ΠΑΟΚ: Χαμόγελο με δάκρυα στα μάτια (pics&vids)

Με γκολ του Παγέτ στο 34’ η Μαρσέιγ επικράτησε στην κατάμεστη Τούμπα του ΠΑΟΚ 1-0 και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ένα αλησμόνητο “ταξίδι”

Ήταν το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής που ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 2021 στο Δουβλίνο κι ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

με πληθώρα συγκινήσεων, έντονων έως αλησμόνητων στιγμών, με επιστέγασμα μια ανεκπλήρωτη προσδοκία και μια πικρία για το πώς γράφτηκε ο αγωνιστικός επίλογος κόντρα σ’ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της διοργάνωσης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να ξεκινήσει τη χθεσινή αναμέτρηση όπως ακριβώς είχε κάνει στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία. Με τα πρόσωπα που είχαν συνθέσει ένα ισχυρό αγωνιστικό μωσαϊκό, αυτό που μείωσε το σκορ σε 2-1 κι είχε αναπτερώσει τις ελπίδες εν όψει του δεύτερου αγώνα με σκόρερ τον Ελ Καντουρί.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Πάνω σ’ αυτόν είχε στηρίξει σημαντικό μέρος των αρχικών σχεδίων της η τεχνική ηγεσία για το πλέον κρίσιμο ματς της νεοσύστατης διοργάνωσης κι ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της ομάδας. Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της προθέρμανσης, ο εφιάλτης των μυϊκών τραυματισμών επέστρεψε κι ο διεθνής Βελγομαροκινός με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε προς τ’ αποδυτήρια με τον Τσιγγάρα να τον αντικαθιστά στο αρχικό σχήμα.

Απτόητος ….

Και πάλι όμως, ούτε αυτήν η σημαντική αναποδιά της τελευταίας στιγμής έμοιαζε ικανή να εκτροχιάσει τον «Δικέφαλο» από το στόχο και τις επιδιώξεις του. Κάτι που μόνον ένας θα μπορούσε να το καταφέρει, ο … εαυτός του. Απώλεσε τρεις σημαντικότατες ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ στο πρώτο 10λεπτο με συνέπεια να παρέλθει η επίδραση της εξαιρετικής ατμόσφαιρας στους Μασσαλούς και μετά το πρώτο τέταρτο να ισορροπήσουν το ματς.

Με τον Ρονζιέρ πανταχού παρόντα, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που χαρακτηρίζει τη γαλλική ομάδα ανεξαρτήτως απουσιών κι ελλείψεων, ένα λάθος ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά. Η στοχευμένη πίεση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και ειδικά όταν η μπάλα πήγαινε στους ακραίους αμυντικούς σε συνθήκες ανάπτυξης, δεν απέδωσε καρπούς για την ομάδα του τιμωρημένου κι ευρισκόμενου σε σουίτα της Τούμπας χθες, Χόρχε Σαμπάολι, αλλά ένα λάθος ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Κρέσπο ανέλαβε να προωθήσει την μπάλα προς τα μπροστά, οι Γάλλοι του έκλεισαν την κοντινή πάσα, ο Γκεντουζί πήγε με ταχύτητα πάνω του κι αφού άλλαξε με τον Μπακαμπού, ο … γενεθλιάζων χθες νεαρός μέσος της Μαρσέιγ έβγαλε τη διαγώνια πάσα που ο Παγέτ αξιοποίησε για το 0-1.

Ούτε αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου». Παρά την ψυχρολουσία, αντέδρασαν και δημιούργησαν συνθήκες ισοφάρισης είτε με τον εξαιρετικό – και χθες – Λύρατζη είτε με τον Άκπομ που από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έστειλε με δύναμη την μπάλα πάνω στον … Κρέσπο.

Η απτή απόδειξη

Η επιτυχία για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει φέτος από όλους και συνεχίζει να γίνεται φάνηκε και στο δεύτερο μέρος, όταν παρά τις αλλαγές στα πρόσωπα, με την αναγκαστική αλλαγή του Βιεϊρίνια, την είσοδο – κατά σειρά – Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα, Τσόλακ, Σβαμπ, Μουργκ, η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε, το τέμπο παρέμεινε υψηλό κι η ομάδα είχε τις ευκαιρίες της για να ισοφαρίσει αλλά ο Μανταντά είχε διαφορετική άποψη. 50%-50% η κατοχή, δέκα έξι-έξι οι τελικές, σαράντα-τριάντα οκτώ οι δεύτερες μπάλες, καμία εναντίον πέντε οι σωτήριες επεμβάσεις των τερματοφυλάκων.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όχι πως η Μαρσέιγ δεν είχε τις δικές της καλές στιγμές ή ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, όμως ο Ίνγκασον ήταν εκεί για να κάνει την προβολή τη στιγμή που έπρεπε, ο Τσιγγάρας για να κόψει τις φαρμακερές κάθετες και όλοι οι υπόλοιποι, ο κάθε ένας από το μετερίζι του να κάνει ότι μπορεί προκειμένου ο ευσεβής πόθος να γίνει πραγματικότητα. Δε συνέβη ….. Και σ’ αυτήν την περίπτωση οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, όχι όμως υπέρ του ΠΑΟΚ εν προκειμένω.

Η σημαντικότερη λεπτομέρεια όλων

Μια άλλη λεπτομέρεια όμως, ενδεχομένως ακόμη πιο σημαντική για το μέλλον είχε να κάνει με τον τρόπο που υποδέχτηκε ο κόσμος το τέλος της αναμέτρησης. Ένα θερμό χειροκρότημα σε μια ειλικρινή αντίδραση αναγνώρισης μιας συνολικής προσπάθειας που αρχές Δεκεμβρίου έμοιαζε να καταρρέει και τέσσερις μήνες έφτασε μέχρι τη διεκδίκηση μιας θέσης στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα σχεδόν στα μισά των play offs του Πρωταθλήματος και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μια ελπίδα που έμεινε ακέραιη σε όλη τη διάρκεια και των δύο αγώνων που έδωσε η ομάδα στην προημιτελική φάση, μια πίστη για ένα καλύτερο μέλλον που ενισχύεται προοδευτικά κι ένα μείγμα πανίσχυρων συναισθημάτων που από τη μία σχηματίζουν ένα αυθόρμητο χαμόγελο στο πρόσωπο, την ίδια στιγμή που ταυτόχρονα τα δάκρυα απογοήτευσης κυλούν ….

Ενδεικτικές ήταν οι τοποθετήσεις τόσο του Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μετά το ματς, με τον Ισπανό ν’ αποχωρεί βουρκωμένος. Όνειρο ήταν και πάει αλλά το σημαντικό για κάποιον είναι ότι το έζησε και το διεκδίκησε με αξιώσεις μέχρι τέλους. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια ….     

Keywords
Τυχαία Θέματα