Παναθηναϊκός-Ηρακλής 70-58: «Πρόβα» νίκης χωρίς καλή εμφάνιση για το Final-4

O Παναθηναϊκός τακτοποίησε με νίκη (70-58), κόντρα στον Ηρακλή, την αγωνιστική εκκρεμότητα της 13ης αγωνιστικής και ενόψει της συμμετοχής του στο Final-4 Κυπέλλου και τον ημιτελικό με τον Προμηθέα (18/2), δεν ήταν πειστικός με την εμφάνιση

του, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λάρισα.

Οι “πράσινοι” απέναντι στον αξιόμαχο Ηρακλή που είχε παίξει πριν από δυο ημέρες με το Περιστέρι, “κυνήγησαν” στο σκορ για 29 λεπτά (46-44 στο 1′ 27” πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου με 3ποντο του Ουάιτ) και χρειάστηκαν τα τρία πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου για να αποκτήσουν διψήφια διαφορά ασφαλείας (55-45).

Οι παίκτες του Πρίφτη για όσο χρονικό διάστημα έκαναν… “αγγαρεία” στη άμυνα, έδιναν ελπίδες στον Ηρακλή να εφαρμόζει τα επιθετικά συστήματα του και να είναι ανταγωνιστικός.

Ο Ηρακλής, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, άρχισε το παιχνίδι με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και ενθουσιασμό, αποκτώντας το προβάδισμα του σκορ στο α’ δεκάλεπτο (12-18), με μέγιστη τιμή τους 9 πόντους (4-13), ενώ το διατήρησε και στην δεύτερη περίοδο. Προφανώς, οι «πράσινοι» θεωρούσαν ότι είχαν…άπλετο χρόνο για να παίξουν καλύτερα και στις δυο πλευρές του γηπέδου, παρά τις φωνές του Δημήτρη Πρίφτη από τον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους σκορ 20-15 και μείωσε στον έναν πόντο, με τη χρησιμοποίηση δέκα παικτών και κάνοντας διαχείριση του ρόστερ, ενόψει της συμμετοχής του στο Final-4 κυπέλλου και τον ημιτελικό με τον Προμηθέα (18/2). Στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός θα έχει στην αποστολή του, τον Νέντοβιτς, ενώ οι πιθανότητες επιστροφής του Ιωάννη Παπαπέτρου, μετά την εγχείρηση ιγμορίου που έκανε, είναι εξαιρετικά μειωμένες, όπως τόνισε και ο Δημήτρης Πρίφτης, μετά το τέλος τουτ αγώνα.

Δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα