Ολυμπιακός: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι αήττητη, με διαφορά από τους διώκτες της στη μάχη του τίτλου, όμως υπάρχουν παιχνίδια παρόμοια με αυτά της Ριζούπολης (βλέπε πχ το τελευταίο στο Φάληρο με τη Λαμία) όταν έδειξε ανάλογα συμπτώματα έλλειψης ενέργειας και έντασης και δεν το πλήρωσε.

Παράλληλα με την ένταση πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να μην έχουν τρόπο σε κάποια ματς για να διασπάσουν άμυνες. Ταχύτητα ανάπτυξης, αυτοματισμούς, ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι, επιθετικότητα. Στοιχεία απαραίτητα για να προκαλείς λάθη στην άμυνα του αντιπάλου. Προσθέστε και μια βασική απώλεια προσώπου

που θα μπορούσε να μετριάσει αυτά τα προβλήματα για να προκύψει το συμπέρασμα.

ΟΙ ΟΡΙΑΚΕΣ ΝΙΚΕΣ

Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 6 εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και μόνο μια από αυτές είναι με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Το 4-1 απέναντι στον Απόλλωνα από τον οποίο έχασε βαθμούς την Τετάρτη στη Ριζούπολη.

Οι άλλες πέντε νίκες των πρωταθλητών είναι μια διαφορά ενός γκολ. Με σκορ 1-0 απέναντι σε Ιωνικό, Άρη και Λαμία, με σκορ 2-1 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Βόλο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει επίσης 7 εκτός έδρας επιτυχίες, τέσσερις εκ των οποίων με διαφορά ενός γκολ. Με 2-1 κόντρα σε Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννενα και με 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ. Με μεγαλύτερη διαφορά κέρδισε τον Ατρόμητο (0-3) τον ΟΦΗ (1-3) και τον Αστέρα (0-2).

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η δυσκολία με την οποία κερδίζουν τα παιχνίδια τους οι «ερυθρόλευκοι» προφανώς και στηρίζεται στην έλλειψη δημιουργίας που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής πρώτος παίκτης των Πειραιωτών σε ασίστ είναι ο Αγκιμπού Καμαρά με 3. Ένα παιδί που ήρθε… από το πουθενά για να καταπλήξει και ήδη να βρίσκεται προ των πυλών της πώλησης αν αληθεύουν τα ονόματα των club που τον παρακολουθούν.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει μοιράσει 14 ασίστ με τον Αγκιμπού να έχει συμπαραστάτη μόνο τον Μασούρα με 3. Ο Μαντί Καμαρά που παίζει επίσης τον ρόλο του δεκαριού σε κάποια ματς είναι στο μηδέν, ενώ ο Βαλμπουενά έχει μόλις μία. Προφανώς και ο Ρέαμπτσιουκ με τον Λαλά που παίζουν βασικοί στα άκρα της άμυνας δεν έχουν συμβάλει όσο θα ήθελε ο Μαρτίνς επιθετικά, όμως αυτό δεν έχει γίνει κατ’ αρχήν από εξτρέμ όπως ο Ονιεκούρου και ο Ροντρίγκες. Ο Λόπες πρόλαβε να δώσει δύο τελικές πάσες στα τελευταία ματς που πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Αλίμονο πάντως αν κάποιος έχει να πει το παραμικρό για τον εκ των κορυφαίων, αν όχι τον κορυφαίο σε σταθερότητα παίκτη του Ολυμπιακού στη σεζόν που ακούει στο όνομα Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός έχει αρκετά στοιχεία ακόμη να βελτιώσει, όμως παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε ένταση, ταχύτητα, συνέπεια, σοβαρότητα που αντιμετωπίζει όλα τα ματς. Είτε είναι απέναντι στον Απόλλωνα είτε κόντρα στην Άιντραχτ.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Πολλοί μπορεί να το ξεχνούν όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν και το μεγάλο τους όπλο στο κομμάτι της δημιουργίας. Ίσως τον μοναδικό παίκτη στο ρόστερ που μπορεί να δημιουργεί με μια επαφή απρόβλεπτες καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες. Αυτός είναι ο Κώστας Φορτούνης. Με τη γλώσσα των αριθμών και με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20, που έπαιξε μόλις 4 ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό, ο Έλληνας μέσος ήταν το Α και το Ω στη δημιουργία του Ολυμπιακού.

2020-21: 7 γκολ – 11 ασίστ
2018-19: 12 γκολ – 9 ασίστ
2017-18: 10 γκολ-10 ασίστ
2016-17: 6 γκολ-6 ασίστ
2015-16: 18 γκολ-16 ασίστ

Προφανώς και δεν είναι μόνο η απουσία του Φορτούνη πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στην έλλειψη έντασης και επιθετικότητας μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να αρνούνται πως θεωρούν δεδομένη την κατάκτηση του τίτλου, όμως η εικόνα τους τόσο στο ματς με τον Απόλλωνα όσο και στο προηγούμενο με τη Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει πως δεν έχουν συγκέντρωση και ένταση σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα. Εκτός από τον Ρέαμπτσιουκ, φωτεινή εξαίρεση για τον Ολυμπιακό της Τετάρτης ήταν ο Βρουσάι. Ίσως ο πιο «αδικημένος» από τους εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» στη διάρκεια της σεζόν. Για μια ακόμη φορά αξιοποίησε την ευκαιρία του. Πήρε πρωτοβουλίες, ήταν συνεπείς τακτικά, δε φοβήθηκε να πάει σε ατομικές προσπάθειες και δύσκολες πάσες. Ήταν στο κλίμα του αγώνα γνωρίζοντας πως με τόσο κόσμο στη θέση του θα δυσκολευτεί να βρει χρόνο. Η εικόνα του πάντως δείχνει ότι τον αξίζει και με το παραπάνω σε σχέση με την εικόνα των Ονιεκούρου και Ροντρίγκες μέχρι τώρα στη σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα