Παγκόσμιος θαυμασμός για τη 13χρονη ηρωίδα: Πώς η μικρή Λέσλι κράτησε ζωντάνα τα αδέρφια της 40 μέρες στη ζούγκλα

Σε ολόκληρο τον κόσμο, μιλούν για το θαύμα της Κολομβίας. Τέσσερα παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν για 40 ημέρες μέσα στην αφιλόξενη ζούγκλα, έπειτα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στη μητέρα τους και τους δύο πιλότους. Το μεγαλύτερο από τα τέσσερα αδέρφια, η μόλις 13χρονη Λέσλι θεωρείται ηρωίδα. Και όχι άδικα. Είναι αυτή που τα κράτησε ζωντανά.

#ATENCIÓN Ya están en Bogotá los 4 menores de edad rescatados en la selva del Guaviare y

Caquetá. Serán trasladados al Hospital Militar pic.twitter.com/OHYItFRMAD

— W Radio Colombia (@WRadioColombia) June 10, 2023

Μετά τη χθεσινή διάσωσή τους, τα τέσσερα αδερφάκια έχουν μεταφερθεί στη Μπογκοτά, και νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της περιοχής και για τα σωματικά και ψυχικά τραύματα, μετά τον χαμό της μητέρας τους και την απίστευτη περιπέτειά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα “El Tiempo”.

#BREAKING
The Colombian Air Force plane lands with the children who were lost for 40 days in the #Guaviare jungle #Caquetá #Colombia

The 4 minors who were found in the jungle of Guaviare and Caquetá are already on a FAC plane. They were be transferred to Bogotá pic.twitter.com/3NKana557d

— Siraj Noorani (@sirajnoorani) June 10, 2023

“Ξέρει τι μπορεί να φάει και τι όχι και πώς να φροντίσει ένα μωρό. Το έχει συνηθίσει” εξηγεί για τη 13χρονη Λέσλι η θεία των παιδιών μιλώντας στο “Noticias Caracol”. Η μητέρα τους, όπως εξήγησε, της έμαθε τα πάντα στο χωράφι, της είχε πει να εκμεταλλεύεται τα πάντα. Εξάλλου, στους δύο μεγαλύτερους άρεσε ένα παιχνίδι επιβίωσης που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να σώσουν τη ζωή τους.

Los conocimientos Murui-Muinane, permitieron a Lesly Jacobo Bonbaire Mucutuy gestionar la vida junto a sus 3 hermanitos por + de 40 días en la selva después de haber sobrevivido a la caída de una avioneta y haber perdido a su mamá en dicha caída. #SomosIndígenas pic.twitter.com/SKMVmhsmHJ

David Hernández (@davidhpalmar) June 10, 2023

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα 4 παιδιά αγνοούνταν από την 1η Μαΐου, όταν το αεροπλάνο στο οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και τους δύο πιλότους κατέπεσε. Οι αρχές βρήκαν λίγες εβδομάδες αργότερα τα πτώματα των νεκρών ενηλίκων και διάφορες ενδείξεις ότι τα μικρά ήταν ακόμα ζωντανά.

Η Λέσλι, 13 ετών, ο Σολέινι 9 ετών, ο Τιεν Νοριέλ, 4 ετών και η μικρούλα Κριστίν, ενός έτους παρέμειναν στη ζούγκλα για 40 ημέρες.

Ejército y un grupo de indígenas encontraron a los niños que sobrevivieron al accidente aéreo del pasado primero de mayo.

Los niños son: Lesly Jacobo Bonbaire, de 13 años; Soleiny Jacobombaire Mucutuy, 9; Tien Noriel Ronoque Mucutuy, de 4, y Cristin Neriman Ranoque, 11 meses. pic.twitter.com/c58cpc9z6T

— INTERPOLITICO (@Interpolitico) June 10, 2023

Η Λέσλι, παιδί που μεγάλωσε σε περιβάλλον άγριας φύσης, γνώριζε τα μυστικά του δάσους. Ήξερε να προσανατολίζεται από τη θέση του ήλιου, αναγνώριζε τα μονοπάτια και τα βρώσιμα μανιτάρια, μπορούσε να περπατήσει δεκάδες χιλιόμετρα ημερησίως, όπως και τα αδέρφια της, σύμφωνα με τον θείο της.

Η ζούγκλα της Κολομβίας, με την πυκνή, σκοτεινή της βλάστηση, καθιστά σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς μια σιλουέτα ακόμη και σε απόσταση 20 μέτρων. Εκεί, επί 40 ημέρες, η 13χρονη Λέσλι φρόντιζε να παραμένουν και οι τέσσερις κοντά μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με πηγή του στρατού, ήταν εκείνη που είχε στην αγκαλιά της το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το ενός έτους μωρό αδερφάκι της.

‘Τους τάιζε αλεύρι και ψωμί από μανιόκα και σπόρους και καρπούς από τους θάμνους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε ” είπε η γιαγιά των παιδιών, για τη μεγαλύτερη από τα εγγόνια της.

Η αναζήτηση για τις ομάδες διάσωσης ήταν πραγματικός άθλος εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και των άγριων ζώων που ζουν εκεί. Οι διασώστες διένυσαν 2.656 χιλιόμετρα στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα παιδιά. Βρέθηκαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο μεταξύ των τμημάτων Caquetá και Guaviare, όπου περίπου 200 στρατιώτες έψαχναν για εβδομάδες.

#Atención Fuentes militares confirman que, aparecieron los 4 menores que llevaban 40 días desaparecidos en las selvas de entre #Caquetá y #Guaviare.

Lesly Jacobo Bonbaire, de 13 años; Soleiny Jacobombaire Mucutuy de 9, Tien Noriel Ronoque Mucutuyde de 4 años, y Cristin Neriman… pic.twitter.com/yKl4y1rT1N

— NCT NOTICIAS (@NCTNOTICIAS) June 9, 2023

Να τονίσουμε ότι ο στρατός εξακολουθεί να αναζητά τον Wilson, τον σκύλο αναζήτησης που χάθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας των παιδιών μέσα στη ζούγκλα. “Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Είναι στις αρχές μας!” δήλωσαν τα μέλη της ομάδας διάσωσης.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα