Παγκόσμιο Κ20: «Ασημένιος» Ορέστης Ντουσάκης στη σφυροβολία (vid)

Ο Ορέστης Ντουσάκης τα κατάφερε! Από σήμερα (20/08) είναι «παγκόσμιος», αφού ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη σφυροβολία με 77.78 μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.

Ο αγώνας του Χανιώτη πρωταθλητή ξεκίνησε με άκυρη βολή ενώ στη δεύτερη του προσπάθεια με το 75.69 εξασφάλισε την είσοδο του στην 8αδα και είχε πλέον 4 βολές για να κυνηγήσει το μετάλλιο.

Στην τρίτη του προσπάθεια ήρθε η βολή που τον έβαλε στην πρώτη θέση για μόλις 8 εκατοστά, στέλνοντας τη σφύρα στα 77,78μ. Στη δεύτερη θέση πέρασε ο Γάλλος Μπρουσέλ με 77,70μ.

Στην τέταρτη

βολή όμως ο Τσέχος Ντολεζαλέκ πήρε προβάδισμα, κάνοντας ακόμα ένα εθνικό ρεκόρ μετά τον προκριματικό και με μόλις 5 εκατοστά παραπάνω (77,83μ.) πήρε κεφάλι στον αγώνα και το χρυσό μετάλλιο.

Ενας σπουδαίος αγώνας και μια σπουδαία διάκριση για τον Ντουσάκη ο οποίος έφερε το τρίτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση στα Χανιά και το γκρουπ Παπαμαρκαλάκη, μετά τα δυο ασημένια μετάλλια του Χρήστου Φραντζεσκάκη!

Ασημένιο για τον Ορέστη Ντουσάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου κάτω των 20 στο Ναϊρόμπι με αυτή τη βολή στα 77.78 μέτρα στη σφυροβολία. Θερμά συγχαρητήρια Ορέστη #TeamHellas #Athletics #Nairobi2021 #HellenicOlympicCommittee @PRESEGAS pic.twitter.com/Kxvssf21uu

— Ηellenic Olympic Committee (@HellenicOlympic) August 20, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα