Παντελίδης: "Μας έμεινε η πίκρα..."

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν περισσότερο από πικραμένος μετά το τέλος της αναμέτρησης του Άρη με τη Μόλντε απόψε (15/8) στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τον προπονητή των "κίτρινων", καθώς η ομάδα του άγγιξε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, όμως, δεν έφτασε σε αυτήν κόντρα στους Νορβηγούς.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς, είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής:
"Πραγματικά να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν ένα πολύ μεγάλο ματς, γεμάτο συναισθήματα. Στην αρχή μπορεί να φαινόταν βουνό τα τρία γκολ, αλλά και κι εγώ και τα παιδιά το πιστεύαμε, γιατί δεν μας άξιζε το 3-0 εκεί. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από τέτοια ματς, άσχετα αν είμαστε πικραμένοι. Πρέπει να έχουμε παρακαταθήκη αυτό το ματς. Ένα μπράβο στην ομάδα και τον κόσμο. Ασφαλώς τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Ακόμα και στο γκολ που δεχθήκαμε, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παλέψει σε όλες τις συνθήκες. Υπάρχει πίκρα, αλλά εδώ είμαστε..."

Για τα δάκρυά του στο 3-0 είπε: "Στον πάγκο ζεις έντονα τις στιγμές, ίσως δάκρυσα κι άλλες φορές. Ήταν το πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου και δεν θα το άφηνα έτσι. Ακόμα και η πίεση στην αρχή, πέτυχε. Αλλά χρειάζεται τύχη κάποιες φορές…"

Για το αν κέρδισε κάποιους παίκτες η ομάδα απάντησε: "Δεν θα πω ονόματα, αλλά κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, έδειξαν πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα".

Για την πίστη στην ανατροπή και τι άλλαξε στην ομάδα αυτό το διάστημα τόνισε: "Σε σχέση με την Νορβηγία ήταν άλλες οι συνθήκες. Πήγαμε κουρασμένοι εκεί, εδώ ήμασταν πιο ξεκούραστοι, στο σπίτι μας, με περισσότερες προπονήσεις. Πολλά παίζουν ρόλο. Το πρώτο ημίχρονο στη Νορβηγία δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Άρη. Το τακτικό κομμάτι στο Μόλντε πήγε καλά, αλλά κάναμε ατομικά λάθη. Σήμερα δεν υπήρχε στιγμή στο ματς που να τρόμαξα, αλλά δεχθήκαμε γκολ με 2-3 τελικές".

Για το πως είναι ψυχολογικά οι παίκτες δήλωσε: "Δεν είναι καλά. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να πιεις νερό και σου κλείνουν τη βρύση ή την κλείνεις μόνος δεν είσαι καλά. Πρέπει να είσαι κοντά τους, όσο μεγάλοι κι αν είναι, όταν παίζουν μπάλα είναι σαν μικρά παιδιά”.

Για τη συνέχεια της σεζόν τόνισε: "Μόνο θετικά έχουμε να πάρουμε από το σημερινό ματς. Αν μπορείς ένα τέτοιο ματς να το κάνεις 3-0, μπορείς να κερδίσεις τον οποιοδήποτε αρκεί να έχεις το σκεπτικό που είχαμε κι εμείς σήμερα".

Για το αν περίμενε έτσι αυτή τη βραδιά είπε: "Δεν είμαι μετριοπαθής, αλλά δεν θέλω να λέω αηδίες. Τα παιδιά το πίστευαν".

Για το ότι ο συνάδελφός του, ο προπονητής της Μόλντε, είπε πως φοβήθηκε, απάντησε ο Παντελίδης: "Το πιο μεγάλο πλάνο του ματς, ήταν αυτό. Δηλαδή ότι η αντίπαλη ομάδα σε συνθήκες πίεσης δεν αντιδρά καλά. Εμείς επιλέξαμε αυτό το 15λεπτο να τους τρομάξουμε. Σε αυτό πετύχαμε αυτό που θέλαμε, αυτό που είχαμε σκεφτεί".
Keywords
Τυχαία Θέματα