ΠΑΟΚ: Εγκώμια από το BBC!

Το αγγλικό δίκτυο, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η σκωτσέζικη ομάδα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα αγωνιστικής φιλοδοξίας την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αν θέλει να μπει «σφήνα» σε Σέλτικ και Ρέιντζερς, αλλά και να καθιερωθεί στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το κείμενο του δημοσιογράφου Λίαμ ΜακΛίοντ:

«Ο πρόεδρος της Αμπερντίν, Ντέιβ Κόρμακ, είναι πρόθυμος να συζητήσει τους στόχους του για τον σύλλογο. Είτε θέλει να πλησιάσει τη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς στην εγχώρια αγορά είτε να μπει στο τοπ – 100 της Ευρώπης, οι επισκέπτες αυτής της εβδομάδας στο Europa

Conference League είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με κάποια φιλοδοξία.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος με υψηλά κίνητρα, από τη διοίκηση έως τις κερκίδες στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς μάχεται σε όλα τα μέτωπα αναζητώντας επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι τρεις φορές πρωταθλητές Ελλάδας, το απέδειξαν αυτό φέρνοντας πίσω τον πιο πρόσφατο προπονητή τους που κέρδισε τίτλους, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το 2021 μετά τη σύντομη περίοδο του Ρουμάνου στη Σαουδική Αραβία. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και έχουν ξεκινήσει με 100% την πορεία τους στο Europa Conference League.

Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών, για να τους δώσουμε το πλήρες όνομά τους, είναι ένα όνομα που δύσκολα προφέρεται και είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί εξ’ ίσου δυσκολος αντίπαλος για την Αμπερντίν την Πέμπτη, όταν οι ομάδες θα συναντηθούν στο Pittodrie την τρίτη αγωνιστική του Ομίλου.

Απλώς ρωτήστε τη Χαρτς. Η ομάδα του Εδιμβούργου αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες στα προκριματικά με 6-1 συνολικό σκορ. Παρά την πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του πρώτου αγώνα στο Tynecastle, η Χαρτς δεν μπόρεσε να επιβιώσει με τους Έλληνες στον επαναληπτικό στο περίφημο στάδιο της Τούμπας, όπου οι Dons θα κατευθυνθούν σε ένα δεκαπενθήμερο.

Ο ΠΑΟΚ έχει σερί μόλις μίας ήττας στα τελευταία 16 ματς του.

Ήταν στους προημιτελικούς σε αυτή τη διοργάνωση πριν από δύο σεζόν, όπου αποκλείστηκαν από τη Μαρσέιγ και λόγω αυτής της εκπληκτικής εμφάνισης, ήταν πολύ απογοητευμένοι που αποκλείστηκαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο την περασμένη σεζόν από τη Βούλγαρη Λέφσκι Σόφιας. Θέλουν να αποζημιώσουν γι’ αυτή την εμφάνιση.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν φανερός, στη νίκη επί της κατόχου του Europa League του 2022, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη δεύτερη αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη.

Μια εξαιρετικά οριακή απόφαση για οφσάιντ εναντίον του επιθετικού Σαμάτα, μετά από έλεγχο του VAR, τους σταμάτησε μόνο για λίγο, πριν ο εξολοθρευτής της Χαρτς, Άντριγια Ζίβκοβιτς, ανοίξει το σκορ με ένα φάουλ που πέρασε από τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα της Φρανκφούρτης, Κέβιν Τραπ. Ο Τζόνι Χέις, σημείωσε ένα παρόμοιο γκολ για την Αμπερντίν με τη Σεντ Μίρεν, στα τέλη Αυγούστου.

Ένα σπάνιο λάθος του νεαρού Έλληνα σέντερ μπακ Κωνσταντίνου Κουλιεράκη επέτρεψε στους Γερμανούς να ισοφαρίσουν, αν και ο ίδιος λυτρώθηκε, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Ήταν μία μεγάλη στιγμή για τον 19χρονο.

Ως δανεικός από την Μπενφίκα, ο Γάλλος μέσος Σουαλιχό Μέιτε θα χάσει το παιχνίδι μετά την κόκκινη κάρτα του σε εκείνο το ματς, όπου ο ΠΑΟΚ έκανε το δύο στα δύο για να ανέβει στην κορυφή του ομίλου.

Οι ελπίδες της Αμπερντίν για να συνεχίσει στην Ευρώπη την άνοιξη στηρίζονται πιθανώς στη νίκη της σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό από τους δύο πρώτους αγώνες της.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες που επισκέπτονται το Πίτοντρι τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ απειλητικός στην επίθεση. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι τους θα είναι ο Ζίβκοβιτς και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Τάισον, βετεράνος με περισσότερες από 40 εμφανίσεις στο Champions League κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Εκτός από τον πανύψηλο Κουλιεράκη, υπάρχουν και άλλα συναρπαστικά ταλέντα που αναδύονται στον «Δικέφαλο του Βορρά» της Ελλάδας.

Ο εικοσάχρονος επιθετικός μέσος Γιάννης Κωνσταντέλιας, φαίνεται να έχει τρομερό μέλλον, με την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Σκόραρε το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς κόντρα στην Χαρτς και είναι από αυτούς που χρειάζονται προσοχή.

Ωστόσο, ο Ζίβκοβιτς είναι ο πρωταγωνιστής. Ήταν εξαιρετικός στο Tynecastle και έπαιξε τον ρόλο του βοηθώντας τη Σερβία να φτάσει μία ανάσα από τα τελικά του Euro 2024, με τη νίκη επί του Μαυροβουνίου.

Ο γεννημένος στη Σερβία, σέντερ μπακ της Αμπερντίν, Σλόμπονταν Ρούμπεζιτς, το παρακολούθησε από τις εξέδρες στην πόλη καταγωγής του, το Βελιγράδι, αφού μόλις είχε κληθεί από το Μαυροβούνιο μετά την αλλαγή ιθαγένειας.

Ο προπονητής Λουτσέσκου, ο οποίος είχε μια θητεία στην Αλ Χιλάλ, πριν αυτή αποκτήσει τους Νεϊμάρ και Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, έχει διακαή επιθυμία για επιτυχία.

Ο πατέρας του είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ένας από τους πιο διακεκριμένους προπονητής της Ευρώπης. Σήμερα προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, ο 78χρονος κέρδισε οκτώ τίτλους στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ, καθώς και έναν στη σημερινή του ομάδα, προσθέτοντάς τους στους τίτλους που κατέκτησε στην Τουρκία, με τη Γαλατασαράι και την Μπεσκίτας, αλλά και στην πατρίδα του με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Το 2019, ο ίδιος ο Ραζβάν οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και συνεχίζει να παλεύει με τα τρία μεγαθήρια της πρωτεύουσας. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Καθώς η Αμπερντίν προετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της στη σεζόν μέχρι στιγμής και ονειρεύεται την ημέρα που θα αμφισβητήσει τους δύο μεγάλους από τη Γλασκώβη για τον τίτλο της Σκωτίας, το παράδειγμα του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να ξεκινήσει να αναζητά έμπνευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα