αγωνιστικό κομμάτι…

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά πιέζοντας την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Πασχαλάκη. Ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» αντέδρασε σωστά και δεν επέτρεψε σε Μπερνάρ και Τσέριν να σκοράρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάποια λάθη στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή επέτρεψαν στους «πράσινους» να βγουν στο ανοικτό γήπεδο, αλλά δύο φορές δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Από τα πόδια του Έλληνα άσου προήλθαν οι φάσεις στο 21’ και στο 25’, όπου ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και άγγιξε το 1-0. Συγκεκριμένα ο Καμαρά με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα ξυστά από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς απορρόφησε την πίεση και μάλιστα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 28’ με σουτ του Βαγιαννίδη μέσα από τη μικρή περιοχή σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Πασχαλάκη.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε την αντίδραση που θα περίμεναν οι φίλαθλοι του, καθώς λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να πετύχει και δεύτερο γκολ με το εκπληκτικό σουτ του Τζούρισιτς στο 37’. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ευκαιρία του Ελ Κααμπί, ύστερα από έξοχη ατομική ενέργεια του Ποντένσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ και… διακοπή. Στο 48’ ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα, ο Ποντένσε έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο πρώτος με έξοχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Ωστόσο στην άλλη μεριά του γηπέδου ο Χουάνκαρ που πραγματοποιούσε προθέρμανση με τους συμπαίκτες του και αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού, έπεσε στο έδαφος από κροτίδα που έπεσε και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού πήγε στα αποδυτήρια και μετά από λίγο ακολούθησαν οι διαιτητές…  

Keywords
Τυχαία Θέματα