Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-88: Δεν είχε αντίδοτο για τον – πω πω ένας – Μίροτιτς

Σε ματς περιόδων και προσωπικών παραστάσεων εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με τους Καταλανούς να έχουν στις τάξεις τους τον καλύτερο Μίροτιτς της σεζόν (26π.), όπως και τον καταλυτικό Τόμπι (16π. με ¾ 3π.).

Εκρηκτικό ξεκίνημα αλλά….

Έστω και χωρίς τους τραυματίες Πονίτκα και Μπέικον ο Παναθηναϊκός

ξεκίνησε το ματς ιδανικά. Χωρίς άγχος, με «καθαρό» μυαλό, κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα και συνδέθηκε άμεσα με το αντίπαλο καλάθι. Την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα αντίκρυσε στις πρώτες της επιθέσεις άμυνα ζώνης, έπεσε στην παγίδα, πήγε στο τρίποντο δίχως όμως να βρει στόχο.

Έτσι, με μπροστάρη τον Παπαγιάννη που εκτελούσε από την περιφέρεια (!) η ομάδα του Χρήστου Σερέλη άρχισε να χτίζει διαφορά 14-5 στο 5’ και 20-10 στο 7’. Βλέποντας ο Σάρας πως οι αρχικές του επιλογές δεν ανταποκρίνονταν στις πεποιθήσεις του άρχισε – σταδιακά – να φέρνει κόσμο από τον πάγκο που αποδείχθηκαν πλέον αξιόπιστοι σε σχέση με όσους ξεκίνησαν.

Αρχικά βρήκαν στόχο από την περιφέρεια κι ενώ η άμυνα των «Πρασίνων» μετά τις τρεις πρώτες επιθέσεις γύρισε σε ένας εναντίον ενός. Δεν απέφυγαν τα λάθη αλλά βρήκαν τρόπο να ανανεώσουν επιθέσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο 25-22.

Το σόου του Τόμπι

Η σαφής εντολή του Γιασικεβίτσιους για σκληρή άμυνα απέδωσε καρπούς. Πλέον το «Τριφύλλι» ασφυκτιούσε επιθετικά είτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το αντίπαλο καλάθι είτε δοκίμαζε ν’ απειλήσει από απόσταση. Την ίδια στιγμή, οι δεύτερες ευκαιρίες που έπαιρναν στην επίθεση οι Καταλανοί μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ τους έδιναν διαδοχικές ανάσες προσπερνώντας για πρώτη φορά στο 13’ με βολές του Κάλινιτς και συνέχεια ξεμακραίνοντας τρέχοντας ένα σερί 4-22 που στο 16’ έκανε το 27-34.

Τα δύο φάουλ των Τόμας, Γκριγκόνις από την πρώτη περίοδο τους καθήλωσαν στον πάγκο κι η προσπάθεια του Χρήστου Σερέλη να μιμηθεί τον αντίπαλο τεχνικό, φέρνοντας παίκτες από τον πάγκο δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων τον Τόμπι. Ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε 11π. στη δεύτερη περίοδο με τρία τρίποντα. Την ίδια στιγμή το 8-21 στα ριμπάουντ τόνιζε την «αιμορραγία» στα ριμπάουντ που τόσο πολύ κόστισε με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 36-43.

Περισσότερα σε λίγο….

Keywords
Τυχαία Θέματα