ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: Μένει κορυφή με «ντόρτια» και… χαμένα πέναλτι!

Στην κορυφή της βαθμολογίας θα συνεχίσει να βρίσκεται και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του 2024 ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε με 4-0 του ΟΦΗ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» έκανε το καθήκον του ως φαβορί της αναμέτρησης και έφτασε στο τρίποντο με τα τέρματα των Ντεσπόντοφ (39’) και Μπάμπα (41’). Οι δυο τους ήταν εκείνοι που είχαν και τις ασίστ στο γκολ του άλλου!

Ο Βούλγαρος δεν σταμάτησε

εκεί! Έδωσε και δεύτερη τελική πάσα πριν το τέλος για το τέρμα του Μάρκος Αντόνιο (89′) και τρίτη για εκείνο του Μπράντον Τόμας (90+2′).

Αξιοσημείωτα φυσικά και τα δύο χαμένα πέναλτι των γηπεδούχων από Σβαμπ (23’) και Σαμάτα (45+3’). Όμως ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μπάουμαν, ο οποίος ήταν εκείνος που τα απέκρουσε!

Ύστερα από αυτό αποτέλεσμα το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 38 βαθμούς και μένει… κορυφή, μπροστά από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Αντίθετα οι Κρητικοί μετρούν πλέον τέσσερις σερί ήττες και 15 πόντους σε 16 ματς…

114 δευτερόλεπτα και δύο χαμένα πέναλτι!

Υποτονικό ήταν το πρώτο 20λεπτο στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ήταν το σουτ του Μπάκιτς για τον ΟΦΗ στην αρχή, το οποίο πέρασε άουτ.

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, όταν μετά το σουτ του Ντεσπόντοφ ο Βούρος έκανε χέρι. Όμως ο Σβαμπ που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Μπάουμαν να την αποκρούει.

Φυσικά, δεν ήταν και το καλύτερο που έχει βαρέσει στην καριέρα του ο πολύπειρος μέσος…

Επτά λεπτά μετά ο Βούρος λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά στάθηκε τυχερός και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Μέχρι και το 39’, το ματς ήταν στο 0-0. Σε εκείνο το σημείο ο Ντεσπόντοφ πήρε μια κεφαλιά… δυναμίτη μετά τη σέντρα του Μπάμπα και άνοιξε το σκορ. 114 δευτερόλεπτα μετά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Βούλγαρος έγινε δημιουργός στο τέρμα του αριστερού μπακ των Θεσσαλονικιών, για το 2-0 στο 41’.

Το πρώτο μέρος όμως επιφύλασσε και άλλες συγκινήσεις, μιας και στις καθυστερήσεις του οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαμάτα, αλλά και πάλι η κατάληξη ήταν η ίδια! Ο Μπαόυμαν το έπιασε και αυτό, αποκρούοντάς το στο 45+3’. Εξαιρετικός ο 27χρονος, που ήταν ο λόγος που οι Κρητικοί πήγαν με μόλις δύο τέρματα πίσω στην ανάπαυλα του ημιχρόνου…

Τα «δώρα» του Ντεσπόντοφ

Καλύτερα μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος, στην προσπάθειά του να βρει ένα γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου στο ματς. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κρατούσε εύκολα το υπέρ του σκορ και είχε «παγώσει» τον ρυθμό.

Αυτή ήταν η εικόνα της αναμέτρησης μετά τη 15λεπτη διακοπή, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν και την αντεπίθεση για να βρουν το τρίτο τους γκολ.

Στο 70’ ο Κοτάρσκι έδιωξε το μακρινό σουτ του Νέιρα, ενώ σε εκείνο του Μοσκέρα τρία λεπτά αργότερα μπλόκαρε την μπάλα εύκολα. Στο 86′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 3-0, όμως το οριζόντιο δοκάρι το… στέρησε από τον Ντεσπόντοφ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Βούλγαρος το έκανε… δώρο στο 89′ στον Μάρκος Αντόνιο, που έγραψε το 3-0! Και φυσικά ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ μοίρασε και τρίτη ασίστ, για το τελικό 4-0 με το γκολ του Μπράντον Τόμας στο 90+2′.

Η ταυτότητα του ματς:

16η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Τσέτσιλας

Βοηθοί: Μεϊντανάς, Μωυσιάδης

4ος: Τσιμεντερίδης

VAR: Τζήλος, Σαμοΐλης

Κίτρινες: 83′ Σάστρε – 21’ Βούρος, 30’ Νέιρα, 36’ Λαμπρόπουλος

Σκόρερ: 39’ Ντεσπόντοφ, 41’ Μπάμπα, 89′ Μάρκος Αντόνιο, 90+2′ Μπράντον Τόμας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86′ Μάρκος Αντόνιο), Σαμάτα (77’ Μπράντον Τόμας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζίβκοβιτς, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (62’ Μοσκέρα), Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Νέιρα (74’ Ντίκο), Λουίζ Φελίπε.

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Σημαντηράκης, Κουτεντάκης, Θεοδοσουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα