Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φενερμπαχτσέ (videos)

O Ολυμπιακός μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία μπήκε στην κληρωτίδα της φάσης των “8” του UEFA Conference League για να μάθει τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν τη Φενερμπαχτσέ σε διπλές αναμετρήσεις στις 11 και 18 Απριλίου, σε Φάληρο και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός

είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν με επιτυχία τη Φενερμπαχτσέ, ωστόσο πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα. Στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League 21/22, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 1-0 στο Φάληρο και με το ευρύ 0-3 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο προπονητής

Αυτή τη στιγμή η Φενέρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Τουρκίας με 76 βαθμούς, μετά από 29 αγωνιστικές. Προπονητής της ομάδας είναι ο 62χρονος Ισμαίλ Καρτάλ, ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ εκτός Τουρκίας. Είναι η τρίτη του θητεία στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης μετά τις σεζόν 14/15, 21/22. Ο “Αράπ Ισμαίλ” ανέλαβε ξανά το περασμένο καλοκαίρι τη Φενέρ με συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.

Το αστέρι

Ο Εντίν Τζέκο είναι προφανώς το μεγάλο αστέρι του ρόστερ! Αν και 37 ετών ο Βόσνιος φορ είναι αρκετά επιδραστικός σε ό,τι αφορά την εικόνα της ομάδας, έχοντας μέχρι στιγμής σκοράρει 22 φορές σε 36 ματς. Στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Τούρκων σκόραρε 4 φορές σε 8 ματς, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Τον Βόσνιο βέβαια πλαισιώνουν ορισμένοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κυρίως στο μεσοεπιθετικό σκέλος, όπως ο Βραζιλιάνος Φρεντ και ο Πολωνός Σιμάνσκι. Ο Φρεντ σε 25 ματς μετράει 7 ασίστ, ενώ ο Σιμάνσκι έχει φτάσει τα 12 γκολ και τις 14 ασίστ σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Απ’ το ρόστερ ξεχωρίζουν φυσικά και ο 35χρονος Ντούσαν Τάντις με 13 γκολ και 11 ασίστ σε 45 ματς, αλλά και ο 36χρονος Λεονάρντο Μπονούτσι ο οποίος ενσωματώθηκε στο ρόστερ τον Ιανουάριο.

Το μονοπάτι της πρόκρισης

Οι Τούρκοι έφτασαν στους “8” του UEFA Conference League αποκλείοντας την Ουνιόν Σεν Σιλουάζ με συνολικό σκορ 3-1, επικρατώντας 0-3 στο Βέλγιο και γνωρίζοντας ανώδυνη ήττα 0-1 στην Κωνσταντινούπολη. Στη φάση των ομίλων πρώτευσε μπροστά από Λουντογκόρετς (ήταν ισόβαθμοι με 12 βαθμούς), Νόρντζελαντ και Σπαρτάκ Τρνάβα. Οι Τούρκοι μετρούν μόνο τέσσερις ήττες στη σεζόν εκ των οποίων οι τρεις είναι εκτός έδρας. Μάλιστα τα δύο απ’ τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν στοίχισαν καθόλου στη Φενέρ, καθώς ήταν το ευρύ 6-1 απ’ τη Νόρτνζελαντ την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Conference League, το οποίο δεν επηρέασε την πρωτιά των Τούρκων, αλλά και το 0-1 απ’ την Ουνιόν Σεν Σιλουάζ, που δεν ήταν αρκετό να υπερκεράσει τη νίκη 0-3 των Τούρκων στο Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα