Παναθηναϊκός: Στα χέρια του η πρόκριση

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, χωρίς να παίξει άσχημα, δέχθηκε δυο γκολ από το πουθενά, ύστερα από ατομικά λάθη, ενώ το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν ό,τι χειρότερο, καθώς βρέθηκε να χάνει 3-0, από πολύ νωρίς. Σε αυτό το σημείο συνήθως, “βλέπεις τη συντριβή να έρχεται”.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε

και απέδειξε πόσο βαριά φανέλα έχει. Παρά την ψυχρολουσία κατάφερε να παραμείνει ζωντανός ως το τέλος και κυνήγησε μέχρι το τελευταίο λεπτό το όνειρο της ανατροπής.Το ότι δεν ισοφάρισε οφείλεται καθαρά σε σύμπτωση, γιατί είχε τις ευκαιρίες, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Κακά τα ψέματα, δεν είναι συνηθισμένο για μια ομάδα από την Ελλάδα, να αντιμετωπίζει μια ισπανική μέσα στην έδρα της και να την έχει κλείσει, για μισή και πλέον ώρα, στο μισό γήπεδο.

Οι φωνές ανακούφισης από τον κόσμο της Βιγιαρεάλ και οι πανηγυρισμοί από τους φίλους της στην κερκίδα, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δείχνουν το πόσο φοβήθηκαν τους πράσινους. 

Βέβαια ο φωτεινός πίνακας έδειξε σκορ 3-2 και στο ποδόσφαιρο αυτό μετράει, όμως, καμιά φορά πρέπει να στεκόμαστε και στην εικόνα του αγώνα, η οποία δεν αντικατοπτρίζει με δικαιοσύνη το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, τα οποία στοίχισαν, στην ελληνική ομάδα, όμως, αυτά μπορούν να διορθωθούν μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά. Υλικό καλό υπάρχει και αυτό είναι το πιο σημαντικό για ένα σύλλογο που πλέον βγάζει προς τα έξω υγεία. 

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σε 14 μέρες από τώρα θα παίξει τα ρέστα της στην καυτή Λεωφόρο, απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα για την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Το ευχάριστο για τους πράσινους είναι ότι κρατάνε την τυχη στα χέρια τους, αφού ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στους Ισραηλινούς, μπορούν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης και να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Πλέον τα πάντα είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού, που πηγαίνει στην έδρα του για δυο αποτελέσματα απέναντι στην υποδεέστερη ομάδα του ομίλου. 

Αφήνω για το τέλος τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν συγκλονιστικός. Περισσότεροι από 2.000 οπαδοί των πράσινων έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε λεπτό, ακόμα και όταν η Βιγιαρεάλ απειλούσε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς με συντριβή. 

Αυτό είναι καλό σημάδι και δείχνει ότι οι οπαδοί του Τριφυλλιού, στηρίζουν την προσπάθεια και πιστεύουν ότι κάτι καλό γίνεται στον ιστορικό σύλλογο. Όταν έχει ένα σωματείο τον κόσμο στο πλευρό του δεν έχει να φοβάται τίποτα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα