Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0: Πεντάστερο… τριφύλλι! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός…τακτοποίησε νικηφόρα (5-0) την εκκρεμότητα της πρώτης αγωνιστικής και το αναβληθέν παιχνίδι με αντίπλο τον Ατρόμητο, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τελειώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες την άνιση αναμέτρηση στο δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ασεβέδο.

Μόλις στο 3ο λεπτό και στην πρώτη τελική προσπάθεια του, ο Παναθηναϊκός

άνοιξε το σκορ με γκόλ από τα…αποδυτήρια. Ο Πέρεθ πάσαρε την μπάλα ιδανικά στον Μλαντένοβιτς και ο Σέρβος με σέντρα ακριβείας τροφοδότησε τον συμπατριώτη του, Τζούρισιτς, ο οποίος με «καρφωτή» κεφαλιά έστειλε την γωνία της εστίας του Τσιντώτα. Το γρήγορο γκολ αύξησε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων και ανάγκασε τον Ατρόμητο να ανεβάσει τις γραμμές του για να διεκδικούσε την ισοφάριση, αφήνοντας, όμως, ελεύθερους διαδρόμους. Το σουτ του Βέργου, εκτός περιοχής στο 11′, η μπάλα κατέληξε άουτ και το ίδιο συνέβη σε σέντρα-σουτ του Γιουμπιτάνα (25′) σε φάση αντεπίθεσης των φιλοξενουμένων.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του κέντρου και πίεσε τους φιλοξενούμενους στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα στο 33′, ο Τζούριτσιτς να κερδίσει την μπάλα από το λάθος του Έντερ, να ανοίξει δεξιά στον Παλάσιος ο οποίος με διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Τσιντώτα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Στο 42′, ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ασεβέδο στον Παλάσιος, επειδή τον έσπρωξε με έκταση του χεριού του στο σπριντ.Τρία λεπτά μετά ο ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR και στον έλεγχο της φάσης, καταλόγισε πέναλτι, ενώ απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό του Ατρομήτου, ως τελευταίο παίκτη. Ο Σπόραρ στο 45’+1′ ευστόχησε στην εκτέλεση και έφτασε τα 5 γκολ στην φετινή περίοδο, ένα λιγότερο από τον Ιωαννίδη.

Στο 47′ από την σέντρα του Μλαντένοβιτς και την κεφαλιά του Παλάσιος, έδιωξε ο Τσιντώντας με υπερένταση και στο 59′ ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Σπόραρ έκανε την πάσα προς τον Τζούριτσιτς που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και βρήκε πάλι στα πόδια του Σέρβου για να καταλήξει στα δίχτυα για το 4-0 του «τριφυλλιού».

Στο 74΄ο Ατρόμητος είχε την καλύτερη στιγμή. Ο Αντζέλσκι έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε και το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ, έξω από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 85′ ο Ζέκα αποβλήθηκε για δυνατό μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του Ατρομήτου και στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, αγωνίσθηκε 27 λεπτά.

Ο Γερεμέγεφ στο 92′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι (58′ Αράο), Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Βιλένα ( 58′ Ζέκα), Τζούρισιτς (79′ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69′ Γερεμέγεφ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώντας, Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Κεσχρίδα (88′ Κιβρακίδης), Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ (57′ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Καμαρά, Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Βαλένσια (69′ Kουεν), Βέργος (69′ Ανγκέλιεσκι)..

Keywords
Τυχαία Θέματα