Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: Η κορυφή του ανήκει!

Ασταμάτητος ήταν ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απέναντι στον ΟΦΗ και με ηγέτη τον Φώτη Ιωαννίδη επιβλήθηκε με 4-0.

Οι «πράσινοι» απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού και μετά τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα παραμείνουν μόνοι τους στην κορυφή με 31 βαθμούς.

Σκόρερ

της επικράτησής τους ήταν ο Έλληνας στράικερ που κάνει σεζόν καριέρας (34’ πεν., 90+1′), ο Αϊτόρ (62’) και ο Παλάσιος (69’).

Μάλιστα αυτή η εντός έδρας νίκη επί των Κρητικών ήταν η πρώτη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς τα προηγούμενα δύο ματς απέναντί τους στη Λεωφόρο είχαν τελειώσει ισόπαλα!

Πλέον το «τριφύλλι» θα περιμένει τα αυριανά (04/12) ΠΑΟΚ-Λαμία και ΑΕΚ-Άρης, για να δει ποια θα είναι η διαφορά του από τους διώκτες του…

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, μεγάλος άτυχος ήταν ο Πασαλίδης που έκανε το πέναλτι για το 1-0 και εν συνεχεία αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στο ζυγωματικό.

Οι συμπαίκτες του είχαν ένα καλό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αλλά συμπερασματικά γνώρισαν μια δίκαιη ήττα και θα παραμείνουν στους 15 πόντους.

Η πίεση ανταμείφθηκε με γκολ Ιωαννίδη!

Εξαιρετική εκκίνηση είχαμε στο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο ΟΦΗ απείλησε! Ο Ντίκο σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν που έδιωξε σε κόρνερ!

Τέσσερα λεπτά μετά, ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τον Παναθηναϊκό, αλλά το σουτ του Τζούριτσιτς από διαγώνια και αριστερά της περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάουμαν. Στο 9′ η εκτέλεση του φάουλ από τον Μλαντένοβιτς από αριστερά της περιοχής του ΟΦΗ, βρήκε τον Παλασιος στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα κόντρα στον Αμπάντα και απομακρύνθηκε.

Το «τριφύλλι» επέμενε και απείλησε με νέα στημένη φάση. Στο 16′ ο Βιλένα εκτέλεσε φάουλ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαζε από το πεντάλεπτο και μετά, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Κάτι που έφερνε στο μυαλό όλων το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, το 1-1…

Μέσα σε 120 δευτερόλεπτα ο Βιλένα είχε δύο καλές στιγμές, με εκείνη του 27’ να είναι η σημαντικότερη. Το σουτ του πολύπειρου χαφ έξω από την περιοχή ήταν εξαιρετικό, όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά ύστερα από αυτή την απειλή, ο Αϊτόρ πέρασε κάθετα την μπάλα στον Ιωαννίδη και εκείνος κέρδισε πέναλτι σε παράβαση του Πασαλίδη. Ο Έλληνας στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση στο 34’ και έκανε το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα αυτό ήταν το 10ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις, μια επίδοση που κάνει την εφετινή σεζόν την πιο παραγωγικής της ως τώρα καριέρας του.

Παναθηναϊκός: Σεζόν καριέρας από τον Ιωαννίδη! (video)

Στο 45+2’ ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ύστερα από τη σέντρα του Αμπάντα, ο Ντίκο πετάχτηκε μπροστά από τον εξερχόμενο Λοντίγκιν, αλλά δεν βρήκε για λίγο την μπάλα…

Με 75-25 κατοχή μπάλας και 10-2 τελικές «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο. Αποτέλεσμα, 1-0!

Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι, το «καθάρισαν» οι γηπεδούχοι

Πεσμένος ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά μετά την ανάπαυλα, με τους Κρητικούς να πατούν λίγο καλύτερα. Στο 55′ ήρθε η τρίτη τελική για τους φιλοξενούμενους στο ματς, με τον Φελίπε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει.

Τρία λεπτά μετά ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε «όχι» στον ίδιο αντίπαλο!

Έτσι στο 61’ οι «πράσινοι» σκόραραν και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι, με τον Αϊτόρ να ολοκληρώνει ιδανικά την επιθετική προσπάθεια της ομάδας του!

Και υπήρξε συνέχεια…

Στο 69’, ο Ιωαννίδης βρήκε τον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να γράφει το 3-0. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους στην άμυνα των αντιπάλων τους και ο Έλληνας φορ «έσπασε» ιδανικά την μπάλα για τον συμπαίκτη του.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσαν να σκοράρουν και τέταρτο τέρμα, όμως ο Μπάουμαν το στέρησε από τους Βιλένα (74’) και Ιωαννίδη (76’). Μάλιστα εκείνη στον Έλληνα στράικερ μπαίνει εύκολα στις αποκρούσεις της σεζόν!

Αυτό ήρθε εν τέλει στο 90+1′, με τον Ιωαννίδη σε δύο χρόνους να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ!

Τελικό σκορ, 4-0!

Η ταυτότητα του ματς:

13η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος,

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Κωνσταντίνος Στάικος

4ος: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Κίτρινες: 84′ Βέρμπιτς – 44’ Αμπάντα, 45+3’ Καρώ, 47’ Ντίκο, 49’ Μεγιάδο, 73’ Βούρος, 77’ Λάρσον

Σκόρερ: 34’ (πεν.), 90+1′ Ιωαννίδης, 62’ Αϊτόρ, 69’ Παλάσιος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σχένκεφελντ, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (78’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρ), Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπρινιόλι, Τσέριν, Κώτσιρας, Σπόραρ.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (40’ λ.τρ Καρώ), Τοράρινσον, Μαρινάκης (65’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (78’ Νέιρα), Γκλάτζερ, Γκαγιέγος (66’ Τοράλ), Ντίκο (66’ Ριέρα), Φελίπε.

Στον πάγκο έμειναν οι: Χριστογεώργος, Γιαννούλης, Λαμπρόπουλος, Αποστολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα