ΠΑΟΚ: Η… άκρη του πάγκου έστειλε αισιόδοξο μήνυμα!

Η νίκη-μισή πρόκριση, που πήρε ο ΠΑΟΚ χθες (14/12) στην Καλαμάτα με το “καθαρό” 0-2, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν ήταν το μοναδικό όφελος για τους “ασπρόμαυρους”. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι κάποιοι παίκτες, που ανήκουν στις δεύτερες επιλογές του προπονητή της ομάδας, Ρασβάν Λουτσέσκου, φώναξαν δυνατά “παρών” εν όψει

της συνέχειας της σεζόν κι έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα σχετικά με την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ.

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Γιάννης Κάργας, που ξεκίνησε ως βασικός στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών στη σεζόν, αγωνίστηκε ξανά πρώτη φορά μετά τις 9 Οκτωβρίου. Τότε είχε παίξει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό και ήταν μόλις η τρίτη του συμμετοχή μετά τις δύο πρώτες απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας, τον περασμένο Ιούλιο. Η χθεσινή, κόντρα στην Καλαμάτα, ήταν η πρώτη με τον Έλληνα αμυντικό παρόντα, που η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε γκολ.

Ο Ιβάν Νάσμπεργκ, που ξεκίνησε ως βασικός δίπλα στον Κάργα, ουσιαστικά μπήκε στο κάδρο των επιλογών του Λουτσέσκου στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ πριν τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη του συμμετοχή στις 2 Οκτωβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκανε άλλες δύο απανωτές στις 5 Νοεμβρίου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στις 10 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ιωνικό. Χθες, στην Καλαμάτα είχε την ατυχία να τραυματιστεί στο κεφάλι και να αντικατασταθεί στο 57ο λεπτό. Κι αυτός, όμως, συνδύασε την παρουσία του με μια νίκη, χωρίς να δεχτεί γκολ η ομάδα του.

Ο Ράφα Σοάρες αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο τη Λέφσκι Σόφιας το περασμένο καλοκαίρι και μετά… εξαφανίστηκε! Εμφανίστηκε ξανά στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στις 30 Οκτωβρίου, κι έκτοτε έκανε σερί εμφανίσεων μέσα στο Νοέμβριο, με αντιπάλους κατά σειρά τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ιωνικό και τον Βόλο. Στην Καλαμάτα συνέχισε από εκεί που το άφησε, βάζοντας δυνατά υποψηφιότητα να είναι αυτός βασικός στο άκρο της άμυνας και στη συνέχεια της σεζόν.

Ο Φιλίπε Σοάρες δεν είναι σταθερή επιλογή του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα. Χθες, ο προπονητής του έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός. Δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, όμως, ούτε και απογοήτευσε. Είναι φανερό ότι χρειάζεται να πιάσει ρυθμό. Αυτό δείχνει ότι του λείπει, αν και εξακολουθεί να προβληματίζει.

Τον Τόμας Μουργκ κόντεψαν να τον ξεχάσουν στον ΠΑΟΚ! Δεν υπήρχε στο σχεδιασμό του Λουτσέσκου μετά το τέλος της περασμένης σεζόν. Τελευταία φορά είχε παίξει στις 11 Μαΐου, στο παιχνίδι των πλέι οφ κόντρα στον Άρη, στην Τούμπα, κι έκτοτε μηδέν… Ο Αυστριακός μέσος εμφανίστηκε ξανά στα φιλικά της Κύπρου, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, κατά τη χειμερινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στη Μεγαλόνησο, και χθες πήρε 25′ λεπτά συμμετοχής στην Καλαμάτα. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά από δική του πάσα στον Τόμας Μπράντον ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, που κλείδωσε τη νίκη.

Για τον τελευταίο χρειάζεται ειδική αναφορά. Αυτός είναι ξεκάθαρα δεύτερη επιλογή για τον Λουτσέσκου σε ό,τι αφορά στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Από τις δέκα (10) συμμετοχές, που έχει ως τώρα στη σεζόν μαζί με τη χθεσινή, στις επτά (7) πέρασε ως αλλαγή. Είχε μόνο ένα (1) γκολ μέχρι το χθεσινό παιχνίδι, κάτι καθόλου καλό για επιθετικό που σέβεται τον εαυτό του. Το γεγονός ότι σκόραρε στην Καλαμάτα, ενδέχεται να τον ανεβάσει ψυχολογικά και να του δώσει ώθηση.

Στην Κύπρο, ο Ρασβάν Λουτσέσκου δήλωσε ότι πλέον η ομάδα του έχει περισσότερους παίκτες ετοιμοπόλεμους κι ότι αυτό θα ανεβάσει τον ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Στην Καλαμάτα χθες είδε την τοποθέτησή του να δικαιώνεται, έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν μικρότερης κατηγορίας. Το ζητούμενο γι’ αυτόν είναι να βλέπει αυτόν τον ίδιο ενθουσιασμό σε ολόκληρο το γκρουπ και στη συνέχεια, που θα αρχίσουν ξανά οι μάχες στη Super League, και θα συνεχιστούν αυτές στο Κύπελλο. Οι στόχοι είναι μπροστά και πράγματι ο Ρουμάνος -και κατ’ επέκταση η ίδια η ομάδα- τους έχει όλους ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα