Ολυμπιακός: Το timing της ομιλίας Μεντιλίμπαρ και τα ματς με Μακάμπι και Παναθηναϊκό

Το διάστημα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακό φινάλε στην κανονική διάρκεια της Super League και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού κόντρα σε Άρη και ΟΦΗ.

Πλέον η κορυφή της βαθμολογίας είναι κάτι παραπάνω από ορατή, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί το συνδυασμό των αναμετρήσεων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές του, θέλοντας να ανεβάσει τους τόνους και την εγρήγορση. Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν μου άρεσε καθόλου πώς ξεκινήσαμε τον αγώνα με τον Βόλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Γιατί κάποιοι από εσάς μπήκατε έτσι στο παιχνίδι; Δεν είναι εικόνα αυτή. Χάσατε την αυτοσυγκέντρωσή σας. Αν και παίζαμε 11 εναντίον 10 παικτών, κάναμε απαράδεκτα λάθη. Κάναμε κακή εφαρμογή του πρέσινγκ, πολλά λάθη στις πάσες και στις τελικές προσπάθειες. Δεν είμαστε καθόλου προσεκτικοί και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω βήματα”.

Ο Βάσκος κόουτς έχει πλήρη επίγνωση της ατμόσφαιρας ευφορίας που επικρατεί μεταξύ των παικτών του, όπως είναι φυσικό. Μετά από ένα διάστημα πλήρους αμφισβήτησης και αποδόμησης οι παίκτες του Ολυμπιακού απολαμβάνουν ξανά το ποδόσφαιρο και βλέπουν την αυτοπεποίθηση τους να ανεβαίνει. Βέβαια υπάρχουν παγίδες που παραμονεύουν και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να τις αποφύγει. Ο Ισπανός έβλεπε το σκορ να είναι ρευστό στο Φάληρο απέναντι στον Βόλο των 10 παικτών και αυτό τον… φούντωνε! Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκφράστηκε με έντονα παράπονα προς τους ποδοσφαιριστές του, σχετικά με την αναποτελεσματικότητα να τελειώσουν το ματς που έμενε επικίνδυνα “ενεργό”!

Τα παιχνίδια που έρχονται πλέον ανήκουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Αν εξαιρέσουμε τα ματς με τη Λαμία, ο Ολυμπιακός δεν θα συναντήσει τόσο κλειστές άμυνες, όσο στο φινάλε της κούρσας του πρωταθλήματος και ο Μεντιλίμπαρ θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη φιλοσοφία του σε περισσότερο ανοικτούς χώρους. Οι δημιουργικοί του παίκτες θα έχουν περισσότερη ευχέρεια να δράσουν. O Ολυμπιακός μετά το καλό πρόσωπο που έδειξε στα τελευταία ματς, στο ματς με τη Μακάμπι θα κάνει μια επανεκκίνηση αγωνιστικών διαθέσεων. Στην ουσία δεν έχει κερδιθεί τίποτα ακόμα και αυτό θέλησε να επισημάνει ο Μεντιλίμπαρ στην ομιλία του και φυσικά δεν είναι τυχαίο το timing στο οποίο θέλησε να επικοινωνήσει με τους ποδοσφαιριστές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα