ΠΑΟΚ: Επιχείρηση «Ανασυγκρότηση» (video)

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν ανήκει – πλέον – στο παρελθόν κι άπαντες εντός και πέριξ της ομάδας είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά καθώς η σεζόν έχει μπει για τα καλά στην τελική της ευθεία.

Σ’ αυτήν ο «Δικέφαλος» έχει έναν και μοναδικό στόχο την κατάκτηση της όσο το δυνατόν πιο υψηλής θέσης, γιατί όχι – ακόμη – και της κορυφής. Βρέθηκε αρκετές φορές επικεφαλής της βαθμολογίας αποδεικνύοντας εμπράκτως τις δυνατότητές του κι έχει έξι ολόκληρες αγωνιστικές για να το καταφέρει.

Τα
δεδομένα…

Μετά και τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, υποχώρησε μεν στην 3η θέση της βαθμολογίας, όντας δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή κι έναν πίσω από τη 2η θέση αλλά έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, όπως κι ο Ολυμπιακός που ακολουθεί στην 4η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / ΑΕΚΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η επιστροφή στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τους, ευρισκόμενους σε πολύ καλή αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του UECL, «Ερυθρόλευκους» κόντρα στους οποίους δοκιμάζονται απόψε το βράδυ στις 20:30 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όπως είναι λογικό κι επόμενο, το κλίμα στα δύο «στρατόπεδα» είναι εκ διαμέτρου αντίθετα μετά τους αγώνες της περασμένης Πέμπτης, τον αποκλεισμό και την εικόνα του «Δικεφάλου» στην κατάμεστη Τούμπα κόντρα στην Μπριζ και την πρόκριση με την εμφάνιση και τον τρόπο που ήρθε αυτήν η σπουδαία επιτυχία για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, υπό τις οδηγίες του οποίου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει εμφατικά του σημερινού αντιπάλου τους στη Θεσσαλονίκη πριν από – σχεδόν – δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 23ης Αγωνιστικής.

Λεπτομέρεια ικανή να κάνει τη διαφορά…

Από τότε βέβαια, μπόλικο νερό κύλησε στ’ αυλάκι και των δύο ομάδων, όμως η αλήθεια είναι πως λίγο ή πολύ οι σταθερές τους παραμένουν οι ίδιες. Ίσως το πλέον έντονο στοιχείο ως διαφορά να έγκειται στην ψυχολογία και μόνον.

πηγή: PAOKfc.gr

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες και ουσιαστικά με μόνον μία κανονική προπόνηση σε ένταση και διαθεσιμότητα ποδοσφαιριστών, ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη πικρία, καθώς για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια βρέθηκε κοντά στην παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση διοργάνωσης δίχως όμως να τα καταφέρει καθώς το εμπόδιο της βελγικής Μπριζ αποδείχθηκε αξεπέραστο, κουβαλώντας ωστόσο το «κρίμα» της λανθασμένης ανάγνωσης και της αντίστοιχης προσέγγισης στις δύο αναμετρήσεις κόντρα σ’ έναν – κατά κοινή ομολογία – ανώτερο αντίπαλο.

Ένα επώδυνο μάθημα αδιαμφισβήτητα που όμως θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια, ως προς την ευελιξία και τις εναλλακτικές που μπορεί και πρέπει ν’ αναδείξει η ομάδα του 54χρονου Ρουμάνου τεχνικού προκειμένου να πετύχει τον μεγαλεπήβολο στόχο της, αρχής γενομένης από την επικείμενη αναμέτρηση.

Η διαθεσιμότητα…

Ένα – ούτως ή άλλως – δύσκολο κι απαιτητικό αγωνιστικό εγχείρημα, παρά την ευρεία νίκη του πρώτου γύρου σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα τότε και για τις δύο ομάδες, στο οποίο δε θα έχει τον ασθενή Κωνσταντέλια, το πλέον πρόσφατο θύμα ίωσης στην ομάδα. Το ευχάριστο είναι πως ο Μεϊτέ είναι σαφώς καλύτερα, ενώ επιστρέφει ο Μάρκος Αντόνιο με τους Νάσμπεργκ, Τρόοστ – Εκόνγκ, Ρ. Σοάρες να μένουν εκτός.  

πηγή: PAOKfc.gr

  

Είναι ο πρώτος… «τελικός» σ’ αυτήν τη σειρά των αγώνων καθώς μόνον ως τέτοια μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν αυτά τα ματς με τις απαιτήσεις που έχουν και την ποιότητα των αντιπάλων, με τους τους τρεις από τους πέντε να έχουν τις ακριβώς ίδιες βλέψεις με αυτόν. Οι γηπεδούχοι επιθυμούν διακαώς τη νίκη για να ξαναμπούν στο παιχνίδι του τίτλου και θα «χτίσουν» πάνω στην εξαίρετη ψυχολογία τους αλλά και το κατάμεστο γήπεδο προκειμένου να την πάρουν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα του για ν’ ανασύρει δυνάμεις, αντοχές και δυνατότητες για ν’ αποδείξει πως άφησε οριστικά πίσω του πρόσφατο παρελθόν επιστρέφοντας στο κατόπι του κορυφαίου εγχώριου τίτλου. Πάθος, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και τύχη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προβάλλουν ως προϋποθέσεις για να πάρει αυτό που θέλει. Στα υπόλοιπα σημαντικά ερωτήματα ενός τέτοιου αγώνα, αρμόδιοι να δώσουν απαντήσεις είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Λίγη υπομονή κι αυτές θα δοθούν σε λίγες ώρες στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης». Καλή δύναμη, καλή συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα