Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Τραγικός ο απολογισμός των θυμάτων

Την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι πενήντα μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους πέρυσι και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σοβαρά, στα έργα που γίνονται στο Κατάρ καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.
Η έκθεση έρχεται εν μέσω κριτικής για τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχτισαν τα στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η έκθεση του ΔΟΕ, με τίτλο «Ένας, είναι πάρα πολλοί», ανέφερε

ότι η κύρια αιτία θανάτων ήταν οι πτώσεις, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται στον χώρο εργασίας.

Το Κατάρ, το οποίο έχει προβεί σε μια σειρά εργασιακών μεταρρυθμίσεων από τότε που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το ποδοσφαιρικό αυτό τουρνουά, χαιρέτισε την έκθεση λέγοντας ότι «εκτιμά ιδιαίτερα» τη συνεργασία του με τον ΔΟΕ. «Οι σοβαροί τραυματισμοί προκλήθηκαν συχνότερα από πτώσεις, ακολουθούμενοι από τραυματισμούς από τροχαία, πτώση αντικειμένων και από μηχανήματα», αναφέρει η έκθεση.

«Τριάντα (θάνατοι) σημειώθηκαν προνοσοκομειακά και 20 στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο ΔΟΕ, που μάλιστα ανέφερε ότι καταγράφηκαν 506 σοβαροί τραυματισμοί – κατά μέσο όρο 42 το μήνα – με 37.600 άτομα να υποφέρουν από ήπιους έως μέτριους τραυματισμούς. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονταν από το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Νεπάλ και εργάζονταν κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα