Παναθηναϊκός: Κι αν «ανέβει» και ο Ουάιτ...

Παναθηναϊκός: Κι αν «ανέβει» και ο Ουάιτ...basket1thanosΤρί, 10/27/2020 - 16:01

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την σεζόν δίχως τις απαιτήσεις του παρελθόντος, δίχως την πίεση του παρελθόντος και δίχως το ρόστερ του παρελθόντος (τουλάχιστον στο θέμα του μπάτζετ).

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έχει εκπλήξει θετικά τους φιλάθλους της και την κοινή

γνώμη με το ξεκίνημα στην Euroleague, καθώς δεν είναι μόνο το ρεκόρ (2-2) αλλά η γενική εικόνα. Οι "πράσινοι" κέρδισαν εκτός έδρας στην πρεμιέρα την Χίμκι (78-76), ηττήθηκαν στην έδρα τους από τον Ολυμπιακό (71-78), έχασαν στην παράταση στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα (97-89) και υπέταξαν εύκολα την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (82-68).

Το νεοσύστατο προπονητικό επιτελείο των "πρασίνων" έχει κατορθώσει να πάρει από την πλειοψηφία των παικτών το 100% των δυνατοτήτων τους, κατανέμοντας άψογα τους ρόλους, οι οποίοι είναι πιο ευδιάκριτοι από ποτέ στο κοντινό παρελθόν.

Ένας από τους (λίγους) παίκτες που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έως τώρα είναι ο Άαρον Ουάιτ. Ο 28χρόνος Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε για να έχει βασικό ρόλο όμως το ξεκίνημα του παρά την... pole position, σε σχέση με τους άλλους φόργουορντ, είναι αργό.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί και η εικόνα του. Στα πρώτα τρία παιχνίδια της Euroleague ο άλλοτε παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, είχε εμφανιστεί "'άνευρος", χωρίς ενέργεια και... παθητικός. Στην πρεμιέρα με την Χίμκι δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού, με τον Ολυμπιακό είχε πέντε πόντους σε 15 λεπτά αλλά όντας αρνητικός αμυντικά. Στην Βαρκελώνη ήταν ακόμα χειρότερος. Σε 7 λεπτά πρόλαβε να κάνει 2 λάθη, μένοντας άποντος.

Για να φτάσουμε στο παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (22/10) στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Euroleague (το ματς με την Βιλερμπάν αναβλήθηκε), όπου ο Ουάιτ ήταν λες και ήταν... άλλος παίκτης. Δεν είναι οι 7 πόντοι σε 18 λεπτά, ούτε έχει σημασία ότι είχε 1/5 τρίποντα. Αυτό που έδειξε ο Αμερικανός αθλητής ήταν μαχητικότητα, πυγμή και θέληση. Δηλαδή μια εικόνα που είχαμε να δούμε από εκείνον από την σεζόν 2018-2019 όταν ακόμα έκανε θραύση με την φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Χαρακτηριστική είναι η φάση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο Ουάιτ μπλοκάρει τον πολύ ψηλότερο του, Ντουβερίογλου, σε μία εξ' επαφής προσπάθεια για καλάθι του Τούρκου ψηλού.

Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι απέναντι του βρήκε έναν "παλιόφιλο" στο πρόσωπο του Εντγκάρας Ουλανόβας και αυτό να του ξύπνησε... μνήμες από τις δύο εξαιρετικές σεζόν στην Λιθουανία. Ίσως πάλι να βρήκε τον τρόπο να "γυρίσει τον διακόπτη" και να βγάλει εκ νέου στο γήπεδο αυτά που έκαναν πολλούς να τον λογαριάζουν ως εξαιρετικό φόργουορντ για την Euroleague.

Το θέμα είναι ότι αν ο Ουάιτ συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με την Φενέρμπαχτσε, και αυτό το ματς δεν αποτελέσει μία "αναλαμπή", ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει πάρα πολλά. Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο (πέρασε και δεν ακούμπησε πέρσι πριν δοθεί δανεικός στην Τενερίφη), παίζει με την ίδια ευκολία στο "3" και στο "4", και αν... θυμηθεί τις δύο σεζόν στο Κάουνας θα λύσει τα χέρια του Γιώργου Βόβορα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (και όχι μόνο).

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off basket1thanos Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ξεκινήματος της σεζόν στην Euroleague. Ο Αάρον Ουάιτ δεν έχει βρει ακόμα τα... πατήματα του και αποτελεί "στοίχημα" για την συνέχεια καθώς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε έδειξε να ανακτά λίγη από τη χαμένη αυτοπεποίθηση του. Article publish on Τρί, 10/27/2020 - 16:01 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα