Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ-Μακάμπι 95-79: Σλούκας και Παπαπέτρου ισοφάρισαν σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR έμεινε “ζωντανός” στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο F4 της Euroleague και της επιστροφής του σε αυτό, ύστερα από 12 χρόνια. Νίκησε (95-79)την Μακάμπι στον δεύτερο αγώνα των πλειοφ και θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για τα δυο επόμενα παιχνίδια, χωρίς να έχει πλεονέκτημα έδρας. Αν νικήσει ένα από τα δυο θα επιστρέψει την σειρά στο ΟΑΚΑ για το πέμπτο

παιχνίδι. Και φυσικά στοχεύει στην αναμέτρηση της Μεγάλης Τρίτης, στο κεκλεισμένων θυρών γήπεδο που είναι η φετινή έδρα της ισραηλινής ομάδας.

Ο Κώστας Σλούκας άκουσε δικαιολογημένα τους φίλους του “τριφυλλιού” να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του. Γιατί έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 29 πόντους που πέτυχε και πήρε προσωπική ρεβάνς για το λάθος που έκανε στα 15”πριν από την λήξη του πρώτου αγώνα. Και αν ο Σλούκας “έκοβε”, ο Ιωάννης Παπαπέτρου “έραβε” και στην άμυνα, με τα…δύσκολα που έβαλε στον Κόλσον στο πρώτο ημίχρονο και με τους 15 πόντους που πέτυχε.

Η Μακάμπι ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Άρχισε το παιχνίδι με καλύτερη ψυχολογία από την νίκη στον πρώτο αγώνα και την ίδια τακτική. Ο Παναθηναϊκός ήταν…απών στην άμυνα. Διατήρησε επαφή στο συνεχές προβάδισμα της Μακάμπι από την επίθεση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εξέλιξη του αγώνα άλλαξε υπέρ του Παναθηναϊκού. Η άμυνα έγινε πιο δυνατή από τους Καλαιτζάκη, Αντετοκούνμπο και κυρίως τον Παπαπέτρου που περιόρισε τον Μπόνζι Κόλσον, ενώ ανέβηκε και η πίεση στην γραμμή του τριπόντου. Η Μακάμπι δεν είχε το εύκολο σουτ, ενώ και η κυκλοφορία της μπάλας, έγινε δυσχερής από την άμυνα των γηπεδούχων.

Στην επίθεση του, ο Παναθηναϊκός πήρε 15 πόντους από τον Σλούκα, πέτυχε ένα περισσότερο τρίποντο από τους φιλοξενούμενους και πήγε σε επαφές, κερδίζοντας φάουλ-βολές (7/8). Ο Σλούκας έδωσε το…σύνθημα. Με το τρίτο τρίποντο του, ισοφάρισε σε 41-41 και με το αντιαθλητικό φάουλ του Νίμπο στον Παπαπέτρου, εκτός φάσης, αλλά στην ίδια επίθεση, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν για πρώτη φορά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παίζοντας ορθολογιστικά στην επίθεση και με την ίδια αποτελεσματικότητα στην άμυνα προηγήθηκαν με 12 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Έδειξαν ότι το “νερό είχε μπει στο αυλάκι” και χωρίς τον Ναν να είναι σε καλό momentum σε διάστημα 48 ωρών.

Σημασία για τον Παναθηναϊκό είχε ότι στο τρίτο δεκάλεπτο διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ. Το αύξησε στους 17 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα. Ο Ναν πέτυχε 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά “έκλεισε” με λάθος την απόδοση του και ορθώς ο Αταμάν δεν τον είχε στην πεντάδα της τελευταίας περιόδου.

Η Μακάμπι, όμως, όπως και στο πρώτο παιχνίδι “χτύπησε” στην 4η περίοδο. Και ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε με την ίδια διαφορά στο ίδιο χρονικό σημείο και στο πρώτο ματς των πλει οφ, δέχτηκε την αντεπίθεση, αλλά αυτή την φορά άντεξε και είχε τα ψυχικά αποθέματα και την καθαρή σκέψη, να μην επέτρεπε στην ομάδα του “λαού”, να ολοκληρώσει την ανατροπή της. Η Μακάμπι με σερί 0-8, μείωσε μέχρι τους 3 πόντους, αλλά ο Σλούκας ήταν και πάλι εκεί…

Σκόραρε, η διαφορά αυξήθηκε μέχρι τους 9 πόντους και ο Παναθηναϊκός έδωσε στην Μακάμπι να καταλάβει ότι η “δίψα” επιστροφής στο φάιναλ φορ, μετέτρεψε σε “ηφαίστειο” το παρκέ και τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα