ΠΑΟΚ: Επιχείρηση… «ομαλή μετάβαση» (photos&videos)

Απόψε στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει νικηφόρα τον Α’ γύρο της κανονικής περιόδου υποδεχόμενος – στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής για τη Stoiximan Super League – τη Λαμία (Γήπεδο Τούμπας, 18:00, NOVA SPORTS PRIME).

Από την

περασμένη Παρασκευή, ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι οι συνεργάτες του έχουν επιδοθεί σε μια μαραθώνια προσπάθεια προκειμένου να… γυρίσουν τον διακόπτη από τη σπουδαία επιτυχία με την εκτός έδρας νίκη επόι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο του UEFA Europa Conference League στα των εντός συνόρων διοργανώσεων, καθώς πέρα από το αποψινό ματς, ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη ο αγώνας Κυπέλλου στον Βόλο με την ομώνυμη ομάδα.

Ο στόχος κι οι δυσκολίες…

Εγχείρημα διόλου εύκολο, όπως δήλωσαν χθες στο Novasports.gr τόσο ο Παντελής Κωνσταντινίδης όσο και οι Χρήστος Ταλιχμανίδης, Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ. Είναι μια διαδικασία συγκέντρωσης πάνω στην οποία δούλεψαν εντατικά τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας μαζί με τους ποδοσφαιριστές εν όψει του αγώνα με τη Λαμία αλλά όχι απροβλημάτιστα.

Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που ο Ράχμαν Μπάμπα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ώστε να δώσει το παρών στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης κρίθηκε φρόνιμο να μην υπάρξει ρίσκο ως προς την αποθεραπεία του και την ασφαλή επιστροφή του στις υποχρεώσεις της ομάδας του, ενώ με ενοχλήσεις αποχώρησαν από το ματς στη Φρανκφούρτη οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Σουαλιό Μεϊτέ. Σ’ αυτούς προστίθεται κι η απουσία του τιμωρημένου – λόγω καρτών – Τόμας Μουργκ που σήμερα εκτίει την ποινή της μίας αγωνιστικής.

πηγή: PAOKfc.gr

Σε όλα τα παραπάνω όμως υπάρχει και μία προσθήκη. Ο λόγος για τον Μάρκος Αντόνιο που παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε αποστολή της ομάδας την περασμένη εβδομάδα για το ματς στη Φρανκφούρτη, ήρθε η ώρα και για το αντίστοιχο σε ματς πρωταθλήματος. Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος μέσος είναι στην αποστολή για το σημερινό ματς κι ανάλογα με την εξέλιξή του αναμένεται να πάρει και τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής.

Ωστόσο το εύρος κι η ποιότητα του φετινού ρόστερ είναι τέτοια, όπως κατ’ επανάληψιν έχουν δηλώσει κι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας, που οι όποιες ανησυχίες δε δημιουργούν προβληματισμό καθώς δίδεται η ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές να πάρουν χρόνο συμμετοχής και ν’ αποδείξουν τί μπορούν να προσφέρουν.

Έτσι, ακόμη και απέναντι σε ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως τέτοια είναι η φετινή Λαμία διαγράφοντας αξιόλογη πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ικανή να δημιουργήσει προβλήματα σε όποιους την υποτιμήσουν.

Τα δεδομένα…

Παρόλα αυτά, φαντάζει δύσκολο έως απίθανο να προκύψει διαφορετικό αγωνιστικό σενάριο από αυτών που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η ομάδα του «Δικεφάλου» στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων που δίνει στο «σπίτι» της στις εντός συνόρων διοργανώσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τον αντίπαλο να έχει ως προτεραιότητα την ανασταλτική λειτουργία, εφαρμόζοντας παγίδες είτε ψηλά, είτε στη μεσαία γραμμή προκειμένου να κλέψει μπάλες και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Το… αντίδοτο στο συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελούν η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η συγκέντρωση κι η αποτελεσματικότητα με σαφή στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ που θα «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα κι εξ αρχής θ’ αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Συνθήκη που έχει ανάγκη η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου προκειμένου να θέσει – όσο το δυνατόν πιο γρήγορα – τους δικούς της όρους στο ματς γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της, κατοχυρώνοντας – και – την ψυχολογία που αποδεδειγμένα παίζει καταλυτικό ρόλο.

πηγή: PAOKfc.gr

Σ’ επίπεδο προσώπων δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις. Στην καθιερωμένη λογική της διαχείρισης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απουσίες που υπάρχουν, στο 4-2-3-1 θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Κοτάρσκι, έχοντας μπροστά του ως τετράδα άμυνας τους Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ρ. Σοάρες, με δίδυμο στα χαφ τους Τσιγγάρα – Σβαμπ, μεσοεπιθετικά τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον Τόμας.

Όλα αυτά όμως θεωρητικά. Οι πράξεις – που είναι κι οι πιο σημαντικές – σε λίγες ώρες, στο γήπεδο της Τούμπας. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα