Παναθηναϊκός – Μακάμπι 81-72: Αναμονή τέλος, ο Ναν τον έστειλε στο φάιναλ φορ!

Ο φοβερός και τρομερός Κέντρικ Ναν έγραψε 26 πόντους και διέλυσε μόνος του την άμυνα της Μακάμπι, ενώ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν αυτός που άναψε τη σπίθα που οδήγησε στο 23-16 της τέταρτης περιόδου και στην πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Το ματς

Soft στο ξεκίνημα
Πολύ νευρικός και μαλθακός μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με τον Μπράουν

να κινεί τα νήματα για τη Μακάμπι με 2 πόντους και 6(!) ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν 18-11, έκαναν μόλις ένα λάθος στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τη ζημιά στο 19-21.

Σλούκας-Ερνανγκόμεθ έδωσαν λύσεις, η άμυνα όχι
Οι πράσινοι αντιμετώπισαν με όχι καθαρή σκέψη την γνωστή ματς απ ζώνη της Μακάμπι, αν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσε κάποιες λύσεις με την κίνηση του χωρίς τη μπάλα. Ο Σλούκας με 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο και 12 συνολικά στο ημίχρονο έδωσε λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι είχαν κακή αντιμετώπιση στο πικ εν ρολ της Μακάμπι με αποτέλεσμα οι Ριβέρο (8π) και Νίμπο να του προκαλέσουν ζημιά. Το τελικό 41-41 έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο κύκλος των χαμένων βολών
Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο και χαρακτηρίστηκε από ένα πράγμα: την αφύσικη αστοχία του Ματίας Λεσόρ στις βολές. Ο Γάλλος είχε 2/6 στο πρώτο ημίχρονο και έχασε και τις 6(!) σε αυτό το διάστημα. Η Μακάμπι προηγήθηκε 53-49, όμως ο Χουάντσο με τρίποντο έδωσε ανάσα και ο Ναν τον έβαλε μπροστά (54-53). Ο Ισπανός φόργουορντ με δύο βολές συνέχισε, με τον Αταμάν να αποσύρει τον φανερά επηρεασμένο ψυχολογικά Λεσόρ. Την έστω μικρή διαφορά έκανε ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 2/4 βολές και 1-2 καλές άμυνες, δίνοντας στον Παναθηναϊκό προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 58-56.

Η σπίθα από τον Καλαϊτζάκη, ο Ναν τα υπόλοιπα και… Βερολίνο!
Δύο σερί κλεψίματα από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη άναψαν επιτέλους την σπίθα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τρίποντο του Ναν έτρεξε 6-0 σερί και έστειλε τη διαφορά στους 8, 64-56. Ο Μπράουν μείωσε με τους πρώτους πόντους της Μακάμπι (64-58) και ο Αταμάν σήκωσε τον Σλούκα από τον πάγκο, 5:58 για το φινάλε., όμως ο αρχηγός δεν κατάφερε να παίξει λόγω τραβήγματος. Ακολούθησαν τρεις βολές (μία από τεχνική ποινή στον Κάτας και 2 του Μήτογλου) και λίγο αργότερα η διαφορά πήγε στους 10, 68-58. Ο Μπλατ μείωσε (68-61), αλλά ο Ναν είχε ξανά απάντηση (71-61), φτάνοντας τους 20 πόντους. Ήταν η ώρα των μεγάλων πιστολιών: ο Μπράουν έδωσε την τελευταία ελπίδα στη Μακάμπι (73-67), όμως ο Λεσόρ δήλωσε παρών έστω και στο φινάλε: δύο σερί καλάθια, ξανά στο +10 και…καλησπέρα Βερολίνο! Η Μακάμπι δεν είχε άλλες λύσεις και οι πράσινοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους στο φάιναλ φορ μετά από 12 χρόνια!

Για τους πράσινους εκτός των 26 πόντων του Ναν (2/7διπ, 6/10τριπ, 4/4 βολές), ο Σλούκας είχε 15 πόντους (4/4 διπ, 2/6τριπ), 11 ο Χουάντσο, 10 ο Παπαπέτρου. Για τη Μακάμπι ο Μπράουν είχε 19 πόντους (7ασίστ) και Νίμπο 14 (7ρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα