Ολυμπιακός: Πόσο ψηλά μπορεί να… πετάξει;

Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε και μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει για το τι θα κυνηγούν βαθμολογικά οι δύο αυτές ομάδες.

Στα πιο πιθανά σενάρια Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει με ντισαβαντάζ έδρας ή την Μπαρτσελόνα ή τη Μονακό. Ένας γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες, αφού από τη μία με τους Μονεγάσκους τα έχει ξαναπεί στο πρόσφατο παρελθόν

και έχει ξεκάθαρα τον αέρα τους, ενώ από την άλλη η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι αυτή που είναι σαν όνομα και σαν έδρα, αλλά τον τελευταίο καιρό, αγωνιστικά, δε δείχνει να έχει τη χάρη. Δεν παίζει πολύ καλά, δεν είναι τόσο σταθερή όσο ήταν στον πρώτο γύρο και γενικά δεν εκπέμπει την εμπιστοσύνη που εξέπεμπε στον κόσμο της τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα αυτά βεβαίως σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο γιατί σε αυτή τη διοργάνωση κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αποτέλεσμα αγώνα. Επίσης, ένα αποτέλεσμα, αν δεν έρθει έτσι όπως υποτίθεται πως είναι το φυσιολογικό, όλα μπορεί να αλλάξουν ακόμα και στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός θα ετοιμαστεί για μια ακόμα σειρά πλέι οφ και η χρονιά έχει δείξει πως όποιον και να βρει μπροστά του ακόμα και χωρίς πλεονέκτημα έδρας, μπορεί να τον κερδίσει, μπορεί να τον αποκλείσει. Είναι η ομάδα εκείνη, που αν βγει εκτός τετράδας, κάνεις από την τετράδα δε θα την ήθελε απέναντι του. Ακόμα και στο ενδεχόμενο να έβρισκε μπροστά του τη Ρεάλ, που δεν είναι πιθανό σενάριο, είναι η μοναδική ομάδα που θα αμφισβητούσε την ανωτερότητα όλης της σεζόν που έδειξε η ομάδα του Τσους Ματέο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα καλά νέα των τελευταίων ημερών για την ελληνική ομάδα είναι πως ξεκίνησε σιγά-σιγά να μπαίνει ξανά στο πρόγραμμα ο Μιλουτίνοφ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εν μέσω των πλέι οφ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενδεχομένως να τον έχει κι εκείνον ετοιμοπόλεμο.

Είναι πολύ σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους», μετά από μία χρονιά που ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ από συνεχόμενους τραυματισμούς και μάλιστα κομβικών παικτών, να μπουν στην τελική ευθεία έχοντας όλα τους τα όπλα διαθέσιμα, με όλες τις επιλογές έτοιμες στο μυαλό του προπονητή τους για να δείξουν εν τέλη χωρίς περιορισμούς και απουσίες μέχρι που μπορεί να φτάσουν και πόσο ψηλά μπορούν να κοιτάζουν φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα