Παν. Αρωνιάδης: «Συνεχώς καλύτεροι, όπως κι η ομάδα»

Λίγες ώρες μετά την προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, ο έχων την κύρια ευθύνη της συγκεκριμένης πολύ καλής δουλειάς, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» όπου μίλησε για το συγκεκριμένο εγχείρημα κι όχι μόνον.

Οπως ανέφερε ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, στέλεχος του τμήματος επικοινωνίας της ΠΑΕ: «Από τη στιγμή που τελείωσε η ταινία και μετά, είμαστε πάρα πολύ καλά.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή το άγχος ήταν πολύ μεγάλο, γιατί μέχρι να το δει ο κόσμος αυτό που είδε, πήγε ανάποδα ό,τι μπορούσε να πάει. Είχαμε διάφορες δυσκολίες, τις ξεπεράσαμε, βγήκε, δεν το κατάλαβε κανείς, το ξέρουμε εμείς, οπότε όλα καλά. Είχαμε διάφορα τεχνικά θέματα πριν την προβολή, ευτυχώς δεν μας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια. Οι συνδέσεις με τους παίκτες, το σινεμά, γιατί είναι ένας κινηματογράφος που δεν είναι φτιαγμένος για να γίνονται τέτοια πράγματα, τεχνικά πολύπλοκα. Δεν είναι απλά μπαίνει η ταινία στον προτζέκτορα και παίζει. Υπάρχει μια διαδικασία περίεργη. Μας βοήθησαν πολύ και οι άνθρωποι του κινηματογράφου και πήγαν όλα καλά».

Για το πόσο πρόθυμοι είναι οι παίκτες:
«Θεωρώ, το είπα και χθες, ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά με αυτές τις προσωπικότητες. Είναι όλοι υποστηρηκτικοί σε ό,τι κι αν κάνουμε και καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως ό,τι είναι να γίνει που έχει σχέση με την ομάδα, επειδή η ομάδα προσέχει πάρα πολύ και την εικόνα τους και το τι πρέπει να κάνουν και δεν τους φορτώνουμε με πράγματα που δεν έχουν αξία και νόημα, ξέρουν λοιπόν πως ό,τι τους ζητήσουμε να κάνουν είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν και είναι καλό και για εκείνους. Οπότε είναι πολύ συνεργάσιμοι και θέλω να εκφράσω δημόσια τον απόλυτο σεβασμό μου για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι απίστευτος επαγγελματίας. Έφυγε την Παρασκευή για διακοπές, ουσιαστικά δηλαδή είναι οι πρώτες του μέρες από τις λίγες διακοπές που θα κάνει, και χθες ήταν σχεδόν όλη τη μέρα μαζί μας για να κάνουμε τις δοκιμές, για να τσεκάρουμε τη σύνδεση, να βγει ζωντανά το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, για να δούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Έπαιρνε και από μόνος του για να δει πώς ακούγεται, αν είναι ο ήχος ΟΚ, αν πρέπει να το κάνουμε από τάμπλετ, υπολογιστή ή κινητό, να παέι σε κάποιον χώρο κλειστό κλπ. Το ίδιο και ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος επίσης κάνει διακοπές. Γενικά όλοι είναι πολύ συνεργάσιμοι. Και τα παιδιά που έστειλαν τα βίντεο που είδαμε πριν την ταινία, ο Πρίγιοβιτς που είναι και με την Εθνική και είχε και παιχνίδι».

Για τον πρωταγωνιστή Αντρέ Βιεϊρίνια:
«Από την πρώτη μέρα που γύρισε μέχρι και σήμερα είναι αυτό που βλέπουμε ακριβώς. Είναι απόλυτα ανοιχτός, είναι ακομπλεξάριστος, έχει την προσωπικότητα να το υποστηρίξει, είναι κοντά σου αλλά ξέρεις ότι είσαι μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Αλλά δε βγάζει ούτε ύφος, ούτε τουπέ, ούτε τίποτα που θα μπορούσε να βγάζει κάποιος με τη δική του την καριέρα και τις δικές του επιτυχίες».

Για το πόσο διήρκησε η παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ και αν θα καθιερωθεί:
«Είναι μια δουλειά, η οποία ξεκίνησε πρακτικά τη Δευτέρα πριν από τον τελικό, πρώτη συνέντευξη ήταν αυτή του Αντρέ και από κει ξεκίνησαν μετά τα γυρίσματα, γιατί την προηγούμενη μέρα τα παιδιά είχαν ρεπό μετά το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Αλλά η ιδέα υπήρχε από την αρχή της χρονιάς και από το πρώτο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο κρατούσαμε υλικό. Εντάξει, δεν γίνονταν τα γυρίσματα που έγιναν για το ντοκιμαντέρ για τον Τελικό, αλλά και εγώ και όσοι είμαστε δίπλα στην ομάδα όποτε είχαμε προπονήσεις, παιχνίδια ή κάτι ιδιαίτερο, το κρατούσαμε για να το εκμεταλλευτούμε προς το τέλος της χρονιάς αν αποφασίζαμε να βγάλουμε και ταινία για το Πρωτάθλημα, που αυτός ήταν και ο πρώτος στόχος. Αναπροσαρμόστηκε βέβαια λόγω των γεγονότων που έγιναν.
Από κει και πέρα για το αν θα το καθιερώσουμε ή όχι, αν βοηθάει η ομάδα και μπορούμε να το κάνουμε, ναι. Συνεχώς θέλουμε να κάνουμε πράγματα και συνεχώς θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο πιο κοντά, να γνωρίζει τα παρασκηνιακά που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα που είναι απόλυτα ρεαλιστικά, για να έρχεται και εκείνος πιο κοντά στους παίκτες, να τους γνωρίζει καλύτερα και διαφορετικά».

Για το υλικό που υπάρχει από όλη τη χρονιά και αν θα χρησιμοποιηθεί:
«Το υλικό υπάρχει. Το να έχεις το υλικό όμως είναι το ένα πράγμα. Για να φτάσεις να έχεις ένα αποτέλεσμα όπως αυτό που είδαμε χθες χρειάζονται άλλα δέκα. Το υλικό υπάρχει για αρχειακούς λόγους. Δε μπορεί να γίνει ταινία ή κάτι αντίστοιχο».

Για το τι χρειάζεται για να υλοποιούνται οι πρωτοποριακές αυτές ενέργειες που κάνει ο ΠΑΟΚ στα μίντια:
«Ολα παίζουν τον ρόλο τους. Γιατί αν δεν έχεις τα χρήματα, δεν έχεις την δυνατότητα να τα κάνεις. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Όλο αυτό που είδαμε, και η ταινία και η εκδήλωση, στο τέλος της ημέρας δεν κόστισε τίποτα στην ομάδα. Τα παίρνει πίσω όλα. Γενικότερα, χρειάζονται τα χρήματα για να έχεις το ‘όχημα’ να ξεκινήσεις και αν από εκεί και πέρα μπορέσεις να το εκμεταλλετείς για να μην σου κοστίσει τουλάχιστον, γιατί το θέμα δεν ήταν να βγάλουμε κέρδος από αυτή την ιστορία και για αυτό το βάλαμε στο YouTube ελεύθερα, γι' αυτό δεν το βγάλαμε σε αίθουσες για να βγάλουμε εισιτήρια, γι'αυτό δεν θα το πουλήσουμε στην μπουτίκ. Το κάναμε για τον κόσμο. Είναι ένα δώρο της ομάδας προς τον κόσμο για να τον φέρει και πιο κοντά. Και είναι κάτι που θέλαμε να μείνει ως παρακαταθήκη στην ιστορία της ομάδας. Οι επόμενες γενιές να τη βλέπουν αυτή την ομάδα, να γνωρίζουν αυτούς τους ποδοσφαιριστές καλύτερα, γιατί μπορεί να μην είχαν τη δυνατότητα να τους δουν. Απο εκεί και πέρα, είπαμε λοιπόν ότι χρειάζονται τα χρήματα, αλλά χρειάζεται και να μπορείς να τα αξιοποιήσεις δημιουργικά.Τα χρήματα από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα, ούτε αν έχεις ένα δημιουργικό μυαλό μπορεί να κάτι αν δεν έχει τα χρήματα. Είναι και τα δυο μαζί που παίζουν ρόλο».

Για τα πολλά θετικά σχόλια μετά την προβολή και αν έχει ακούσει αρνητικά ο ίδιος:
«Οχι, δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια, αλλά δεν θα το έλεγαν σε εμένα φαντάζομαι. (σ.σ.γέλια) Εννοείται παίζει ρόλο και το ότι κέρδισε η ομάδα. Αν το βγάζαμε το ντοκιμαντέρ και η ομάδα δεν είχε κερδίσει το Κύπελλο, που για μένα θα το βγάζαμε αλλά θα ήταν τελείως διαφορετικό το περιεχόμενο και η διαχείρισή του, δεν περιμένεις να ακούσεις καλά σχόλια. Περιμένεις να ακούσεις το κλασικό: “Αυτά σας μάραναν, φτιάξτε ομάδα”. Είναι ποδόσφαιρο. Αν η ομάδα κερδίζει γίνεσαι θεός. Οπότε όλοι κρινόμαστε και εξαρτώμαστε από το τι θα κάνει η ομάδα».

Για το επόμενο βήμα των Social Media του ΠΑΟΚ:
«To καλό σε αυτά είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι έχω κάνει αρκετά ότι έφτασα ένα ταβάνι και δεν μπορώ να κάνω παραπάνω πράγματα απλά να διατηρήσω αυτά που έκανα. Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και όλα αυτά που μπορείς να κάνεις στα Social media που συνεχώς προκύπτουν πράγματα και ιδέες που μπορεί να σου βγουν από το πουθενά. Δεν σταματάμε ποτέ, δεν απαναπαυόμαστε στο οτιδήποτε και συνεχίζουμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι όπως και η ομάδα».

Για το συναίσθημα που βγήκε από τους παίκτες στο ντοκιμαντέρ:
«Ηταν εντελώς αυθόρμητο. Και οι συνεντεύξεις που έγιναν δεν ήταν με ερωτήσεις για να βγάλουμε κάτι συγκεκριμένο. Ηταν πχ “Πες μας πώς αισθάνεσαι”, “τί θέλεις”, “τί νιώθεις” κλπ. Δεν ήταν τίποτα στημένο από ό,τι είδατε. Εμείς απλά καταγράφαμε ό,τι συναίσθημα τους έβγαινε. Δεν τους το βγάλαμε εμείς για να το πουλήσουμε.

Για τον Μπίσεσβαρ και τους άλλους παίκτες που ξεχώρισαν στην ταινία:
«Είναι ακριβώς αυτό που είδατε. Η βόλτα στην παιδική χαρά, με τη γυναίκα και τα παιδιά, να είμαι χαλαρός. Αυτό είναι ο Ντιέγκο. Είναι όλοι ξεχωριστοί σαν προσωπικότητες. Ο Μπίσεσβαρ ας πούμε έχει αυτή τη χαλαρότητα την αυθεντική, που δεν μπορεί να μην σε κερδίσει. Ο Κρέσπο, που δεν το ξέρει ο κόσμος, είναι πάρα πολύ έξυπνος, έχει τρομερό χιούμορ, θα σου πετάξει την ατάκα και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Ο Κάνιας έχει αυτή την τρέλα που βλέπετε. Οι Έλληνες, ο Πέλκας, ο Κουλούρης, ο Λημνιός που κάνουν και πολύ παρέα και κάνουν μαζί και διακοπές έχουν επίσης τη δική τους τρέλα. Ο Πασχαλάκης είναι επίσης μια κατηγορία μόνος του! Είναι αυτό που έλεγε και χθες στην ταινία “Φέρτε τον γιατρό”...Είναι όλοι ένα παζλ που δένει πολύ ωραία».

Για τον Μαλεζά:
«Ο Μαλεζάς είναι η φωνή της λογικής. Είναι τουλάχιστον απαραίτητος σε αυτό που γίνεται για αυτό και έχει αυτή την αποδοχή από τους παίκτες. Πάντα κρατάει εικόνα όταν λέει το σύνθημα “1,2...4”. Και ακόμα και αν δεν παίζει ο Στέλιος, είναι πάντα στα αποδυτήρια και το λέει».

Για τον Λουτσέσκου:
«Ο Λουτσέσκου ήταν ουσιαστικά αυτός που μας βοήθησε παραπάνω από τον καθένα να το κάνουμε αυτό γιατί είναι ο προπονητής, έχει το άγχος, έχει την ευθύνη. Πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα για να κερδίσει τον τελικό και είναι πρώτος που θα μπορούσε να πει “δεν θέλω κανέναν, δεν θέλω κάμερες” για να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν. Δεν είχε λοιπόν κανένα θέμα. Το μόνο που μας ζήτησε είναι να μην μπούμε πολύ στο οπτικό πεδίο των παικτών και να νομίζουν ότι γίνεται κάτι διαφορετικό από αυτό που θα γινόταν. Μας είπε “αν είστε διακριτικοί δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνετε ό,τι θέλετε».
Keywords
Τυχαία Θέματα