Παναθηναϊκός: Τεράστια πρόκριση με την υπογραφή Τερίμ

Κόντρα σε έναν ισχυρό Ατρόμητο η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης σε έναν αντίπαλο που τον είχε νικήσει δυο φορές σε αυτή τη σεζόν, (εντός και εκτός).

Με όμορφο ποδόσφαιρο, τακτική για Όσκαρ και σωστή ανάπτυξη, (δείγμα της δουλειάς που γίνεται το τελευταίο διάστημα στο Κορωπί),

οι πράσινοι έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας 70% σε κάποιο σημείο του αγώνα.

Επιθετικά δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών και θα μπορούσαν να είχαν πάρει νωρίτερα την πρόκριση, αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και δεν έβρισκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Τσιντώτα.

Ο Παλάσιος, παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού, έδωσε πνοή στη δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο πολύ αδικήθηκε στο παρελθόν.

Ο Σουηδός στράικερ ήταν μαχητικός, ιδιαίτερα κινητικός και συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του τριφυλλιού. Είναι βέβαιο ότι μόλις πάρει παιχνίδια στα πόδια του θα δώσει λύσεις στην επίθεση.

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Οι κυανόλευκοι δεν τον απείλησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού στάθηκε στο ύψος της, όποτε χρειάστηκε με ηγέτη τον Σαμίτ Ακαϊντίν, που ήταν απροσπέλαστος. Ο διεθνής Τούρκος αμυντικός χθες βράδυ έδειξε ότι είναι παίκτης με σπάνια χαρίσματα. Δεν έχασε κεφαλιά στην άμυνα, πήγαινε πάντα πρώτος στην μπάλα, ενώ επιθετικά, στις στημένες φάσεις, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος.

ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η πρόκριση στο Περιστέρι άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή, για πολλούς το ματς της χρονιάς. Κακά τα ψέματα, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να νικήσει σε αυτή την αναμέτρηση θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΙΜ

Ο Τούρκος τεχνικός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Κορωπί, προσπάθησε να αλλάξει τη νοοτροπία, αλλά και την εικόνα της ομάδας, σε μια δύσκολη περίοδο με διαδοχικά ντέρμπι. Πειραματίστηκε, παρά τις τρομακτικές απουσίες, ωστόσο, δικαιώθηκε με τις επιλογές του.

Είναι προπονητής που δε φοβάται να πάρει ρίσκο και το δείχνει σε κάθε ματς με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Βλέπει γήπεδο και συμμετέχει στον αγώνα, με αλλαγές σε πρόσωπα, ή ακόμα και την τακτική. Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικά επί των ημερών του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Μπορεί να μην είχε καλή απόδοση στο ματς της Τούμπας, όμως στα υπόλοιπα κρίσιμα παιχνίδια στάθηκε περίφημα. Μην ξεχνάτε ότι απέκλεισε διαδοχικά Ολυμπιακό και Ατρόμητο, ενώ ισοφαρίστηκε από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις μέσα στο ΟΠΑΠ αρένα.

Ο Φατίχ Τερίμ ακόμα μαθαίνει την ομάδα, αλλά σύντομα, όταν περάσει τις ιδέες που έχει στους ποδοσφαιριστές του και κατανοήσουν τι ζητάει 100%, θα δούμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα