Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Μια 11άδα αναμετρήσεων στα Playoffs (videos)

Μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, τα playoffs επιστρέφουν με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι έξι νίκες για τον Παναθηναϊκό, τέσσερα ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και μία νίκη μετράει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο playoffs.

Πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο μίνι πρωτάθλημα ήταν στις 24 Μαΐου του 2009 με πρωταγωνιστές

της ευρείας νίκης (4-1) του Παναθηναϊκού δύο παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Νίκο Σπυρόπουλο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο πρώτος έδωσε δύο ασίστ και ο δεύτερος κέρδισε πέναλτι και σκόραρε μία φορά. Καραγκούνης (πεν.), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης και Πετρόπουλος τα γκολ των νικητών, ενώ ο Αναστασάκος είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1.

Δύο χρόνια αργότερα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έγραψε με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Στην τελευταία του εντός έδρας παράσταση πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 1-0.

Την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε και πάλι τη νίκη με σκορ 2-0. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονιο με τους Τοτσέ, Κλέιτον να στέλνουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στις 4 Μαΐου του 2014 η αναμέτρηση είχε λήξει 1-1 με τον Πέτριτς να ανοίγει το σκορ και τον Σαλπιγγίδη να στέλνει το ματς σε απόλυτη ισορροπία.

Τη δεύτερη φορά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ του Χάρη Μαυρία και του Νίκου Καρέλη.

Χωρίς νικητή (1-1) έληξε στις 15 Μαΐου του 2016 η τρίτη σύγκρουσή τους. Σκόρερ τότε ήταν οι Μπέργκ και Χαρίσης.

Να αναφέρουμε ότι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-2017 δεν είχε ολοκληρωθεί. Το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-0 με σκόρερ τον Μπέργκ στο 54’. Ωστόσο, το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω ενός κουτακιού μπύρας που είχε δεχτεί ο Ίβιτς στο κεφάλι. Η τύχη του αγώνα κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τους βαθμούς της νίκης.

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής των playoffs οι δυο ομάδες έφεραν λευκή ισοπαλία στις 13 Ιουνίου του 2020.

Στις 4 Απριλίου του 2021 το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 3-0. Σκόρερ για την ομάδα τότε του Λάζλο Μπόλονι ήταν ο Μακέντα, ο Βιγιαφάνιες και ο Αϊτόρ.

Στις 3 Απριλίου του 2022, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 2-1. Σκόρερ τότε ήταν οι Αϊτόρ και Χουάνκαρ, ενώ για τους «ασπρόμαυρους» σκόραρε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Στην περσινή αναμέτρηση το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1. Σκόρερ εκείνου του παιχνιδιού ήταν οι Μαντσίνι και Μπράντον Τόμας, ενώ ο σκόρερ των πρασίνων στο 80′ άγγιξε το δεύτερο γκολ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι…

Keywords
Τυχαία Θέματα