ΠΑΟΚ-Αρης 3-2: Τον νίκησε δεύτερη φορά στα play offs με διπλή ανατροπή στο σκορ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον Άρη (3-2) που προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε σε 2-2, ύστερα από την ανατροπή του σκορ από τους γηπεδούχους και έφτασε σε δεύτερη ανατροπή με το νικητήριο του Ζίβκοβιτς.

Πέντε γκολ από τους συμπολίτες στην Θεσσαλονίκη,

σωρεία ευκαιριών, ένταση και νεύρα από τους παίκτες σε δυο χρονικές φάσεις και τελικά ο ΠΑΟΚ νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι των πλει οφ τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα καλύτερα από τον Άρη και δημιούργησε τρείς καλές ευκαιρίες με τον Μπράντον στο 5′, αλλά πρόλαβε ο Κουέστα και αγκάλιασε τη μπάλα, ενώ στο 6′ η ευκαιρία του Ντάντας ήταν πιο επικίνδυνη. Η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 8′ ο Σβάμπ έκανε συρτό σουτ εκτός περιοχής, με τον Κουέστα να μην αιφνιδιάζεται.

Πέρασαν 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για την πρώτη ευκαιρία του Άρη και την κεφαλιά του Ματίας Γκαρσία, ενώ στο 19′ ο Ετέμπο πρόλαβε να απομακρύνει προ του Ζίβκοβιτς που ήταν σε θέση βολής. Ο ΠΑΟΚ “επισκέφτηκε” με αξιώσεις για γκολ την περιοχή του Άρη στο 20′ και στο σουτ του Κουλιεράκη, η μπάλα κατεληξε άουτ. Ο Άρης είχε αμυντικό προσανατολισμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν λίαν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Στο 35′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ “απογειώθηκε” στην δεξιά συμβολή των δοκών και παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ του Πίρσμαν από πλάγια θέση.

Στο 44′, από το σουτ του Νταρίντα, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Κωνσταντέλια και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά στην επαναφορά της μπάλας από τον Κοτάρσκι στον Κουλιεράκη, ο Ματίας Γκαρσία κέρδισε την μπάλα, γιατί ο παίκτης του ΠΑΟΚ γλίστρησε και έχασε τον έλεγχο της. Ο Καμαρά μπήκε στην πορεία της μπάλας και στο τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, σκόραρε για το 0-1. Ο Άρης σε ανύποπτη φάση ευκαιρίας, αξιοποίησε την πίεση του Γκαρσία στην μπάλα και την αποτελεσματικότητα του Καμαρά, ενώ ο Σβάμπ παρηγόρησε τον Κουλιεράκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή του σκορ σε διάστημα 17 λεπτών στην επανάληψη. Στο 52′ ο Ντάντας απείλησε με σουτ τον Κουέστα που απέκρουσε, αλλά στο 56′,Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τάισον με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κουέστα για την ισοφάριση (1-1). Και στο 62′, ο Πίρσμαν ανέτρεψε τον Ντάντας, η φάση ελέχθηκε στο VAR και ο Σβάμπ εκτέλεσε εύστοχα (2-1) για τρίτη φορά στα φετινά παιχνίδια ΠΑΟΚ-Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Νταρίντα να κάνει σουτ-“φωτοβολίδα” και τον Κοτάρσκι να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της μπάλας και την κατάληξη της στα δίχτυα (2-2).

Γκολ-“απάντηση” με το ίδιο στυλ και σχεδόν από την ίδια απόσταση, ήρθε από τον Ζίβκοβιτς για το 3-2 στο 70′ με το αριστοτεχνικό σουτ του και τη μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Πίρσμαν, αλλά χωρίς να αλλάξει πορεία. Στο 86′, ο Άρης απείλησε με κεφαλιά του Φαμπιάνο απ’ο εκτέλεση φαουλ του Ιτουρμπε, αλλά σταθερά μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 93′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καμαρά για πρόκληση επεισοδίου με τον Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (79′ Βειρίνια), Σβαμπ (87′ Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (68΄Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Κωστανταντέλιας, Μπράντον (80′ Ολιβέιρα).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84′ Ρουμπ), Νταμπό, Νταρίντα, Πάλμα (67′ Ιτούρμπε), Γκαρσία (67′ Καμάτσο), Καμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα