ΠΑΟΚ: Χαμηλό βαρομετρικό

ΠΑΟΚ: Χαμηλό βαρομετρικόkmpotsΠαρ, 12/18/2020 - 18:28 Τί βράδυ κι αυτό ... Ένας – ακόμη – κρίκος στη μακριά αλυσίδα αυτών των αγώνων που έχουν διαδραματιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου το κυρίως ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται εντός των αγωνιστικών γραμμών. 

Ο Άρης, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Μπρούνο Γκάμα ευστοχώντας σε πέναλτι στο 40’ επικράτησε του ΠΑΟΚ

στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ανακτώντας τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων σ’ επίπεδο θεάματος, με το δοκάρι του μετέπειτα σκόρερ των «Κιτρίνων» μόλις στο 2’, τον Τζόλη ν’ «απαντάει» στο 4’ μ’ ευκαιρία και κατέληξε στη συνέχεια να γίνει ... «μύλος», με το τρίτο ημίχρονο που «άνοιξε» εκ νέου να προϊδεάζει για νέο κύκλο δικαστικών επεισοδίων, όπως ακριβώς συνέβη – περίπου – τέτοιο καιρό πέρσι και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Αγωνιστικά 

Ματς με καλό ρυθμό εξ αρχής, σκληρές μάχες για την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, πίεση των γηπεδούχων «ψηλά» και δεδομένη δυσλειτουργία των άκρων του «Δικεφάλου», με συγκεκριμένη οδηγία του κ. Γκαρσία να προωθείται ο Ουαγγέ, υποστηριζόμενος και καλυπτόμενος από τον Τσιγγάρα, αλλά «φωνές» από τον Ίνγκασον για το κενό που προέκυπτε στο πίσω, δεξί άκρο της άμυνας. 

Η δύναμη και το πάθος στο χώρο του κέντρου κόστισαν από νωρίς κίτρινες κάρτες σε Ντόουγκλας-Τσιγγάρα, με τον Βραζιλιάνο να συνεχίζει ανάλογα προκαλώντας διαμαρτυρίες των αντιπάλων του απαιτώντας τη δεύτερη κίτρινη που θα σήμαινε και την αποβολή του για το ματς, όπως ανάλογη διαμαρτυρία-απαίτηση υπήρξε για το μαρκάρσμα του Τσιγγάρα στο οποίο τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Οι συζητήσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ ανάμεσα στον Ουρουγουανό τεχνικό και τους συνεργάτες του, παράλληλα με τις σχετικές προτροπές προς τον ποδοσφαιριστή, ήταν συχνές, όμως το έλειμμα στις εναλλακτικές απόντως του τιμωρημένου Ελ Καντουρί λειτούργησε – τουλάχιστον – αναβλητικά. 

Με δεδομένη τη δυσκολία λοιπόν, της ανάπτυξης από το χώρο του κέντρου και παρά το γεγονός πως ποδοσφαιριστές που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, παρουσιάστηκαν σε μέτρια έως κακή μέρα, η ομάδα βρήκε τον τρόπο να πλαγιοκοπήσει μεν την αντίπαλη περιοχή αλλά όχι και ν’ αξιοποιήσει τις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησε επιτρέποντας τη «λεπτή», όσο κι εύθραυστη, ισορροπία του 0-0, η οποία σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε πως όποιος την «έσπαγε» πρώτος θα ήταν κι αυτός που θα έπαιρνε την πολυπόθητη νίκη. 

Αυτό συνέβη λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε διείσδυση του Μπερτόγλιο στην αντίπαλη περιοχή, σε διεκδικούμενη φάση ανάμεσα στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό και τον Πασχαλάκη που στην έξοδό του βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια τον αντίπαλό του, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, έλαβε την επιβεβαίωση από το VAR αλλά δεν πήγε να το ελέγξει κι ο ίδιος. Το γκολ του Πορτογάλου με την εκτέλεση του πέναλτι, ως μεγαλύτερο όφελος για την ομάδα του είχε την αφαίρεση της ψύχραιμης σκέψης από τον αντίπαλό του. 

Η χειρότερη στιγμή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς διαφοροποιήσεις για τις δύο ομάδες τόσο σε πρόσωπα, όσο και σ’ ότι αφορά τη γενικότερη εικόνα τους. Η πλέον άσχημη στιγμή όμως ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Σε αντεπίθεση του Άρη, με τον Γκάμα να πλασάρει για το 2-0, ο Ουαγγέ με υπερπροσπάθεια κι αυτοθυσία, πραγματοποιεί σπριντ, προλαβαίνει την μπάλα αποσοβώντας τη βέβαιη παραβίαση της εστίας αλλά προσέκρουσε με πολύ μεγάλη δύναμη πάνω στη δοκό με συνέπεια να υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά στο δεξί του γόνατο. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης κι η σοβαρότητα της κατάστασης που και το ιατρικό τιμ του Άρη έσπευσε άμεσα και ταχύτατα για να συνδράμει. Περαστικά στο νεαρό Σενεγαλέζο, ο Θεός να του δίνει δύναμη και αντοχές ώστε να επανέλθει ακόμη πιο δυνατός σ’ αυτό που αγαπάει να κάνει. 

Γκαρσία και Μάνος αντικαταστάθηκαν από Σίλβα και Λόπεθ ενώ ο Κρέσπο πέρασε αντί του άτυχου Ουαγγέ.  Οι συζητήσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν για το τί έπρεπε ν’ αλλάξει ώστε να προκύψει αποτελεσματικότητα. Οι πρώτες σκέψεις αφορούσαν την ταυτόχρονη είσοδο των Εσίτι-Τσόλακ, ταυτόχρονα με τη διατήρηση του Σφιντέρσκι στο ματς. Αυτό έγινε στο 79’ κι είχε ως συνέπεια τη διαφοροποίηση του σχηματισμού σε 4-4-2, κίνηση που «υποχρέωσε» τον «Δικέφαλο» σ’ ανούσιο τρόπο ανάπτυξης με γεμίσματα. 

Ωστόσο, πέντε λεπτά πριν, σε προσπάθεια του Τζόλη να μπει στην αντίπαλη περιοχή από την αριστερή πλευρά, δέχτηκε διαδοχικά μαρκαρίσματα από τρεις αντιπάλους του και τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι στην κατάληξη της φάσης αλλά κατόπιν ελέγχου της φάσης της κατάληξης και μόνον της φάσης να παίρνει την απόφασή του πίσω. Στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε και στις αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ο Μπεναλουάν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για χειροδικία εις βάρος του Γιαννούλη, πολλαπλασιάζοντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Δικεφάλου». 

Η πίεση από την πλευρά των φιλοξενούμενων αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά, οι ποδοσφαιριστές του κ. Μάντζιου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη μαζική προώθηση των αντιπάλων τους «χτυπώντας» στην αντεπίθεση αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι. Μια ακόμη επίμαχη φάση προέκυψε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τους γηπεδούχους να ζητούν επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στον Μπουσέ και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για χέρι – εντός περιοχής – του Μπακαλιάνη. 

Το Γ’ ημίχρονο

Η λήξη της αναμέτρησης έστειλε τους «Κίτρινους» στα ... ουράνια και τους αντιπάλους τους να διαμαρτύρονται εντονότατα για όλα όσα είχαν προηγηθεί προβάλλοντας τις αιτιάσεις τους και προβαίνοντας σε δριμεία ανακοίνωση εναντίον του διαιτητή του αγώνα, των συνεργατών του αλλά και του επικεφαλής της ΚΕΔ

Ακολούθως προέκυψε καταγγελία από τον Ολυμπιακό, που είχε ως αποτέλεσμα νέα ανταλλαγή θέσεων ανάμεσα στους διοικούντες των δύο ομάδων, κατάθεση αγωγών και μηνύσεων αλλά και τη σημερινή παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου με τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνση αξιόποινων πράξεων από τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με την ευχή να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς καθυστερήσεις κι αναβολές, όπως έχει συμβεί σε άλλες σημαντικές υποθέσεις, που δεν αφορούν τον ΠΑΟΚ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συντήρηση ... «σκιών» και παραφιλολογίας γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υγεία, συνείδηση κι αντοχές .... Καλή δύναμη, καλή συνέχεια ... 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #paokfc ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για το χθεσινό ντέρμπι και την ήττα του ΠΑΟΚ Article publish on Παρ, 12/18/2020 - 18:28 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα