Ολυμπιακός: Πλέον δεν… βλέπει κανέναν! (videos)

Ναι δεν είναι όνειρο! Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του UEFA Europa Conference League και θα διεκδικήσει την κατάκτηση του την 29η Μαίου στην “OPAP Arena”! Οι Πειραιώτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνέτριψαν την Άστον Βίλα στη σειρά των δύο αγώνων με συνολικό σκόρ 6-2. ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα για την ελληνική ομάδα, που έχει

διαμορφώσει ένα στυλ παιχνιδιού, που δίνει την εντύπωση πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάθε αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός εκτός από ξεκάθαρο πλάνο και αγωνιστικούς ρόλους, έχει επιτέλους άστρο. Και δεν μιλάμε για τύχη. Μιλάμε για την ποιότητα των παικτών, η οποία μαζί με την αυτοπεποίθηση που έχει καλλιεργήσει ο Μεντιλίμπαρ, οδηγούν τους παίκτες σε πολλές μικρές υπερβάσεις κατά τη διάρκεια των ματς. Το ματς με την Άστον Βίλα στο Φάληρο κύλησε πολύ πιο απλά, απ’ ό,τι περίμεναν και τα πιο ψαγμένα ποδοσφαιρικά μυαλά. Ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε το “βιολί” του από εκεί που το είχε αφήσει στο ματς της Αγγλίας και ο Ολυμπιακός χωρίς παρορμητισμούς λόγω έδρας, πήρε άμεσα αυτό που ήθελε και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα μέχρι το φινάλε.

Για να φτάσεις σε ένα τέτοιο αποτελεσμα πρέπει οι διακριθέντες να είναι πολλοί και η ομάδα να χαρακτηρίζεται από συνέπεια, ομοιογένεια και συγκέντρωση. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Μια σοβαρή ομάδα, που κινήθηκε ζυγισμένα χωρίς να δώσει χώρους στη Βίλα, της οποίας οι παίκτες έπεφταν συνεχώς πάνω σε ένα τείχος. Ήταν εμφανές πως οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις αντεπιθέσεις που ξεδιπλώνονταν από τη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Όταν λοιπόν μια ομάδα νιώθει πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει ρήγματα, αργά ή γρήγορα θα έρθει και το γκολ. Η Άστον Βίλα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση μετά από μια εντυπωσιακή πορεία και μάλλον οι φίλοι της θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να καταλάβουν τι… συμφορά τους βρήκε και πως ακιρβώς έχασαν το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι μια ομάδα που πλέον δεν… βλέπει κανέναν! Κοιταζει κάθε αντίπαλο στα μάτια, σβήνει τα ατού, έχει ανεβάσει το επίπεδο της φυσικής απόδοσης και θέλει ακόμα τέσσερα ματς για να βιώσει τον απόλυτο θρίαμβο. Όσο λίγα φαίνονται αυτά τα παιχνίδια, τόσο πολλά και περίπλοκα είναι. Ο Μεντιλίμπαρ πρέπει άμεσα να δώσει ανάσες στους παίκτες που τις χρειάζονται και να ενεργοποιήσει τον… Ολυμπιακό Ελλάδας για τη δύσκολη δοκιμασία στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (12/05, 20.00, NS Prime) για τα playoffs της Super League. O Ολυμπιακός τα έχει ζήσει όλα φέτος. Απ’ την απογοήτευση και τις βαριές ήττες, μέχρι την επανεκκίνηση και τους θριάμβους εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει σκληρύνει πολύ λοιπόν, γι’ αυτό και είναι αρκετά ανθεκτικός και στο συναισθηματικό σκέλος.

Η πρόκριση επί της Άστον Βίλα περιείχε έντονο συναισθηματικό φορτίο για τους φίλους του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο “Καραϊσκάκη”. Απ’ τον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι και τους 33.000 θεατές η φόρτιση ήταν έντονη. Όλοι σκέφτηκαν κάποιον φίλο ή συγγενή που δεν ήταν μαζί τους. Κανείς στο Καραϊσκάκη δεν παρακολούθησε πλήρης το ματς! Όλοι ήθελαν να δουν αυτό το ματς με πλήρη οικογενειακή ή φιλική απαρτία. Κάποιοι έμειναν έξω απ’ το γήπεδο, καθώς δεν βρήκαν εισιτήριο. Ωστόσο είναι και άλλοι που δεν είναι πια μαζί μας και χθες στο Φάληρο, όλο και κάποια ιστορία έπιανε το αυτί σου για κάποιον ή κάποια που χαμογελά από ψηλά για το επίτευγμα του Ολυμπιακού. Και να τα σκουπιδάκια στα μάτια και να η συγκίνηση! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κατάφερε κι εκείνος να κρυφτεί και έπνιξε τα λόγια του όταν έκανε αναφορά στον πατέρα του Μιλτιάδη, αλλά και τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Πλέον …,olybiakos, pleon …