ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Τρίποντο τίτλου (vids)

Όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιος στην Τούμπα ο ΠαναθηναΪκός, αλλά πήρε τη νίκη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play offs και παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ένα πολύ όμορφο αγώνα με ρυθμό και από τις δύο ομάδες, οι “πράσινοι” πήραν αυτό που ήθελαν παίζοντας πολύ έξυπνα από το πρώτο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την κινητικότητα περασμένων αγώνων,

δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικήτρια την ομάδα που χρειαζόταν περισσότερο τους βαθμούς της νίκης.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΠΑΟΚ

Με το κλασσικό 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι και χωρίς τον ΝάρεΪ που ήταν εκτός αποστολής;.
Ο Κοτάρσκι παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, Κάργας, Ινγκασον τα δύο στόπερ, οι Λύρατζης στα δεξιά της άμυνας, ο Ρ. Σοάρες δεξιά, Ντάντας – Αουγκούστο τα δύο αμυντικά χαφ, Ζίφκοβιτς – Κοσταντέλιας στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Τάισον πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μόνο μια αλλαγή σε σχέση με το σχήμα που είχε επιλέξει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επιλέγοντας τον Μάγκνουσον αντί του Σάρλια.
Οι «πράσινοι», αγωνίστηκαν με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι θα καθίσει στο τέρμα, με τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα. Κουρμπέλης, Τσέριν και Ρούμπεν θα παίξουν στον άξονα. Ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Μπερνάρ στην αριστερή και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης

Το πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες είχαν καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, προσπαθώντας κυρίως με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφεται για τους φιλοξενούμενους στο 11΄ με τον Σπόραρ που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά από το σουτ που έκανε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, η μπάλα “έξυσε” το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και κατέληξε άουτ.

Στο 15΄ ήρθε πρώτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίφκοβιτς αλλά από το γυριστό σουτ του Σέρβου ο Μπρινιόλι σήκωσε τα χέρια και απομάκρυνε. Οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται ότι στην αρχή της φάσης η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου, ο διαιτητής και ο βοηθός έδειξαν συνέχεια στον αγώνα.

Στο 37΄ ο Παναθηναϊκός παίρνει προβάδισμα στο σκορ με “εκτελεστή” τον Μπερνάρ. Προηγήθηκε εξαιρετική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους με τον Μάγκνουσον να βρίσκει τον Χουάνκαρ που γύρισε την μπάλα χαμηλά στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με τρομερό σουτ, άφησε «άγαλμα» τον Κοτάρσκι για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 43΄ αλλά από το μακρινό σουτ του Αουγκούστο, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι και απομακρύνθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Λουτσέσκου άφησε εκτός γηπέδου τον Λύρατζη και πέρασε στη θέση του Βιειρίνια. Παρ΄ όλα αυτά η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε από τον Παναθηναϊκό που έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 47΄ με τον Σπόραρ ο οποίος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κοτάρσκι (μετά την καταπληκτική πάσα του Παλάσιος), αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βγήκε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 85΄ μετά από ωραία προσπάθεια κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με σκόρερ τον Αουγκούστο.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Οι “πράσινοι” πάτησαν γρήγορα περιοχή και στο 90΄ στην προσπάθεια του Ζίφκοβιτς να κόψει τον Ιωαννίδη, ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος, ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και έδωσε την αισχάτη των ποινών. Ο ίδιος ανέλαβε να εκτελέσει για να κάνει το 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα, ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι στην προσπάθεια του Κώτσιρα να κόψει τον Αουγκούστο. Παρ΄ όλα αυτά στην αρχή της φάσης, υπάρχει οφ σαϊντ από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Σίμπερτ πήρε πίσω την απόφαση του και ο Παναθηναϊκός – εν μέσω αποδοκιμασιών – γλίτωσε το έμφραγμα.

Στο τέλος διαδραματίστηκαν στιγμές έντασης, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να χάνουν ευκαιρίες ακόμη και με τον προωθημένο Κοτάρσκι. παρ΄ όλα αυτά η άμυνα από… γρανίτη του Παναθηναϊκού άντεξε και οι “πράσινοι” έφυγαν με το τρίποντο στις αποσκευές τους συνεχίζοντας την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κάργας, Ινγκασον, Λύρατζης (46΄ Βιειρίνια), Ρ. Σοάρες (73΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (68΄ Σβάμπ), Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Κοσταντέλιας (82΄ Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα (73΄ Τ’όμας),

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (59΄ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (80΄ Κλεινσχλεισερ), Παλάσιος (59΄ Μαντσίνι), Μπερνάρ (80΄ Βέρμπιτς), Σπόραρ (70΄ Ιωαννίδης)

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ
Βοηθοί: Γιαν Σέιντελ, Ράφαελ Φόλτιν
4ος: Σιδηρόπουλος
VAR: Μανούχος
AVAR: Μωϋσιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα