Παναθηναϊκός: Πριν 15 χρόνια το ντέρμπι Κυπέλλου που έφερε την πολυμετοχικότητα!

Πριν από ακριβώς 15 χρόνια, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι “αιώνιοι” έπαιξαν ματς Κυπέλλου στο φαληρικό γήπεδο. Η επόμενη είναι αύριο και πάλι για τη φάση των “16” στη ρεβάνς του 1-1 της Λεωφόρου. Βλέπετε η κληρωτίδα τόσα χρόνια δεν τους είχε φέρει ξανά αντιμέτωπους.

Στο ματς εκείνο ο Ολυμπιακός

είχε επικρατήσει με 4-0, ένα αποτέλεσμα που έφερε μεγάλους τριγμούς στο παναθηναϊκό οικοδόμημα, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε την επόμενη μέρα (17 Ιανουαρίου). Ήταν η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου για την ίδρυση της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ) η οποία είχε σκοπό να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό και ενιαίο.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου, σε επίσημη συνέντευξη τύπου, έχοντας στο πλευρό του τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωνε επίσημα την ίδρυση της ΠΕΚ που σκοπό είχε να μπει στον Παναθηναϊκό και έκανε τις διαχρονικές πια δηλώσεις στις οποίες ανέφερε: “Όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς. Μου είπαν ότι πίκρανα τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και αυτός όμως πίκρανε 2 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς, άρα είμαστε πάτσι”.

Τα όσα ακολούθησαν έχουν καταγραφεί στα βιβλία της “πράσινης” ιστορίας με τους φίλους του “τριφυλλιού” να διχάζονται ακόμα σε εκείνους που ήταν υπέρ της πολυμετοχικότητας και σε εκείνους που ήταν πολέμιοί της προτιμώντας την πρότερη κατάσταση με την διοίκηση Βαρδονογιάννη με τα υπέρ και τα κατά της.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, και οι “αιώνιοι” θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, μπροστά σε άδειες εξέδρες. Δεν ξέρουμε αν το αυριανό ντέρμπι πρόκειται να επιφέρει ιστορικές αλλαγές σε κάποια από τις δύο ομάδες, αλλά όπως κάθε ντέρμπι “αιωνίων” είναι ιστορικό από μόνο του και μπαίνει στην ιστορία των αναμετρήσεων του σπουδαιότερου ελληνικού ποδοσφαιρικού ζευγαριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα