Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης 78-90: Σε άλλο επίπεδο η “βασίλισσα” (highlights)

Οι «πράσινοι» είχαν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όπου χάρη στον «αφηνιασμένο» Κέντρικ Ναν (20 π.) και τη συνολικά καλή παρουσία τους στην άμυνα, έβαλαν δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν! Ο Κοζέρ «εξουδετέρωσε» τον Ναν, ο Μούσα πήρε «φωτιά» και η Ρεάλ κόλλησε το πόδι στο… γκάζι. Με επιμέρους 26-10 στην τρίτη περίοδο, η «βασίλισσα» έβαλε τις βάσεις για να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ και τα κατάφερε χωρίς να απειληθεί

μέχρι το τέλος.

Χεζόνια (19 π., 4 κλ.) και Ντεκ (16 π., 5 ριμπ., 3 ασίστ) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, Μούσα (14 π.) και ο αμυντικός «εξολοθρευτής» Κοζέρ ολοκλήρωσαν τη δουλειά για τη Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο. Γεμάτη εμφάνιση από τον Καμπάτσο με 8 πόντους, 6 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Κέντρικ Ναν ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας συνολικά 24 πόντους. Μεγάλη προσπάθεια από Λεσόρ (18 π.) και Μήτογλου (15 π., 9 ριμπ.). Σε ρηχά νερά Σλούκας (6 π., 1 ασίστ), Βιλδόσα (4 π., 0/5 τρ.), Γκριγκόνις (3 π., 1/4 τρ.) και Γκραντ (5 π., 0 ασίστ).

Ενθαρρυντικό ξεκίνημα με Ναν, Μήτογλου και… ριμπάουντ

Εξαιρετικό από πλευράς ρυθμού και ποιότητας ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο ΟΑΚΑ, με τη Ρεάλ να έχει ισχνό προβάδισμα (23-24). Οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 7-2, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό AKTOR που χρειάστηκε μερικά λεπτά για να βρει ρυθμό. Η εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ, αλλά και η συνολικά καλή λειτουργία στην άμυνα, βοήθησε την ομάδα του Αταμάν να βγάλει αντίδραση και με μπροστάρηδες στην επίθεση τους ορεξάτους Ναν – Μήτογλου, προηγήθηκε για πρώτη φορά 13-12. Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος «μπελάς» για την άμυνα της Ρεάλ (10 π., 1 ασίστ) μέχρι τη στιγμή που χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, στο σημείο που ο Παναθηναϊκός ήταν στο +4 (21-17). Κάπου εκεί οι Ισπανοί αντέδρασαν και με μαζεμένους πόντους του Χέζονια, που ήρθε από τον πάγκο, έκλεισαν το δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα (23-24).

Απίθανος Ναν, ματσάρα στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου έδειξε σημάδια χαλάρωσης στην άμυνα και επέτρεψε στη Ρεάλ να νιώσει άνετα. Οι Ισπανοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με διαδοχικά τρίποντα από Γιουλ και Χέζονια «τιμώρησαν» τους «πράσινους» και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +9 (26-35) αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει αμέσως time out. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, πάντως, ήταν… ακαριαία. Αρχικά «χτύπησε» με πικ εν ρολ του Λεσόρ (ο Πουαριέ θα τον βλέπει στον… ύπνο του) και στη συνέχεια πήρε τη μπαγκέτα στο σκοράρισμα ο «αφηνιασμένος» Κέντρικ Ναν. 20 πόντους έβαλε ο Αμερικανός και οδήγησε το «τριφύλλι» σε σερί 14-0 (!) για να προηγηθεί 40-35 στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ. Σε όλα αυτά προσθέστε και την εξαιρετική δουλειά των παικτών του Αταμάν πάνω σε Ταβάρες (6 π.) και Καμπάτσο (6 π., 3/6 σουτ). Ο Χέζονια από τη θέση «4» παρέμενε άλυτο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό (μαζί με τον Ντεκ που είχε 10 π.) και η Ρεάλ με ένα εξαιρετικό τρίλεπτο, δεν μάζεψε απλά τη διαφορά, αλλά με buzzer beater του Καμπάτσο, πήγε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (45-46).

Ο Κοζέρ «κλείδωσε» τον Ναν και η Ρεάλ πάτησε… γκάζι

Κάκιστη ήταν η τρίτη περίοδος για τον Παναθηναϊκό, αφού έχασε την επαφή με το σκορ και είδε τη Ρεάλ να ξεφεύγει ακόμη και με διαφορά 18 πόντων (52-70). Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η «βασίλισσα» κατάφερε κατάφερε με τον Κοζέρ να περιορίσει τη δράση του Ναν. Ο Παναθηναϊκός με τον Αμερικανό αποκομμένο έμοιαζε να έχει ξεμείνει από επιθετικές λύσεις, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που βρήκε επιθετικό πόλο στο πρόσωπο του Μούσα. Ο Βόσνιος ενεργοποιήθηκε για τα καλά και με μαζεμένα τρίποντα «πλήγωσε» την άμυνα των «πρασίνων». Ο Αταμάν κάλεσε δύο time out μέσα σε ένα λεπτό, με τη φιλοδοξία να ανακόψει τον ξέφρενο ισπανικό ρυθμό και να βρει επιθετικές λύσεις, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η Ρεάλ κυριάρχησε απόλυτα, έτρεξε επιμέρους σκορ 26-10 και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +17 (55-72).

«Πλήρωσε» τα λάθη του

Ο Παναθηναϊκός είχε σφυγμό και με μπροστάρη στην επίθεση τον Σλούκα, αλλά και τέσσερις καλές άμυνες, μετέτρεψε το -18 και -9 (63-72) στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρεάλ πως δεν πρόκειται να πετάξει… λευκή πετσέτα. Το μεγάλο θέμα για το «τριφύλλι» ήταν ότι για έναν ακόμη βράδυ πλήρωνε τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη του. Η Ρεάλ δεν άφησε τίποτα ασυγχώρητο και μοιραία η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα έμεινε στη μέση. Η ομάδα του Τσους Ματέο συντήρησε διαφορά ασφαλείας (78-90) μέχρι το τέλος και υποχρέωσε τους «πράσινους» στην 3η εντός έδρας ήττα και 7η συνολικά στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης 78-90, “βασίλισσα”,panathinaikos AKTOR – real madritis 78-90, “vasilissa”